×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Excursie de 4 zile la Balchik: Istorie si romantism

Litoralul bulgaresc al Marii Negre adaposteste o mare diversitate de statiuni atractive, pentru toate gusturile si interesele, astfel incat sa poti petrece cateva zile de poveste. Te invitam sa descoperi statiunea Balchik, din apropierea localitatii Varna, populara mai ales pentru Castelul Reginei Maria, resedinta sa preferata de vara, inconjurata de o gradina botanica de exceptie in Europa. Aleile impanzite cu flori colorate si bogata colectie de cactusi iti ofera o atractie care iti va pastra atentia pentru cateva ore bune.

Amintiri de vis din Balchik

Pitoreasca statiune Balchik atrage turistii indeosebi prin aceasta minunatie care este castelul, insa si imprejurimile de poveste sunt impresionante. Versantii din calcar din zona i-au adus denumirea de „Orasul Alb”, adapostit de „Coasta de Argint” a Marii Negre. Strabate la pas statiunea si descopera o sumedenie de buticuri unde mestesugarii locali iti ofera o diversitate de produse din trandafiri, renumite in intreaga regiune, de la creme la sapunuri si chiar bomboane. La tavernele si restaurantele intalnite la fiecare pas, de unde te invaluie mirosul de peste la gratar, sa nu te surprinda ca vei fi invitat la masa chiar in romana de prietenosii bulgari. Atat de mare a fost dragostea Reginei Maria pentru aceste meleaguri, incat la moartea sa a cerut prin testament ca inima sa ii fie pastrata in capela castelului, care se gaseste chiar pe malul marii. Despartit de Marea Neagra doar printr-o faleza, castelul iti ofera privelisti de poveste asupra imprejurimilor. Profita de aceasta oportunitate ca sa vizitezi si Crama Regala, care te invita la o degustare a celor mai bune soiuri pe care le pastreaza, de unde poti si achizitiona cateva sticle de vinuri aromate pentru cei dragi. Coboara spre plaja si relaxeaza-te pe nisipul fin, sub razele calduroase ale soarelui, si bucura-te de aceasta incursiune in trecut, asa cum ne-a lasat-o Regina Maria.

Atractiile splendide ale circuitului

Porneste cu noi in circuitul de patru zile prin Bulgaria si vei descoperi, in afara de Balchik, si alte locuri splendide de pe coasta Marii Negre. Capul Kaliakra, aflat la 60 metri deasupra marii, iti va oferi o panorama minunata asupra imprejurimilor inconjurate de apa sclipitoare. Fundalul sonor oferit de cormorani si pescarusi te imbie la o plimbare pe promontoriu, pentru a descoperi ruinele vechii cetati, precum si alte ramasite ale istoriei, precum baile romane. Micutul muzeu adapostit aici iti ofera ocazia sa afli mai multe despre aceasta zona si despre vestigiile arheologice care au fost descoperite in imprejurimi. Descopera si orasul Nessebar, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita numeroaselor vestigii pe care le adaposteste. Renumit mai ales pentru cele peste 40 de biserici, care au facut din aceasta micuta statiune orasul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor, Nessebar este un loc fermecator intru totul. Casutele traditionale impodobite cu flori colorate stau laolalta cu taverne cu motive locale, precum si cu numeroase muzee care iti descopera mai multe despre etnografia si istoria bulgarilor. Descopera la fiecare pas magazine cochete cu suvenire, precum si terase romantice, cafenele, taverne si restaurante, unde te poti delecta cu un pranz delicios.

Rezerva acum!