×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Aventura de 18 zile in America de Sud

Un circuit de 18 zile in America de Sud iti asigura momente de neuitat in descoperirea comorilor pierdute din Anzi. Hai cu noi in cautarea frumusetilor salbatice aflate la peste 3000 de metri altitudine, calcand pe urmele civilizatiei Inca sau batand ritmul tangoului spre tara lui de origine.

Hai cu noi in cel mai aventuros circuit in sase tari ”de la capatul lumii”: Peru, Bolivia, Chile, Uruguay, Argentina si Brazilia, care te vor incanta cu minunile naturale, siturile precolumbiene si obiceiurile coloniale fascinante.

Circuit America de Sud

Cand vine vorba de Peru sunt o multime de lucruri care ne vin in minte... Leaganul Incasilor, taramul padurilor tropicale nesfartite, al siturilor pierdute in Muntii Anzi, al canioanelor ce iti taie respiratia si lacurilor intesate de legenda ... Peru este absolut fascinant!

Peru, fascinantul tinut al incasilor

Prima intalnire cu Peru este Lima, unul dintre cele mai mari orase din America de Sud. In Orasul Regilor te poti pierde in Plaza de Armas - piata inconjurata de cele mai de seama cladiri in stil churrigueresque, fiind declarata patrimoniu mondial UNESCO.

Patrunde pe ”taramul soarelui” in Cuzco, capitala vechiului Imperiu Incas aflata la peste 3000 de metri altitudine, face parte din UNESCO. Fa un tur al orasului ce iti dezvaluie cele mai frumoase cladiri ridicate incepand cu secolul al XIII lea, ce reflecta ingeniozitatea acestei civilizatii demult apuse, dar si cladirile cladite de colonistii spanioli, diferentele de stil fiind perfect vizibile. Aici se inalta Templul Soarelui Qoricancha, perla incasa a orasului.

Pornind pe ”drumul soarelui” - vei descoperi cele mai impresionante situri din America de Sud. Potecile montane sunt protejate, iar numai 500 de oameni pe zi primesc permisiunea de a traversa Inca Trail pana la Valea Sacra a Incasilor. Aici intalnesti peruani cu poncho-uri din lana de alpaca, pe care le poti cumpara si tu din piata traditionala Pisac.

Intreaga Valea Urubamba este fascinant si atat de misterioasa, strazile pietruite ce urca pe colinele montane vesnic verzi, terasele agricole, minele de sare roz si numeroasele altare de rugaciune din complexul Ollantaytambo, toate fac din acest loc un magnet pentru pasionatii de istorie.

Insa cea mai de pret bogatie din Peru este Machu Picchu - un oras pierdut si regasit, ascunzatoarea perfecta la aproape 2500 de metri altitudine. Situl controversat este ticsit de temple inchinate Zeului Inti, altare de sacrificii umane si animale, si terase agricole impresionante, continua sa uimeasca si astazi cercetatorii din intreaga lume, la mai bine de 100 de ani de la descoperirea sa.

O alta minune peruana este Titicaca, lacul aflat la cea mai inalta altitudine din lume (3811 metri), din apele caruia se spune ca s-au nascut parintii fondatori ai civilizatiei inca, Manco Capac si Mama Ocllo.

Pe urmele conchistadorilor in Bolivia si tinutul constrastelor in Chile

Bolivia iti ofera experiente culturale memorabile, aici vei ramane fascinat de capitala La Paz, un conglomerat de cladiri albe traditionale si un labirint de strazi inguste ticsite de muzee dintre cele mai diverse. In timp ce in Chile, un stat al contrastelor naturale cu deserturi nesfarsite si ghetari maiestuosi, te surprinde cu a sa capitala cosmopolita, Santiago ce pastreaza stilul arhitectural al colonistilor spanioli.

In ritm de tango in Argentina si Uruguay

Locul de nastere al tangoului, Argentina nu poate fi ratata din acest tur de 18 zile. Bate la pas incantatoarea metropola Buenos Aires - supranumita ”Parisul Americii de Sud”, unde poti patrunde in lumea traditiilor argentiniene vizitand orasul vechi San Telmo, pe strazile caruia la ceas de seara rasuna melodiile lui Facundo Cabral si bataile de tango.

Asezat de multe ori in umbra Argentinei, Uruguay este tara festivalurilor si a ceaiului mate, ce au inventat parrillada (carnea incinsa pe gratar) si l-a dat lumii pe genialul Carlos Gardel.

Montevideo, capitala Uruguay-ului este un oras asemanat de multe ori cu exotica Havana din Cuba, avand un ritm de viata ametitor si un stil arhitectural tipic anului 1920. Pierde-te pe strazile din Ciudad Vieja si viziteaza simbolul locului, Palacio Salvo, cea mai inalta cladire in stil neoclasic din America de Sud.

Pe lista celor 7 minuni noi ale lumii se afla Parcului National Iguassu, aflat o parte in Argentina si una in Brazilia, unde cascadele ”Garganta do Diabo”, intinse pe 3 km, te coplesesc la propriu. Caderea masiva de apa, de printre stancile acoperite cu vegetatie, formeaza zeci de curbubee in acelasi timp, momentul fiind atat de grandios incat vei parea atat de mic si de nesemnificativ in fata unei asemenea forte a naturii.

Brazilia

Brazilia este una dintre cele mai vibrante tari latino-americane insa este cel mai bine cunoscuta pentru Carnavalul de la Rio de Janeiro, cel mai mare si lung din lume. In orasul Rio se intind celebrele plaje Copacabana si Ipanema, adevarate monumente ale naturii  si tot aici se ridica semeta Capatana de Zahar si Muntele Corcovado, unde se inalta Statuia lui Isus, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii.

Te poti inscrie aici pentru circuitul de 18 zile in America de Sud - Marele Tur, la tariful redus de 2789 euro/persoana!


Rezerva acum!