INFORMARI PENTRU CALATORIE

Maroc, poarta care iti deschide calea spre universul magic al Africii

Una dintre cele mai atractive tari africane, Maroc este o destinatie turistica ofertanta atat din punct de vedere istoric si cultural, cat si peisagistic. Parte a Magrebului, statul arab are tarm la Oceanul Atlantic, precum si deschidere la Stramtoarea Gibraltar, pana la Marea Mediterana. In timp ce, Desertul Sahara iti ofera experiente de neuitat, iar Muntii Atlas iti asigura panorame minunate.

Iti propunem sa porneste alaturi de noi, intr-un circuit de 9 zile in Maroc. Descopera aici un stil de viata deosebit, o cultura bogata, localnici extrem de calzi si primitori si mancarea exotica. Daca esti dornic sa experimentezi viata de noapte palpitanta ai la dispozitie numeroase optiuni, iar daca esti amator de shopping te vei simti in Maroc ca in paradis.

Top 4 orase de neratat din Maroc

Situat la nord de poalele Muntilor Atlas, Marrakech este un oras incantator, aglomerat si plin de viata, fiind una dintre cele mai populare atractii turistice din Maroc. „Taramul lui Dumnezeu”, asa cum este denumit de berberi, adaposteste o sumedenie de cladiri traditionale in centrul istoric, in timp ce Orasul Nou te intampina cu magazine elegante, restaurante internationale si constructii moderne. Printre atractiile de top pe care le poti vizita in Marrakech se numara Piata Jamaa El Fna, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, Palatul Bahia cu frumoasele sale gradini si Moscheea Koutoubia, ce se mandreste cu o arhitectura ce se apropie de perfectiune.

(Sursa foto: Shutterstock)

Capitala tarii, Rabat atrage turistii din toate colturile lumii pentru vremea buna prezenta pe tot parcursul anului si plajele linistite unde se pot relaxa in voie. Bulevardele largi si cafenelele cochete, orasul vechi, pietele traditionale si zidurile fortificate, iata doar cateva dintre caracteristicile deosebite ale orasului. Admira aici Mausoleul lui Mohamed al V-lea, Palatul Regal si Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care astazi gazduieste Muzeul Artei Marocane.

Reprezentarea ideala a modernitatii in Maroc o vei avea printr-o vizita in Casablanca, o atractie apreciata indeosebi pentru arhitectura superba a cladirilor si pentru restaurantele excelente, cu influente franceze. Porneste la pas prin oras si descopera cladiri care imbina stilul marocan traditional cu cel francez colonial, intr-o armonie calda. Printre cele mai importante obiective turistice din Casablanca se numara Catedrala Notre Dame Lourdes, Moscheea Hassan al II-lea si zona opulenta a orasului, cu Villa Mirador si Villa dar Saada.

Fez, orasul cu cel mai puternic iz medieval din Maroc, a fost capitala tarii pentru mai bine de 400 de ani, iar astazi este un important centru cultural si religios. Capitala religioasa a Marocului te asteapta cu Moscheea Karaouin, cel mai important edificiu de cult al orasului, careia ii este asociata si cea mai veche universitate islamica din lume.

Peisaje spectaculoase si trairi memorabile

Descopera unul dintre locurile faimoase alese de regizorii de la Hollywood pentru a filma scene in desert in diverse pelicule din anii ’60, Ourzazate aflandu-se in centrul tuturor. De o frumusete rara, orasul iti ofera fundaluri desavarsite pentru adevarate fotografii de revista. Erfoud, considerata poarta catre Desertul Sahara, este punctul de plecare catre aventura cu autovehiculele 4x4 spre Merzouga. O experienta interesanta pe care nu trebuie sa o ratezi aici este si plimbarea cu camilele prin nisipul caramiziu, mai ales la apus de soare, cand in jurul tau pluteste o atmosfera fantastica.

Descopera acest taram fermecator al Africii, cu atractii moderne si traditionale deopotriva, mare diversitate de peisaje, de la munti falnici si campii la desertul nemarginit si plajele splendide. Influente maure, franceze si hispanice vei admira in constructiile din cele mai importante orase marocane, in timp ce satele berbere te asteapta sa afli mai multe despre viata si cultura acestora.  

Te poti inscrie aici pentru circuitul de 9 zile in circuitul Poarta Africii - Maroc, la tariful redus de 699 euro/persoana (include reducerea EB 22% - tarif standard 899 euro) valabil pana la 29 martie, in limita locurilor disponibile.


Rezerva acum!