×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Escapada culturala in Praga si Viena. Principalele atractii

Praga - orasul celor 100 de clopotnite si Viena - orasul muzicii clasice sunt doua dintre destinatiile europene perfecte pentru un tur cultural, din primavara si pana in toamna. Vechile capitale imperiale te asteapta cu o multime de bijuterii gotice si baroce, o atmosfera cu iz medieval sau chiar din contra, cu o viata de noapte mereu in miscare.

Daca nu ai vizitat inca Praga si Viena le poti combina intr-o singura escapada. Iti propunem un circuit cu autocarul de 7 zile, prilej excelent sa vezi si alte locuri pe traseul tau precum Brno, Dresda sau Karlovy Vary cu obiectivele lor cele mai de seama.

Principalele atractii din Praga

Capitala Cehiei poarta o multime de supranume menite sa descrie cel mai bine frumusetea acestui oras ce pare incremenit in timpurile alchimistilor. Orasul de Aur sau Parisul Estului, Praga gazduieste cel mai mare castel medieval din Europa.Prazsky hrad ocupa o suprafata de 70.000 de mp, iar intre zidurile de aparare se ridica semete zeci de structuri gotice.

In cetatea medievala au locuit Regii Boemiei, dar si Imparatii Romani, iar o plimbare aici iti scoate in cale cele mai cunoscute obiective turistice. Nu rata Catedrala Sf. Vitus - o bijuterie gotica cu influente baroce, Strada de Aur cu micutele case in care au locuit Laureati ai Premiului Nobel si distinsi nobili, si Palatul Lobkowicz, o bijuterie arhitecturala din secolul al XVI lea.

Simbolul orasului Praga este Turnul cu Ceas Astronomic - unic in lume, aflat imediat langa Primarie, ce prezinta cel mai complicat mecanism. Ceasul indica ora fixa prin procesiunea fascinanta a celor 12 Apostoli ai lui Hristos si prezinta 12 medalioane cu semnele zodiacale, inclusiv un cadran care arata pozitia Soarelui si a Lunii pe cer.

Potrivit legendelor locale, maestrul ceasornicar Hanus ar fi fost orbit imediat dupa ce a terminat lucrarea, in anul 1410, din porunca membrilor consiliului de la acea vreme care au dorit sa se asigure ca artistul nu o sa fie capabil sa mai realizeze o capodopera asemanatoare.

(Sursa foto - Shutterstock)

Cel mai renumit edificiu gotic din Praga este Catedrala Tyn, remarcabila prin cele doua turnuri finalizate in perioade diferite de timp, unul simbolizand puterea barbatului, iar celalalt supunerea femeii.

Centrul istoric este legat de zona Mala Strana prin Podul Carol, cel mai fotografiat pod de peste Vltava, invadat de mii de turisti veniti sa admire numeroasele statui baroce ce domina pe o parte si de alta, romantica artera pietonala. In capatul podului se afla si Turnul Mala Strana in care poti urca si tu pentru a surprinde vederi panoramice asupra orasului. Iti propunem sa faci optional si o croaziera pe raul Vltava prilej sa admiri cele mai populare obiective turistice frumos luminate pe timp de noapte.

(Sursa foto - Shutterstock)

Principalele atractii din Viena

Orasul celor mai impresionante compozitii muzicale si locul ce i-a dat lumii pe Johann Strauss si Franz Schubert, Viena este destinatia pe care nu o poti rata in acest an. Capitala Austriei impresioneaza si prin arhitectura baroca, nu doar prin muzica clasica sau vals.

Numeroase palate si vile clasice impodobesc centrul istoric al orasului, transformand Viena intr-un adevarat muzeu in aer liber. Aici patrunzi intr-un basm vienez, o lume imperiala cu trasuri de epoca ce impanzesc strazile largi si pietruite, pline de gradini geometrice si palate somptuoase.

Principalele atractii ale Vienei sunt concentrate in centrul vechi, dincolo de care se intinde celebrul Ring Vienez Ringstrasse, un perimetru bine definit unde se ingramadesc palate baroce, cladiri ce jongleaza intre stilul modern si expresionismul jugendstil.


(Sursa foto - Shutterstock)

Porneste pe urmele Monarhiei de Habsburg si viziteaza somptuosul Palat Schonbrunn, o constructie nobila in stil rococo, recunoscuta pentru cele 1441 de saloane grandioase de la care edificiul si-a primit supranumele de ”Versailles-ul Vienei”, fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Timp de aproape 600 de ani, Palatul Holfburg a fost inima Imperiului Habsburgic, interiorul sau fiind de-a dreptul coplesitor impodobit cu cristale de Bohemia si picturi biedermeier. Holfburg a fost resedinta Imparatului Franz Josef si a preafrumoasei Sissi, Imparteasa Elisabeta de Wittelsbach.

A treia constructie simbol a imperiului, Palatul Belvedere se lauda cu unele dintre cele mai frumoase gradini baroce, amenajate cu fantani arteziene si statuete ce ii infatiseaza pe cei mai importanti artisti ai muzicii clasice, asa ca nu poate fi ratat din turul tau.

Simbolul religios al Vienei, Catedrala Sfantul Stefan este cea mai frumoasa structura gotica din Austria, cu ale sale turle cu tigle mozaicate vizibile din toate punctele orasului. Urca cele 343 trepte serpuitoate ale catedralei pana la punctul de belvedere ce iti dezvaluie cele mai frumoase peisaje citadine.  

Te poti inscrie aici pentru circuitul cultural in Praga si Viena, de 7 zile, la tariful redus de 329 euro/persoana (de la 446 euro/persoana).


Rezerva acum!