Aventură în Cappadocia, pe tărâmul cailor frumoși

cappadocia

Regiunea cu peisaje desprinse de pe Marte, Cappadocia este musai de pus pe lista cu locuri de văzut într-o viață, indiferent că ești un romantic incurabil, în căutarea celor mai aventuroase experiențe sau turist dornic de relaxare.

Hai cu noi să descoperi Turcia Inedită într-un circuit prin Cappadocia, Ankara și Istanbul.Vei face un zbor cu balonul deasupra caselor cu hornuri tuf, te vei relaxa în apele termale de la Castelul de Bumbac și vei descoperi cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane. Totul într-un circuit cu autocarul de 8 zile.

Aventură în Cappadocia

Prima parte a circuitului spre Cappdocia îți descoperă Moscheea Selimiye din orașul Edirne, vestită pentru cele 999 de ferestre cu vitralii. Este un exemplu sublim de arhitectură otomană, din aceste motive făcând parte din UNESCO.

În Antalya vei putea vizita orașul vechi Kaleici și portul pitoresc plin de ambarcațiuni de mici dimensiuni. Iar în Side vei bifa Teatrul Aspendos, unul dintre cele mai impresionante amfiteatre antice romane, cu templele lui Apollo și Atena. Acestea sunt recunoscute pentru coloanele din marmură în stil corintian.

Explorează ținutul dervișilor rotitori!

Cappadocia este o capodoperă a naturii și se află în Anatolia, Turcia atrăgând în fiecare an sute de mii de vizitatori care vor să zboare cu balonul deasupra stâncilor cu forme atât de neobișnuite încât par ireale, dar și să guste din delicioasele preparate turcești servite într-un cadru desprins din basme.

Cappadocia face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Este un exemplu de regiune unde omul coexistă în perfectă comuniune cu natura. Aici, peisajele sunt extrem de variate. Relieful este bogat în varfuri vulcanice și munți de miere ce nu depășesc 1000 de metri altitudine. Câmpurile ascund stânci erodate de vreme și un impresionant complex de tuneluri și sate subterane săpate în rocă de hitiți în urmă cu mii de ani, pentru a face față forțelor naturii … toate aceste lucruri formează așa numitul The land of beautiful horses.

Regiunea Cappadocia

Odată ce ai luat contact cu regiunea Cappadocia, rămâi cu sufletul la gură până la finalul călătoriei. Peisajele selenare îți fac poftă de mâncare, iar aici gastronomia este total diferită față de restul Turciei. Încearcă neapărat iaurtul gras de capră și sucul proaspăt de rodie la unul dintre restaurantele tradiționale cu vederi de neuitat!

(Sursă foto: Shutterstock – Cappadocia)

Orașele din regiune sunt diferite unul față de celălalt, așa că merită să le explorezi pe rând, fiecare rezervându-ți momente unice. Capitala Cappadociei este Nevsehir.

Avanos este locul vestit pentru cea mai frumoasă ceramică pictată manual de localnici. Göreme este cel mai mare muzeu în aer liber din Turcia. Iar Derinkuyu este cel mai impresionant oraș subteran.

Primul contact cu regiunea SF a Turciei va fi în Uchisar, o localitate adormită în timp și aflată la cel mai înalt punct din Cappadocia. Este dominată de case săpate în stânci în nuanțe de galben-ocru și de castelul hitiților, de unde ai parte de cele mai bune panorame asupra Muntele Erciyes și a văilor cu stânci.

Göreme, orașul ascuns între stânci cu forme ciudate

Cappadocia s-a aflat pentru multă vreme sub influență persană. De aici, perșii își procurau caii și măgarii, astfel că majoritatea caselor din piatră au fost realizate în timpul acestei perioade.

Descoperă pas cu pas muzeul în aer liber Göreme. A fost unul dintre cele mai importantele locuri religioase ale lumii, dar și primul refugiu al creștinilor din perioada romană. Numele său se traduce prin „aici nu ne puteți vedea”.

Göreme adăpostește un număr impresionant de biserici și mănăstiri din piatră. Aici găsim unele dintre cele mai vechi din lume, fapt pentru care a fost și primul loc din regiune ce a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.

Îți propunem o vizită la cele două orașe subterane săpate de hitiți în urmă cu mii de ani:  Derinkuyu și Kaymakli. Acestea au fost realizate pe mai multe niveluri și cu sisteme de ventilație impresionante pentru acea vreme, fiind străbătute de tuneluri labirintice și ascunse.

Ankara și Istanbul, metropole cu farmec aparte

În ultima parte a circuitului vei putea vizita Ankara, capitala Turciei ce adăpostește o seamă de edificii rămase mărturie din perioadele romană, bizantină și otomană. Simbolul orașului este Mausoleul lui Kemal Atatürk – un monument clădit în onoarea fondatorului Turciei moderne.

Dar și Istanbul, singurul oraș din lume aflat pe două continente. Vei putea bifa Moscheea Albastră, Catedrala Agia Sofia, și cele mai somptuoase Palate Topkapi și Dolmabahce.

Pornește într-o aventură de neuitat în Cappadocia, în circuitul de 8 zile cu autocarul – oferta o găsești aici!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Vacanțele low cost

Vacanțele low cost – afectate de atentatul de la Istanbul

Comercianții susțin că vacanțele low cost în Turcia vor fi puternic afectate ca urmare a atentatului cu bombă din Istanbul, care a costat viața a cel puțin 10 persoane, printre care și câțiva turiști. Autoritățile Turciei au reținut trei cetățeni ruși, suspectați de legături cu statul islamic în urma atentatului sinucigaș cu bombă. Poliția a […]

30 de milioane de turiști în 2017! Grecia bate recordul

Organizația Națională de Turism din Grecia (GNTO) a anunțat că se așteaptă la un record de 30 de milioane de vizitatori internaționali în Grecia, în 2017. Aceasta reprezintă o rată de creștere de 7%. Mai mai exact, două milioane de vizitatori în plus față de anul precedent. Potrivit statisticilor realizate de GNTO, anul acesta, aproximativ […]

china_beijing

Beijing și Shanghai, cele mai interesante destinații ale Chinei

Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis din Beijing, templele budiste, palatele și grădinile tradiționale inconfundabile sunt doar câteva dintre simbolurile Chinei, însă acest ținut de poveste mai are încă foarte multe atracții de oferit, de la orașe străvechi la păduri luxuriante și câmpuri întinse de orez, cascade uimitoare și munți falnici, o splendoare ce te va […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =