Aventură de 18 zile în America de Sud

america de sud

Un circuit de 18 zile în America de Sud îți asigură momente de neuitat în descoperirea comorilor pierdute din Anzi. Hai cu noi în căutarea frumuseților sălbatice aflate la peste 3000 de metri altitudine, călcând pe urmele civilizației Inca sau bătând ritmul tangoului spre țara lui de origine.

Hai cu noi în cel mai aventuros circuit în șase țări ”de la capătul lumii”: Peru, Bolivia, Chile, Uruguay, Argentina și Brazilia, care te vor încânta cu minunile naturale, siturile precolumbiene și obiceiurile coloniale fascinante.

Circuit America de Sud

Când vine vorba de Peru sunt o mulțime de lucruri care ne vin în minte… Leagănul Incașilor, tărâmul pădurilor tropicale nesfârțite, al siturilor pierdute în Munții Anzi, al canioanelor ce îți taie respirația și lacurilor înțesate de legendă … Peru este absolut fascinant!

Peru, fascinantul ținut al incașilor

Prima întâlnire cu Peru este Lima, unul dintre cele mai mari orașe din America de Sud. În Orașul Regilor te poți pierde în Plaza de Armas – piață înconjurată de cele mai de seamă clădiri în stil churrigueresque, fiind declarată patrimoniu mondial UNESCO.

Pătrunde pe ”tărâmul soarelui” în Cuzco, capitala vechiului Imperiu Incaș aflată la peste 3000 de metri altitudine, face parte din UNESCO. Fă un tur al orașului ce îți dezvăluie cele mai frumoase clădiri ridicate începând cu secolul al XIII lea, ce reflectă ingeniozitatea acestei civilizații demult apuse, dar și clădirile clădite de coloniștii spanioli, diferențele de stil fiind perfect vizibile. Aici se înalță Templul Soarelui Qoricancha, perla incașă a orașului.

Pornind pe ”drumul soarelui” – vei descoperi cele mai impresionante situri din America de Sud. Potecile montane sunt protejate, iar numai 500 de oameni pe zi primesc permisiunea de a traversa Inca Trail până la Valea Sacră a Incașilor. Aici întâlnești peruani cu poncho-uri din lână de alpaca, pe care le poți cumpăra și tu din piața tradițională Pisac.

Întreaga Valea Urubamba este fascinant și atât de misterioasă, străzile pietruite ce urcă pe colinele montane veșnic verzi, terasele agricole, minele de sare roz și numeroasele altare de rugăciune din complexul Ollantaytambo, toate fac din acest loc un magnet pentru pasionații de istorie.

Însă cea mai de preț bogăție din Peru este Machu Picchu – un oraș pierdut și regăsit, ascunzătoarea perfectă la aproape 2500 de metri altitudine. Situl controversat este ticsit de temple închinate Zeului Inti, altare de sacrificii umane și animale, și terase agricole impresionante, continuă să uimească și astăzi cercetătorii din întreaga lume, la mai bine de 100 de ani de la descoperirea sa.

O altă minune peruană este Titicaca, lacul aflat la cea mai înaltă altitudine din lume (3811 metri), din apele căruia se spune că s-au născut părinții fondatori ai civilizației inca, Manco Capac şi Mama Ocllo.

Pe urmele conchistadorilor în Bolivia și ținutul constrastelor în Chile

Bolivia îți oferă experiențe culturale memorabile, aici vei rămâne fascinat de capitala La Paz, un conglomerat de clădiri albe tradiționale și un labirint de străzi înguste ticsite de muzee dintre cele mai diverse. În timp ce în Chile, un stat al contrastelor naturale cu deșerturi nesfârșite și ghețari maiestuoși, te surprinde cu a sa capitală cosmopolită, Santiago ce păstrează stilul arhitectural al coloniștilor spanioli.

În ritm de tango în Argentina și Uruguay

Locul de naștere al tangoului, Argentina nu poate fi ratată din acest tur de 18 zile. Bate la pas încântătoarea metropolă Buenos Aires – supranumită ”Parisul Americii de Sud”, unde poți pătrunde în lumea tradițiilor argentiniene vizitând orașul vechi San Telmo, pe străzile căruia la ceas de seară răsună melodiile lui Facundo Cabral și bătăile de tango.

Așezat de multe ori în umbra Argentinei, Uruguay este țara festivalurilor și a ceaiului mate, ce au inventat parrillada (carnea încinsă pe grătar) și l-a dat lumii pe genialul Carlos Gardel.

Montevideo, capitala Uruguay-ului este un oraș asemănat de multe ori cu exotica Havana din Cuba, având un ritm de viață amețitor și un stil arhitectural tipic anului 1920. Pierde-te pe străzile din Ciudad Vieja și vizitează simbolul locului, Palacio Salvo, cea mai înaltă clădire în stil neoclasic din America de Sud.

Pe lista celor 7 minuni noi ale lumii se află Parcului Național Iguassu, aflat o parte în Argentina și una în Brazilia, unde cascadele ”Garganta do Diabo”, întinse pe 3 km, te copleșesc la propriu. Căderea masivă de apă, de printre stâncile acoperite cu vegetație, formează zeci de curbubee în același timp, momentul fiind atât de grandios încât vei părea atât de mic și de nesemnificativ în fața unei asemenea forțe a naturii.

Brazilia

Brazilia este una dintre cele mai vibrante țări latino-americane însă este cel mai bine cunoscută pentru Carnavalul de la Rio de Janeiro, cel mai mare și lung din lume. În orașul Rio se întind celebrele plaje Copacabana și Ipanema, adevărate monumente ale naturii  și tot aici se ridică semeță Căpățâna de Zahăr și Muntele Corcovado, unde se înalță Statuia lui Isus, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii.

Te poți înscrie aici pentru circuitul de 18 zile în America de Sud – Marele Tur, la tariful redus de 2789 euro/persoană!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

IATA dezvăluie noi planuri pentru îmbunătățirea zborurilor

Directorul IATA dezvăluie noi planuri pentru îmbunătățirea zborurilor

Controale de securitate mai puține și mai eficiente, opțiuni de shopping mai pricopsite în avion, o singură înregistrare care să includă toate cifrele necesare călătoriei, informații exacte în timp real și o singură verificare a identității. Acestea sunt doar câteva dintre schimbările majore pe care Asociația Internațională de Transport aerian (IATA) intenționează să le facă, […]

Laguna Balos, între marketing şi realitate

Dacă ai fost în Creta, sigur ai vizitat Laguna Balos, iar dacă n-ai fost, sigur visezi să o faci. Imaginile absolut impresionante care inundă internetul te fac să crezi că ai descoperit, în sfârşit, raiul pe pământ, într-o destinaţie accesibilă faţă de Bali sau Maldive. Dar cum fiecare locşor îşi are, pe lângă frumuseţi, şi […]

Idei de vacanță pentru 2019: Aventură de iarnă în Egipt, Ținutul Faraonilor

Îți propunem un circuit exotic desăvârșit în Egipt, care îți va umple zilele cu aventuri și descoperiri uimitoare, precum și croaziere uluitoare. Profită acum de cele mai bune oferte, pentru a te bucura și de excursiile opționale bonus la Alexandria, Muzeul de Egiptologie și Valea Regilor. Atracții unice în lume Egiptul te așteaptă cu câteva […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =