INFORMARI PENTRU CALATORIE

Unde petreci seara de Revelion 2019? Iata cateva idei!

Chiar daca sezonul estival inca este in toi, niciodata nu este prea devreme sa planifici o noua vacanta, ca sa te asiguri ca te vei bucura de un Revelion de neuitat. Si pentru ca vacantele in Europa si in afara ei sunt din ce in ce mai cautate, iti propunem trei optiuni speciale, care iti vor aduce numeroase satisfactii. Fie ca alegi Istanbul, Maroc sau Israel, distractia este garantata, mai ales daca iei cu tine voia buna si oameni dragi cu care sa petreci o vacanta de neuitat.

Revelion in Istanbul, unicul oras pe doua continente

Un mod deosebit de a petrece o vacanta plina de inspiratie si descoperiri este circuitul pe care ti-l propunem in Istanbul. Vei observa printre localnici si turisti deopotriva un entuziasm sporit pentru petrecerea dintre ani, precum si pentru intregul spirit al sarbatorilor de iarna. Decoratiunile de Craciun si luminitele colorate impodobesc strazile si cladirile, iar pomii frumos gatiti, parte indispensabila a festivitatilor, se gasesc la fiecare pas. Fie ca alegi un local unde se organizeaza o petrecere de Revelion cu distractie pana in zori, mancare si bautura, fie ca vrei pur si simplu sa iei o cina traditionala intr-un restaurant cu specific turcesc, vei avea ocazia sa te bucuri de atmosfera orientala. In plus, un loc special din Istanbul in care sa petreci trecerea dintre ani este Bosforul, un loc magic care este iluminat la miezul noptii de focurile de artificii ale cluburilor de noapte si ale ambarcatiunilor de croaziera. Circuitul pe care ti-l propunem iti ofera oportunitatea si a descoperi cateva dintre cele mai importante simboluri ale orasului de pe doua continente, Europa si Asia. Viziteaza Biserica Bizantina Hagia Sophia, Palatul Topkapi, fost palat al sultanilor si actual Muzeu National al Turciei, Moscheea Albastra si Marele Bazar, un loc imens si pitoresc pentru iubitorii de shopping. Palatul Dolmabahce, considerat a fi un Versailles al Instanbulului, este o adevarata splendoare de vizitat, in timp ce croaziera pe stramtoarea Bosfor si cea pe Marea Marmara, spre Insula Printului, completeaza o vacanta de poveste.


(Istanbul - Sursa: Shuttertock)

Revelion fermecator in Maroc si aventura in Desertul Sahara

Una dintre cele mai importante destinatii turistice din Africa, devenita in ultimii ani tot mai accesibila romanilor, este Marocul, pe care iti propunem sa il descoperi intr-un circuit plin de experiente memorabile cu ocazia vacantei de iarna. Industria turistica puternic dezvoltata, axata pe o coasta fabuloasa, cultura deosebita si istoria impresionanta a tarii, face ca fiecare oras pe care il vizitezi sa iti aduca numeroase satisfactii. Vei avea ocazia sa vizitezi pe indelete trei dintre spectaculoasele foste capitale imperiale ale Marocului, Fez, Marrakech si Rabat. Cel mai mare oras al tarii, Casablanca, adaposteste Moscheea Hassan al II-lea, care se mandreste cu cel mai inalt minaret din lume. O experienta inedita in Maroc este aceea de la Erfoud, „poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde te vei bucura de o plimbare cu camilele sau de o aventura plina de adrenalina cu un autovehicul 4x4 pana in Merzouga. In plus, farmecul aparte al Marocului si-a purtat renumele peste mari si tari, astfel ca nu mica ne-a fost suprinderea sa aflam ca si celebritatile aleg sa isi petreaca noaptea de Revelion aici. De exemplu, in Marrakech sarbatoreau Anul Nou 2018 personalitati precum fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy si sotia sa, Carla Bruni, sau fotbalisti de talie mondiala, cum ar fi Cristiano Ronaldo, Karim Benzema sau Zinedine Zidane. Aura exotica si romantica a orasului, frumusetea sa fascinanta si farmecul deosebit sunt apreciate de vreme indelungata, astfel ca insusi fostul prim-ministru britanic Winston Churchill afirma ca Marrakech „este cel mai frumos loc din lume”.


(Maroc - Sursa: Shuttertock)

Revelion intre spiritual si modern in „Tara Sfanta” Israel

Vacantele in Israel cu ocazia Anului Nou au devenit tot mai populare in ultimii ani, cu toate ca acesta nu este sarbatorit in mod oficial. Chiar si asa, exista acum sute de petreceri de Anul Nou, precum si numeroase evenimente speciale, care corespund tuturor gusturilor muzicale, culturale si sociale. Cunoscute sub denumirea de petreceri „Sylvester”, aceste reuniuni intre localnici si turisti sunt pline de viata mai cu seama in cluburile din Tel Aviv, unde au loc concerte speciale si alte evenimente locale. Pentru ca in Israel Anul Nou nu este o sarbatoare nationala, tara sarbatorind anul nou evreiesc, Rosh Hashana, in septembrie, vei observa ca in anumite orase, cum ar fi Ierusalim, nu au loc petreceri cu la fel de mult fast ca in Tel Aviv, unde toate restaurantele si cluburile de noapte vor fi arhipline. Te invitam sa descoperi alaturi de noi cateva dintre cele mai interesante locuri din Israel, care vor completa cu maiestrie o vacanta plina de experiente memorabile si vizite in orase biblice deosebite. De la Ierusalim cu ale sale simboluri deosebite, precum Muntele Maslinilor, Gradina Ghetsimani sau Via Dolorosa - Drumul Crucii, pana la Betleem, locul nasterii lui Isus, si Nazaret, locul copilariei Mantuitorului, fiecare zi va fi plina de povesti si atmosfera spirituala. Nu lipsesc din Israel nici orasele moderne, pline de viata, cum ar fi Haifa, al treilea ca marime din tara si un important port la Marea Mediterana, unde te vor surprinde faimoasele gradini suspendate Ba’hai, de o frumusete remarcabila.


(Israel - Sursa: Shuttertock)


Rezerva acum!