×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

„La vie en rose”, in boemul Paris. Ce poti descoperi in 10 zile

Paris este mereu o idee buna, fie ca esti un romantic incurabil sau dornic de experiente culturale. Capitala Frantei atrage peste 30 de milioane de vizitatori pe an, datorita obiectivelor de renume precum: Turnul Eiffel, Basilica Sacre Coeur sau Muzeul Luvru.

Iti propunem sa faci o Incursiune in Hexagon, unde vei patrunde in atmosfera romantica a Parisului si vei vizita Reims si Strasbourg, doua orase cu iz gotic-francez. Circuitul cu autocarul de 10 zile, iti asigura experiente memorabile pe traseul catre Franta, unde vei explora si cateva locuri fascinante din Austria si Germania.

Top locuri de vazut in Franta

Unul dintre cele mai incantatoare locuri din Franta este Valea Loarei, pe care o poti bifa intr-un tur optional. Regiunea, parte din UNESCO, se mandreste cu cea mai mare „colectie” de castele si palate, inconjurate de elegante gradini imperiale. Aici nobilii si monarhii Frantei si-au stabilit resedinta de vara incepand cu secolul al XII lea. Te invitam sa bifezi trei dintre aceste splendori arhitecturale de pe Valea Loarei: Chenonceaux, Amboise si Blois.

Primul dintre cele trei castele pe care le vei vizita este Chenonceaux. Impozantul edificiu a fost construit din porunca Regelui Henry al II lea pentru cele trei dame de la palat: Catherina de Medici, Marry Regina Scotiei si Diane de Poitiers. Urmeaza Amboise, cel mai bun exemplu de castel in stil renascentist, in timp ce Blois este castelul „celor patru stiluri diferite din patru epoci”.

Apogeul calatoriei este Paris - ce ocupa primul loc in topul celor mai romantice si boeme orase din Europa si care respira arta la orice colt de strada. Cosmopolita metropola gazduieste numeroase monumente de patrimoniu, iar in turul panoramic vei putea bifa macar o parte dintre ele. Turnul Eiffel este cea mai fotografiata atractie a capitalei, edificiu considerat initial „o lucrare ce urateste Parisul”, dar care a devenit rapid un adevarat simbol in lume.

paris
(Sursa foto: Shutterstock - Turnel Eiffel)

Un alt obiectiv de exceptie din Paris este Muzeul Luvru, cel mai vizitat muzeu de pe mapamond, ce gazduieste o vasta colectie de arta. Dintre lucrarile expuse aici se numara si pictura geniului Leonardo da Vinci: La Gioconda.

Dintre edificiile de cult pe care nu le poti rata se numara Basilica Sacre Coure, aflata in cel mai inalt punct al orasului, in cartierul Montmartre. De mentionat este Catedrala Notre Dame, cel mai cunoscut monument de arta gotica, care din nefericite a fost distrusa in mare parte de cel mai violet incendiu din ultimii ani.

Descopera de ce Paris poarta supranumele de Capitala Luminilor, in turul by night pe traseul Arcul de Triumf, Champs Elysses, Turnul Eiffel si Place de la Concorde. Optional mai poti vizita grandiosul Palat Versailles, realizat din dorinta excentricului Ludovic XIV, si incununat de fabuloasele sale gradini ce ocupa 800 de ha - complex ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. 

Capitala mondiala a sampaniei, Reims este un alt oras incantator pe care il vei explora in Circuitul Frantei. Printre atractiile sale de top se numara Catedrala Notre-Dame de Reims - loc de desfasurare a ceremoniilor de incoronare a monarhilor si sit din patrimoniul UNESCO.

Cu un aer burghez incantator si un amestec de stiluri arhitecturale specifice secolelor X-XV, capitala Alsaciei, Strasbourg aduna un numar tot mai mare de turisti. Patrunde in boemul cartier La Petite-France, unde te poti plimba cu lotca pe labirintul de canale, vei admira cladirile cu influente nemtesti in zona Grande-Ile si poti urca in Turnul Catedralei Notre-Dame de Strasbourg pentru privelisti memorabile.

Alte orase pe care le vei descoperi

Dupa ce ai explorat romantica si culturala Franta, ultima parte a calatoriei include scurte opriri in Munchen, capitala Bavariei, unde vei vizita impozantul Dom gotic, remarcabil prin cele doua turnuri ce masoara 99 metri. Viena, cu turul Ringului Vienez, unde se ridica semete Opera, Parlamentul si Primaria. Si nu in ultimul rand, Budapesta, unde te vei bucura de o croaziera pe Dunare pe timpul serii, prilej excelent sa admiri simbolurile orasului, precum Podul cu Lanturi, Cetatea sau Bastionul Pescarilor.

Te poti inscrie aici pentru circuit in Franta - Incursiune in Hexagon. Ultra Last Minute - iti rezervi loc cu 399 euro, iar a doua persoana inscrisa achita numai 199 euro! Oferta este valabila pentru plecarea din 21 mai, in limita locurilor disponibile!


Rezerva acum!