INFORMARI PENTRU CALATORIE

Craciun plin de emotie, la ieslea din Bethleem

Mii de pelerini crestini aleg sa-si petreaca Craciunul, cea mai importanta sarbatoare de peste an, in Bethleem. Potrivit traditiei, acesta este orasul unde s-a nascut Isus Hristos, iar in fata bisericii ridicata pe locul ieslei sfinte, au loc in fiecare an procesiuni grandioase in jurul unui impresionant brad.

O calatorie de Craciun in Bethleem inseamna o experienta unica pe care te invitam sa o traiesti alaturi de noi, intr-un circuit de 6 zile ce iti descopera pe rand „Casa Painii”, dar si cele mai importante orase din Israel.

Sunt o multime de locuri pe care trebuie sa le descoperi in Tara Sfanta, iar acest circuit este oportunitatea excelenta sa le admiri in toiul pregatirilor de sarbatori. Iti vei incepe incursiunea cu un tur panoramic al orasului Tel Aviv, ce se remarca prin atmosfera sa cosmopolita, plaja alba de la Mediterana si magnifica cetate Jaffa - considerata inima culturala a orasului.

Avand o vechime de 2000 de ani, Jaffa adaposteste intre zidurile de aparare galbene numeroase biserici, cafenele boeme departe de agitatia orasului, strazi laturalnici umbrite de mandarini si magazinase cochete.

Bethleem - leaganul credintei

Putine locuri din lume sunt atat de disputate precum Bethleem, un oras sacru si o destinatie pentru suflet unde sa te reculegi in tihna. In inima orasului alb, inconjurat de dealurile palestiniene golase, domneste Biserica Nasterii Mantuitorului, lacas ce a fost ridicat pe locul pesterii sfinte, considerata a fi cea mai veche biserica crestina din lume.

In timpul invaziei persilor, aceasta a fost singura biserica care a supravietuit. Potrivit legendei, impresionantul mozaic ce ii reprezinta pe cei 3 Magi de la Rasarit fiind motivul pentru care lacasul nu a fost distrus. Poti cobori la Grota Nasterii prin micuta poarta de langa altar, locul unde s-a nascut Domnul este marcat in podea printr-o impresionanta stea de argint.

In ajunul Craciunului, Piata Ieslei este cel mai vibrant loc din Bethleem, unde au loc concerte de colinde in jurul bradului frumos decorat cu luminite, urmand ca pelerinii crestini sa asiste la importanta slujba la biserica catolica.

Pe urmele Mantuitorului

Continua explorarea cu Ierusalim - Orasul Pacii, unde vei reface traseul pasilor lui Hristos in cetatea sfanta intrand prin Poarta Sfantului Stefan si parcurgand pe jos Via Dolorosa, pana la Biserica Sfantului Mormant. La est de orasul vechi se ridica semet Muntele Maslinilor, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj, unde Hristos obisnuia sa se roage si de unde S-a Inaltat la Ceruri. In plus, de aici poti surprinde intreaga panorama a orasului vechi, te vei reculege la Manastirea Pater Noster, unde apostolii au auzit pentru prima data rugaciunea Tatal Nostru, iar apoi te vei indrepta spre Gradina Ghetsimani, ce aminteste de tradarea lui Iuda.

Bethleem
(Sursa foto: Shutterstock - Via Dolorosa)

Masada, fortareata antica din pustiul Iudeei aminteste de puternicul asediu al romanilor impotriva celor 970 de iudei care au preferat sa moara in numele credintei decat sa cada in robie, astfel ca nu poate lipsi de pe lista cu locuri de vazut in Israel.

Traverseaza Qumran, tinutul desertic unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moarta, opreste-te pentru baie in cel mai sarat loc de pe pamant, iar apoi descopera Ierihon, cel mai vechi oras din lume.

In topul locurilor sacre pe care le vei putea explora in acest circuit se afla Yardenit, o zona aflata la locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii, amenajata special pentru ca pelerinii sa poata intra in apele sfinte ale Botezului Domnului.

In incheierea circuitului te invitam sa parcurgi drumul minunilor lui Hristos spre Cana Galileii, vizitand Biserica Inmultirii pestilor si a painilor din Tabgha, Casa Nuntii unde a fost transformata apa in vin, dar si orasul copilariei, Nazaret.

Te poti inscrie aici pentru Craciun la Ieslea din Bethleem, ce beneficiaza de reducerea de 16% - la tariful de 499 Euro (taxe aeroport incluse) + 199 euro servicii la sol, valabila pana la 30 octombrie, in limita locurilor disponibile!


Rezerva acum!