×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Aventura in Cappadocia, pe taramul cailor frumosi

Regiunea cu peisaje desprinse de pe Marte, Cappadocia este musai de pus pe lista cu locuri de vazut intr-o viata, indiferent ca esti un romantic incurabil, in cautarea celor mai aventuroase experiente sau turist dornic de relaxare.

Hai cu noi sa descoperi Turcia Inedita intr-un circuit prin Cappadocia, Ankara si Istanbul.Vei face un zbor cu balonul deasupra caselor cu hornuri tuf, te vei relaxa in apele termale de la Castelul de Bumbac si vei descoperi cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane. Totul intr-un circuit cu autocarul de 8 zile.

Aventura in Cappadocia

Prima parte a circuitului spre Cappdocia iti descopera Moscheea Selimiye din orasul Edirne, vestita pentru cele 999 de ferestre cu vitralii. Este un exemplu sublim de arhitectura otomana, din aceste motive facand parte din UNESCO.

In Antalya vei putea vizita orasul vechi Kaleici si portul pitoresc plin de ambarcatiuni de mici dimensiuni. Iar in Side vei bifa Teatrul Aspendos, unul dintre cele mai impresionante amfiteatre antice romane, cu templele lui Apollo si Atena. Acestea sunt recunoscute pentru coloanele din marmura in stil corintian.

Exploreaza tinutul dervisilor rotitori!

Cappadocia este o capodopera a naturii si se afla in Anatolia, Turcia atragand in fiecare an sute de mii de vizitatori care vor sa zboare cu balonul deasupra stancilor cu forme atat de neobisnuite incat par ireale, dar si sa guste din delicioasele preparate turcesti servite intr-un cadru desprins din basme.

Cappadocia face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Este un exemplu de regiune unde omul coexista in perfecta comuniune cu natura. Aici, peisajele sunt extrem de variate. Relieful este bogat in varfuri vulcanice si munti de miere ce nu depasesc 1000 de metri altitudine. Campurile ascund stanci erodate de vreme si un impresionant complex de tuneluri si sate subterane sapate in roca de hititi in urma cu mii de ani, pentru a face fata fortelor naturii ... toate aceste lucruri formeaza asa numitul The land of beautiful horses.

Regiunea Cappadocia

Odata ce ai luat contact cu regiunea Cappadocia, ramai cu sufletul la gura pana la finalul calatoriei. Peisajele selenare iti fac pofta de mancare, iar aici gastronomia este total diferita fata de restul Turciei. Incearca neaparat iaurtul gras de capra si sucul proaspat de rodie la unul dintre restaurantele traditionale cu vederi de neuitat!

(Sursa foto: Shutterstock - Cappadocia)

Orasele din regiune sunt diferite unul fata de celalalt, asa ca merita sa le explorezi pe rand, fiecare rezervandu-ti momente unice. Capitala Cappadociei este Nevsehir.

Avanos este locul vestit pentru cea mai frumoasa ceramica pictata manual de localnici. Goreme este cel mai mare muzeu in aer liber din Turcia. Iar Derinkuyu este cel mai impresionant oras subteran.

Primul contact cu regiunea SF a Turciei va fi in Uchisar, o localitate adormita in timp si aflata la cel mai inalt punct din Cappadocia. Este dominata de case sapate in stanci in nuante de galben-ocru si de castelul hititilor, de unde ai parte de cele mai bune panorame asupra Muntele Erciyes si a vailor cu stanci.

Goreme, orasul ascuns intre stanci cu forme ciudate

Cappadocia s-a aflat pentru multa vreme sub influenta persana. De aici, persii isi procurau caii si magarii, astfel ca majoritatea caselor din piatra au fost realizate in timpul acestei perioade.

Descopera pas cu pas muzeul in aer liber Goreme. A fost unul dintre cele mai importantele locuri religioase ale lumii, dar si primul refugiu al crestinilor din perioada romana. Numele sau se traduce prin „aici nu ne puteti vedea”.

Goreme adaposteste un numar impresionant de biserici si manastiri din piatra. Aici gasim unele dintre cele mai vechi din lume, fapt pentru care a fost si primul loc din regiune ce a intrat in patrimoniul mondial UNESCO.

Iti propunem o vizita la cele doua orase subterane sapate de hititi in urma cu mii de ani:  Derinkuyu si Kaymakli. Acestea au fost realizate pe mai multe niveluri si cu sisteme de ventilatie impresionante pentru acea vreme, fiind strabatute de tuneluri labirintice si ascunse.

Ankara si Istanbul, metropole cu farmec aparte

In ultima parte a circuitului vei putea vizita Ankara, capitala Turciei ce adaposteste o seama de edificii ramase marturie din perioadele romana, bizantina si otomana. Simbolul orasului este Mausoleul lui Kemal Ataturk - un monument cladit in onoarea fondatorului Turciei moderne.

Dar si Istanbul, singurul oras din lume aflat pe doua continente. Vei putea bifa Moscheea Albastra, Catedrala Agia Sofia, si cele mai somptuoase Palate Topkapi si Dolmabahce.

Porneste intr-o aventura de neuitat in Cappadocia, in circuitul de 8 zile cu autocarul - oferta o gasesti aici!


Rezerva acum!