Top 5 cele mai vizitate atracții din lume, în 2019

cele mai vizitate atracții din lume

Ce facem în perioadele dificile, precum cea în care ne aflăm în ultima perioadă? Răsfoim printre vechile amintiri și facem un review al unora dintre cele mai fascinante destinații pe care le-am vizitat. Asta până când vom putea porni liberi, din nou, în aventuri care își vor lăsa amprenta în inima noastră.

Tocmai de aceea, iată un top al celor mai vizitate atracții din 2019, realizat de Tripadvisor.

Colosseum-ul din Roma

Fără dar și poate, Colosseum ocupă primul loc în topul celor mai vizitate atracții din lume. Iar asta nu ne miră absolut deloc.

Aflat în centrul Romei, acest obiectiv reprezintă cea mai impresionantă clădire-ruină a Imperiului Roman, fiind cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat in Italia. Fiind finalizat în anul 80 d.Hr., Colosseum avea capacitatea de a adăposti între 50.000 și 80.000 de spectatori.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Muzeul Louvre din Paris

Nu există iubitori de artă care să nu fi visat să ajungă măcar o dată să viziteze Louvre, cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Fiind printre principalele puncte de atracție din Franța și mai ales Paris, nu ne mirăm că ocupă locul doi în topul celor mai vizitate atracții din lume.

Aflându-se într-o clădire istorică, a fostului Palat Luvru, acesta deține o mulțime de exponate de artă franțuzești, reprezentative pentru istoria Franței, de la Dinastia Capețienilor până în prezent.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Vatican și Piața San Pietro

Locul trei în topul celor mai răspândite atracții din lume este ocupat de Vatican, împreună cu Piața și Basilica San Pietro. Cel mai mic stat independent din lume, din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori, este condus de către episcopul Romei, Papa.

Desigur, toate vizitele în Roma includ această atracție unică în lume, fiind printre cele mai apreciate destinații ale Italiei.

cele mai vizitate atracții din lume
Sursă: Shutterstock

Statuia Libertății, din New York

Există oare cineva pe această planetă care să nu fi avut măcar o dată în minte planul de a descoperi America, tărâmul tuturor posibilităților? Ne vine greu să credem, așa că nu este deloc o surpriză că Statuia Libertății ocupă locul patru în topul celor mai vizitate atracții din lume, în anul 2019.

Aceasta este un simbol al aniversării a 110 de ani de la câștigarea independenței Statelor Unite, fiind primită cadou către cine credeți? Chiar Franța. Ulterior, monumentul a fost plasat în anul 1886 la intrarea portului de pe Liberty Island cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american.

statuia libertatii
Sursă: Shutterstock

Turnul Eiffel

Ei bine, Turnul Eiffel nu avea cum să lipsească din acest top. Un simbol viu al Franței, răspândit foarte rapid la nivel mondial, monumentul reprezintă visul oricăror îndrăgostiți și nu numai.

Acesta înregistrează nu mai puțin de 5,5 milioane de vizitatori anual, iar din anul finalizării sale, în 1889, și până la 28 noiembrie 2002, turnul înregistrase 200.000.000 de vizitatori.

atracții paris

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Santorini a fost desemnata „Insula de top a Europei”

Santorini, una dintre cele mai populare destinatii din Grecia, a fost desemnata insula de top din Europa pentru 2015, intrand totodata pe locul 4 in clasamentul „Top 10 insule ale lumii, in 2015” detinut de TripAdvisor Traveler’s Choice. In lista cu cele mai cautate si apreciate insule ale anului se mai regasesc si Creta si […]

india

Aventură de 10 zile în India. Ce atracţii poţi vizita

Una dintre cele mai fascinante destinaţii de vacanţă din lume, prin prisma culturii, a peisajelor şi a locurilor de explorat, India se găseşte tot mai des în topul preferinţelor românilor atunci când vine vorba să aleagă un circuit exotic. A şaptea ţară din lume după suprafaţă şi a doua ca populaţie, India te aşteaptă să-i […]

Maroc, poarta care îți deschide calea spre universul magic al Africii

Una dintre cele mai atractive țări africane, Maroc este o destinație turistică ofertantă atât din punct de vedere istoric și cultural, cât și peisagistic. Parte a Magrebului, statul arab are țărm la Oceanul Atlantic, precum și deschidere la Strâmtoarea Gibraltar, până la Marea Mediterană. În timp ce, Deșertul Sahara îți oferă experiențe de neuitat, iar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =