INFORMARI PENTRU CALATORIE

Marele Tur al Chinei. Te inscrii in aventura din toamna?

Marele Tur al Chinei inseamna o experienta unica, prilej pentru a descoperi o tara fascinanta, incarcata de istorie. Acesta este un tinut al superlativelor, din foarte multe puncte de vedere.Te invitam intr-o aventura extraordinara in descoperirea celei mai populate tari din lume: Marele Tur al Chinei de 9 zile.

Simbolurile din Marele tur al Chinei, incepand cu capitala Beijing

Sunt obiective de neratat atunci cand ajungi in China si vrei sa descoperi cat mai mult din cultura si civilizatia acestei tari. Capitala Beijing a fost atestata in jurul anului 233 i.Hr. si a fost locul de unde s-a dat ora exacta pentru intregul stat. Cele mai importante evenimente nationale au loc in Piata Tiananmen, cea mai mare din lume.

De notorietate la nivel mondial se bucura Orasul Interzis, un complex arhitectural cu 9.000 de camere, si locul de unde au condus Imparatii dinastiilor Ming si Qing. Pana in 1949, in somptuosul edificiu nu putea fi vazut de oamenii de rand. Palatul Regal impresioneaza datorita acoperisurilor acoperite de aur si a peretilor rosii.

In apropiere se afla si Jingshan Park, o vasta intindere de vegetatie, cu gradini incarcate de verdeata, un spatiu luxuriant, in care lesne te poti pierde, fara alte griji.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din China este Marele Zid. Se poate urca pe scari sau cu telecabina, dar prima varianta este preferata de multi vizitatori, datorita privelistilor panoramice.

Mormintele Dinastiei Ming, un alt simbol arhitectural al Chinei, au fost realizate in urma cu aproximativ 500 de ani, astfel ca nu pot lipsi de pe lista cu locuri de vazut. De asemenea, Palatul de Vara este cea mai mare gradina imperiala a Chinei si din 1998 este considerat Patrimoniu Comun al Umanitatii. Este amplasat pe malul lacului Kunming, iar cei interesati pot sa opteze pentru o croaziera cu vaporasul.

Surprize placute de admirat in Xi'an si Shanghai

In topul marilor descoperiri ale secolului XX se afla complexul arhitectural: Soldatii de Teracota din Xi'an. Razboinicii imparatului Qin Shi Huang reprezinta personaje turnate in diferite ipostaze, pentru a-i speria pe invadatori.

Sa continuam explorarea celor mai importante atractii ale Chinei cu orasul Xi'an, un deosebit centru istoric si cultural, asa cum vom putea observa si in Muzeul de Istorie. Exponatele de top de aici sunt relicvele si picturile murale din perioada dinastiei Qing. Prin zidurile vechi ale orasului, din timpul Dinastiei Ming vei patrunde in centrul istoric, unde isi gasesc locul, printre cladiri splendide, si mestesugari locali, cafenele intime si buticuri cu suveniruri.

(Shanghai - Sursa foto: Shutterstock)

Cel mai mare oras al Chinei, cu peste 30 de milioane de locuitori, si motorul economic al tarii, Shanghai te asteapta sa descoperi numeroase atractii istorice si culturale, precum si gradini de o frumusete rara. Faimoasa Gradina Yu, decorata cu peste 30 de pavilioane si iazuri, este locul ideal in care sa te pierzi cu orele, sa te relaxezi in mijlocul paradisului.

Vechile stradute ale orasului iti poarta pasii spre obiective de patrimoniu, asa cum este Templul de Jad Buddha, dar si pana la celebra promenada The Bund, de pe malul apei.

Te invitam sa mergi cu noi si intr-o excursie optionala la turnul emblematic al orasului Shanghai, Oriental Pearl TV Tower, de unde vei avea parte de privelisti citadine memorabile.

Te poti inscrie aici in Marele Tur al Chinei, de 9 zile, ce beneficiaza acum de cel mai mic tarif de pe piata de turism: 899 euro/persoana - pentru plecarea din 18 septembrie, valabil pana la 24 mai, in limita locurilor disponibile!


Rezerva acum!