Aventură în Cappadocia, pe tărâmul cailor frumoși

cappadocia

Regiunea cu peisaje desprinse de pe Marte, Cappadocia este musai de pus pe lista cu locuri de văzut într-o viață, indiferent că ești un romantic incurabil, în căutarea celor mai aventuroase experiențe sau turist dornic de relaxare.

Hai cu noi să descoperi Turcia Inedită într-un circuit spre Cappadocia, Ankara și Istanbul, unde vei face un zbor cu balonul deasupra caselor cu hornuri tuf, te vei relaxa în apele termale de la Castelul de Bumbac și vei descoperi cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, totul într-un tur cu autocarul de 8 zile.

Prima parte a circuitului spre Cappdocia îți descoperă Moscheea Selimiye din orașul Edirne, vestită pentru cele 999 de ferestre cu vitralii, fiind un exemplu sublim de arhitectură otomană fapt pentru care face parte din UNESCO. În Antalya vei putea vizita orașul vechi Kaleici și portul pitoresc plin de ambarcațiuni de mici dimensiuni, iar în Side vei bifa Teatrul Aspendos, unul dintre cele mai impresionante amfiteatre antice romane, cu templele lui Apollo și Atena recunoscute pentru coloanele din marmură în stil corintian.

Explorează ținutul dervișilor rotitori!

Cappadocia este o capodoperă a naturii și se află în Anatolia, Turcia atrăgând în fiecare an sute de mii de vizitatori care vor să zboare cu balonul deasupra stâncilor cu forme atât de neobișnuite încât par ireale, dar și să guste din delicioasele preparate turcești servite într-un cadru desprins din basme.

Cappadocia face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind un exemplu de regiune unde omul coexistă în perfectă comuniune cu natura. Aici, peisajele sunt extrem de variate, relieful este bogat în varfuri vulcanice și munți de miere ce nu depășesc 1000 de metri altitudine, câmpuri ce ascund stânci erodate de vreme și un impresionant complex de tuneluri și sate subterane săpate în rocă de hitiți în urmă cu mii de ani, pentru a face față forțelor naturii … toate aceste lucruri formează așa numitul The land of beautiful horses.

Odată ce ai luat contact cu regiunea Cappadocia rămâi cu sufletul la gură până la finalul călătoriei, peisajele selenare îți fac poftă de mâncare, iar aici gastronomia este total diferită față de restul Turciei – încearcă neapărat iaurtul gras de capră și sucul proaspăt de rodie la un restaurant tradițional cu vederi de neuitat!

(Sursă foto: Shutterstock – Cappadocia)

Orașele din regiune sunt diferite unul față de celălalt, așa că merită să le explorezi pe rând, fiecare rezervându-ți momente unice. Capitala Cappadociei este Nevsehir, Avanos este locul vestit pentru cea mai frumoasă ceramică pictată manual de localnici, Göreme este cel mai mare muzeu în aer liber din Turcia, iar Derinkuyu este cel mai impresionant oraș subteran …

Primul contact cu regiunea SF a Turciei va fi în Uchisar, o localitate adormită în timp și aflată la cel mai înalt punct din Cappadocia, dominată de case săpate în stânci în nuanțe de galben-ocru și dominată de castelul hitiților, de unde ai parte de cele mai bune panorame asupra Muntele Erciyes și a văilor cu stânci.

Göreme, orașul ascuns între stânci cu forme ciudate

Cappadocia s-a aflat pentru multă vreme sub influență persană, pentru că de aici perșii își procurau caii și măgarii, astfel că majoritatea caselor din piatră au fost realizate în timpul acestei perioade. Descoperă pas cu pas, muzeul în aer liber Göreme care a fost unul dintre importantele locuri religioase ale lumii, dar și primul refugiu al creștinilor din perioada romană, numele său traduce-se prin „aici nu ne puteți vedea”.

Göreme adăpostește un număr impresionant de biserici și mănăstiri din piatră fiind unele dintre cele mai vechi din lume, fapt pentru care a fost și primul loc din regiune ce a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.

Îți propunem o vizită la cele două orașe subterane săpate de hitiți în urmă cu mii de ani:  Derinkuyu și Kaymakli realizate pe mai multe niveluri și cu sisteme de ventilație impresionante pentru acea vreme, fiind străbătute de tuneluri labirintice și ascunse.

Ankara și Istanbul, metropole cu farmec aparte

În ultima parte a circuitului vei putea vizita Ankara, capitala Turciei ce adăpostește o seamă de edificii rămase mărturie din perioadele romană, bizantină și otomană. Simbolul orașului este Mausoleul lui Kemal Atatürk – un monument clădit în onoarea fondatorului Turciei moderne. Dar și Istanbul, singurul oraș din lume aflat pe două continente, unde vei putea bifa Moscheea Albastră, Catedrala Agia Sofia, și cele mai somptuoase Palate Topkapi și Dolmabahce.

Pornește într-o aventură de neuitat în Cappadocia, în circuitul de 8 zile cu autocarul – oferta o găsești aici!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Vacanta in Grecia? A inceput luna gastronomiei traditionale!

Daca nu ti-ai programat inca vacanta in Grecia, este cazul sa o faci! Luna mai este luna mancarurilor grecesti! In jurul Atenei vor avea loc o serie de evenimente gastronomie, care vor aduna gurmanzi din toata lumea. Peste 500 de producători de alimente din Grecia, bucătari cunoscuti, restaurante traditionale, proprietari de hoteluri si profesionisti in […]

China, luată la pas: Beijing, Shanghai şi Hong Kong! Totul în doar 12 zile

China este privită încă de secole ca fiind întruchiparea a tot ce este misterios şi exotic, un ţinut fascinant între tradiţional şi ultramodern. Cultura care datează de mai multe milenii este preţuită şi sărbătorită de chinezi, iar vizitatorii o pot admira în situri istorice importante, precum Oraşul Interzis sau Palatul de Vară din capitala Beijing. […]

CRETA – amestec de armonie si splendoare naturala

Ce faci cand vrei sa traiesti experienta mult visata? Cel mai bun raspuns la care te poti gandi este insula Creta. Din mai pana in octombrie pamantul lui Zeus este strabatut de milioane de turisti, veniti de prin diferite parti ale lumii sa respire splendoarea. Nu mai sta pe ganduri!   Plecari saptamanale in fiecare […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − 7 =