Crăciun plin de emoție, la ieslea din Bethleem

Mii de pelerini creștini aleg să-și petreacă Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare de peste an, în Bethleem. Potrivit tradiției, acesta este orașul unde s-a născut Isus Hristos, iar în fața bisericii ridicată pe locul ieslei sfinte, au loc în fiecare an procesiuni grandioase în jurul unui impresionant brad.

O călătorie de Crăciun în Bethleem înseamnă o experiență unică pe care te invităm să o trăiești alături de noi, într-un circuit de 6 zile ce îți descoperă pe rând „Casa Pâinii”, dar și cele mai importante orașe din Israel.

Sunt o mulțime de locuri pe care trebuie să le descoperi în Țara Sfântă, iar acest circuit este oportunitatea excelentă să le admiri în toiul pregătirilor de sărbători. Îți vei începe incursiunea cu un tur panoramic al orașului Tel Aviv, ce se remarcă prin atmosfera sa cosmopolită, plaja albă de la Mediterană și magnifica cetate Jaffa – considerată inima culturală a orașului.

Având o vechime de 2000 de ani, Jaffa adăpostește între zidurile de apărare galbene numeroase biserici, cafenele boeme departe de agitația orașului, străzi lăturalnici umbrite de mandarini și magazinașe cochete.

Bethleem – leagănul credinței

Puține locuri din lume sunt atât de disputate precum Bethleem, un oraș sacru și o destinație pentru suflet unde să te reculegi în tihnă. În inima orașului alb, înconjurat de dealurile palestiniene golașe, domnește Biserica Nașterii Mântuitorului, lăcaș ce a fost ridicat pe locul peșterii sfinte, considerată a fi cea mai veche biserică creștină din lume.

În timpul invaziei perșilor, aceasta a fost singura biserică care a supraviețuit. Potrivit legendei, impresionantul mozaic ce îi reprezintă pe cei 3 Magi de la Răsărit fiind motivul pentru care lăcașul nu a fost distrus. Poți coborî la Grota Nașterii prin micuța poartă de lângă altar, locul unde s-a născut Domnul este marcat în podea printr-o impresionantă stea de argint.

În ajunul Crăciunului, Piața Ieslei este cel mai vibrant loc din Bethleem, unde au loc concerte de colinde în jurul bradului frumos decorat cu luminițe, urmând ca pelerinii creștini să asiste la importanta slujbă la biserica catolică.

Pe urmele Mântuitorului

Continuă explorarea cu Ierusalim – Orașul Păcii, unde vei reface traseul pașilor lui Hristos în cetatea sfântă intrând prin Poarta Sfântului Ștefan și parcurgând pe jos Via Dolorosa, până la Biserica Sfântului Mormânt. La est de orașul vechi se ridică semeț Muntele Măslinilor, unul dintre cele mai vechi locuri de pelerinaj, unde Hristos obișnuia să se roage și de unde S-a Înălțat la Ceruri. În plus, de aici poți surprinde întreaga panoramă a orașului vechi, te vei reculege la Manastirea Pater Noster, unde apostolii au auzit pentru prima dată rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi te vei îndrepta spre Grădina Ghetsimani, ce amintește de trădarea lui Iuda.

(Sursă foto: Shutterstock – Via Dolorosa)

Masada, fortăreața antică din pustiul Iudeei amintește de puternicul asediu al romanilor împotriva celor 970 de iudei care au preferat să moară în numele credinței decât să cadă în robie, astfel că nu poate lipsi de pe lista cu locuri de văzut în Israel.

Traversează Qumran, ținutul deșertic unde au fost descoperite Manuscrisele de la Marea Moartă, oprește-te pentru baie în cel mai sărat loc de pe pământ, iar apoi descoperă Ierihon, cel mai vechi oraș din lume.

În topul locurilor sacre pe care le vei putea explora în acest circuit se află Yardenit, o zonă aflată la locul unde Iordanul părăsește Marea Galileii, amenajată special pentru ca pelerinii să poată intra în apele sfinte ale Botezului Domnului.

În încheierea circuitului te invităm să parcurgi drumul minunilor lui Hristos spre Cana Galileii, vizitând Biserica Înmulțirii peștilor și a pâinilor din Tabgha, Casa Nunții unde a fost transformată apa în vin, dar și orașul copilăriei, Nazaret.

Te poți înscrie aici pentru Crăciun la Ieslea din Bethleem, ce beneficiază de reducerea de 16% – la tariful de 499 Euro (taxe aeroport incluse) + 199 euro servicii la sol, valabilă până la 30 octombrie, în limita locurilor disponibile!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce să vezi într-o vacanță în Zakynthos

Suntem în plină vară, iar vacanța în Zakynthos este un must do. Insula cu plaje exotice atrage anual mii de turiști și nu doar datorită celebrei Navagio Beach. Zakynthos are o mulțime de atracții, unele mai cunoscute ca altele. Însă, dacă pășești pentru prima oară pe insulă, iată câteva locuri pe care trebuie să le […]

Insider Tips pentru o vacanță în Zakynthos

Zakynthos, insula grecească ce întrunește toate caracteristicile definitorii ale complexului de insule ale Mării Ionice. Casa unei naturi impresionant de verzi, a plajelor exotice, a binecunoscutei rezervații de țestoase caretta-caretta și a uneia dintre cele mai fotografiate epave. Este destinația care-ți satisface toate așteptările de la o vacanță grecească și la care îți dorești să […]

Amsterdam

10 lucruri amuzante despre Amsterdam! Știai că…

Amsterdam. Orașul Lalelelor, orașul îndrăgostiților…orașul în care o vacanță este întotdeauna binevenită. Și cum începutul anului vine cu lipici la vacanțe pentru îndrăgostiți, Amsterdam este o opțiune bună de luată în seama. Mai ales pentru city break. Însă, înainte de a porni la drum, intră în atmosfera de vacanță, decoperind 10 lucruri amuzante și totodată […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × one =