×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Petrece o toamna magica! 3 idei de destinatii ieftine

Toamna isi intra in drepturi incetul cu incetul, insa gandul la vacanta nu se lasa dus atat de usor. Vremea excelenta si ofertele de sezon pentru destinatii europene iti aduc numeroase oportunitati din care sa alegi. Iata care sunt cele mai interesante trei propuneri ale noastre ca sa petreci cateva zile minunate alaturi de cei dragi, cu un buget pentru toate buzunarele:

Istanbul, orasul de pe doua continente

Porneste cu noi intr-o aventura magica in acest tinut oriental, o metropola plina de viata care te incanta cu o cultura deosebita si o atmosfera unica. Delicii gastronomice, bazaruri uriase fascinante unde iti poti exersa aptitudinile de negociere, constructii magnifice, marturii ale unui trecut tumultuos, precum si importante atractii religioase te asteapta in Istanbul. In plus, o splendida croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Marmara de Marea Neagra, ocazia ideala pentru a admira orasul de pe ambele sale maluri, atat cel asiatic, cat si cel european. O alta experienta deosebita de care te poti bucura in acest circuit este aceea a vizitarii Insulei Printului - Buyukada, cu trasura, dupa o scurta croaziera pe Marea Marmara, care iti va oferi privelisti spectaculoase asupra imprejurimilor si o imagine de ansamblu asupra atmosferei locale, colorate de tarabele cu fructe si peste. Printre cele mai importante atractii pe care le vei putea descoperi in aceasta vizita sunt Biserica bizantina Hagia Sophia, vechea Catedrala a Constantinopolului, Palatul Topkapi, fost palat al sultanilor si actual Muzeu National al Turciei, si Moscheea Albastra, cea mai mare din Istanbul si singura din Turcia care are sase minarete, fata de patru, doua sau unul, cum au alte moschei.


(Istanbul, Bosfor - Sursa foto: Shutterstock)

Balchik, statiunea regala a Bulgariei

O alta propunere de neratat pentru o toamna frumoasa si insorita este un circuit prin cele mai importante statiuni ale Bulgariei, de la Balchik, cu al sau castel si gradini splendide, la Nessebar, oras inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, cu scurte incursiuni in Varna si imprejurimi, pentru a vizita impresionanta manastire din piatra Aladja. Te vei bucura de cele mai frumoase privelisti asupra Marii Negre de pe formatiunea stancoasa numita Cap Kaliakra, unde se gasesc si ruinele unei vechi cetati, pe care le poti explora pe indelete. Istoria bogata a statiunii Balchik, cunoscuta si a „Orasul Alb”, se invarte mai ales in jurul Castelului Reginei Maria, care este inconjurat de o sublima Gradina Botanica, unde se raspandesc cele mai frumoase miresme si culori. Nessebar se mandreste cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, in jur de 40, precum si cu numeroase muzee, expozitii etnografice, taverne traditionale, restaurante si cafenele cochete. De asemenea, frumoasa coasta a Bulgariei poate fi admirata cel mai bine din statiunile sale de top, Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena, unde vei avea ocazia sa te relaxezi la malul marii, pe plajele intinse cu nisip fin, auriu, si sa te bucuri de atmosfera de toamna care te inconjoara din toate partile.


(Balchik - Sursa foto: Shutterstock)

Splendoare in Sicilia si Malta

O vacanta plina de descoperiri te asteapta daca alegi sa pornim intr-un circuit magic prin Sicilia, Malta si Insulele Eoliene, care iti va aduce in cale atata frumusete in peisaje sublime si marturii ale trecutului, incat sase zile iti vor fi parut prea putine pentru asa o aventura. In Catania vei putea admira cele mai importante atractii turistice, precum Domul, Palatul Arhiepiscopal, Manastirea Sf. Agata sau Teatrul Bellini. Cele mai frumoase privelisti de care vei avea parte ar putea fi acelea de la Vulcanul Etna, cel mai inalt si cel mai activ din Europa, la fel de bine cum te vor suprinde si spectaculoasele chei Alcantara. Vei avea ocazia sa vizitezi orasul Taormina, cunoscut si sub denumirea de „Monte Carlo al Siciliei”, precum si Siracusa, unul dintre cele mai vechi orase din lume, dominat de urmele grecilor de odinioara. In Malta vei explora pe indelete capitala Valletta, precum si vechea capitala Medina si cele mai frumoase statiuni de pe micuta insula, St Julians si Sliema, unde pitorescul se imbina de minune cu istoria si atmosfera lasata de cavalerii ioaniti. In fine, Insulele Eoliene, Lipari si Vulcano, te vor surprinde cu peisajele vulcanice, facand parte din cea mai activa falie vulcanica din Europa.


(Malta, Valetta - Sursa foto: Shutterstock)


Rezerva acum!