×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Fenomenul Noptilor Albe in Rusia. Cum se simte din Moscova si Sankt Petersburg

Cea mai buna perioada de a explora Rusia este cu siguranta in timpul Noptilor Albe, cand marile orase Moscova si Sankt Petersburg sunt scaldate de lumina dulce a amurgului pana in zori. Pentru ca stim cat de interesanta poate fi Rusia in timpul Festivalului Belyie Nochi, cand au loc o multime de evenimente culturale, am pregatit pentru tine un circuit captivant de 8 zile, prin care sa bifezi cele mai populare obiective turistice din orasele renumite ale acestei tari.

Festivalul Belyie Nochi - lumina si cultura

Experimenteaza Fenomenul Noptilor Albe cand amurgul tine pana noaptea tarziu, iar lumina diminetii imbraca orasul in culori diafane inca de la ora 3. Pentru ca in aceasta perioada de vara zilele sunt foarte lungi, in Rusia au loc o sumedenie de evenimente culturale: de la spectacole de balet, concerte si pana la cinema in aer liber, cu filme ce ruleaza de la 23:00 la 4:00 dimineata. Peste 3,5 milioane de turisti ajung in Moscova si Sankt Petersburg in luna iunie, atrasi de mirajul inserarilor prelungite, cand soarele nu coboara mai jos de linia orizontului. Partea buna este ca in timpul acestui festival cunoscut sub numele de Belyie Nochi principalele obiective turistice din marile orase sunt deschise chiar si pe timp de noapte, in plus, tot acum au loc numeroase focuri de artificii. Se spune ca nimic nu se compara cu atmosfera vibranta pe care o capata Sankt Petersburg in aceasta perioada, iar cel mai asteptat moment este atunci cand podurile basculante se ridica peste raul Neva pentru a face loc vaselor de croaziera cu turisti veniti sa admire spectacolul de lumina.

Moscova, unul dintre cele mai vizitate orase din lume

In acest circuit iti aducem in prim plan Moscova, capitala milionarilor cu emblema sa, Kremlinul, una dintre cele mai puternice fortificatii din lume ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Vrei sa captezi cele mai frumoase panorame asupra orasului si spre Piata Rosie? Atunci urca in Turnul cu Clopot, al lui Ivan cel Mare ce atinge inaltimea de 81 metri, fiind cel mai bine pastrat dintre turnurile fortificate ale complexului.


(Sursa foto: Shutterstock)

Cea mai cunoscuta constructie religioasa din Rusia este Catedrala Sfantului Vasile, o bijuterie a renasterii bizantine cu impresionante cupole in forma de bulb de ceapa, viu colorate. Edificiul a fost cladit in anul 1555 sub comanda lui Ivan Cel Groaznic, care, potrivit legendelor locale, a incercat sa-i scoata ochii arhitectului care a proiectat acest edificiu pentru a nu mai realiza ceva asemanator niciodata si niciunde in lume. Descopera faimoasele strazi Lev Tolstoi, Pirogovskaya, Tverskaya si Minskaya, opreste-te in elegantele Piete Manej si Puskin, renumite pentru impresionantele monumente si biserici aflate aici. Moscova este un oras cultural, gazduind un numar mare de muzee si galerii, Teatrul Bolsoi fiind unul dintre cele mai impresionante din lume, unde au loc spectacole prestigioase de balet si opera. Nu rata nici Galeriile Tratiakov ce adapostesc circa 170.000 de lucrari de arta ruseasca curprinse intre secolele X-XX, in cele peste 60 de sali ale sale. Ai timp liber sa vizitezi si alte locuri din oras, inclusiv metroul - unul dintre cele mai vechi din lume asemuit cu un muzeu datorita numeroaselor sculpturi ce decoreaza statiile, sau sa pornesti intr-o excursie optionala la Serghiev Posad, unde se afla cea mai mare manastire din Rusia, Manastirea Sf. Treime.

Sankt Petersburg, cel mai european dintre orasele rusesti

Fenomenul Noptilor Albe poate fi experimentat cel mai bine in Sankt Petersburg, datorita faptului ca orasul se afla langa Cercul Polar ceea ce face ca zilele sa fie mai lungi, de la finalul lunii mai si pana in iunie. Orasul este animat zi si noapte in aceasta perioada, astfel ca in circuitul propus nu trebuie sa ratezi edificiile sale de patrimoniu. Centrul istoric din Sankt Petersburg este considerat cel mai mare muzeu in aer liber al neo-clasicismului, si a fost totodata si primul loc din patrimoniul Rusiei declarat sit UNESCO. Plimba-te in Piata Dvortsovaya Pi, unde se spune ca s-a format Imperiul Rus, iar apoi opreste-te la Palatul de Iarna, o bijuterie baroca cu interior rococo care a fost timp de doua secole resedinta imperiala. Nu rata nici Arcul de Triumf al Tarului Alexandrul I al Rusiei, Muzeul Ermitaj sau statuia lui Petru cel Mare. Pastreaza pe finalul turului ce e mai bun si anume, Fortareata Sfintii Petru si Pavel, cea mai veche cetate din Sankt Petersburg.

Locuri pe care sa le explorezi in excursii optionale

Optional iti propunem o excursie la Complexul de Palate Petrodvorets din care fac parte 30 de constructii imperiale si gradini elegante, sit din patrimoniul mondial UNESCO. Palatul Principal numit si Peterhof a fost construit in secolul al XVIII lea de catre tarul Petru cel Mare pentru a rivaliza cu Palatul Versailles din Franta si a arata lumii maretia si bogatia acelor vremuri. Tot optional poti sa mergi si in orasul Puskin, asa numitul ”sat al tarilor”, care a luat numele marelui poet Aleksandr Puskin. Aici se afla si Palatul Ecaterinei Cea Mare, o capodopera baroca vestita pentru Camera de Chihlimbar, considerata a opta minune a lumii moderne. Inscrie-te aici pentru circuitul in Rusia cu ocazia Noptilor Albe in Moscova si Sankt Petersburg.

Rezerva acum!