×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top cele mai frumoase destinatii pe care le poti vizita in Anglia

Una dintre cele mai populare destinatii europene de vacanta, Anglia este un loc incarcat de istorie si cultura, care se mandreste cu cateva dintre cele mai populare atractii ale lumii. De la sate pitoresti la Londra de poveste, galerii de arta, castele, muzee si catedrale, Anglia are cate ceva de oferit fiecarui vizitator. Porneste cu noi intr-un circuit spectaculos de 12 zile in care poti descoperi pe indelete Anglia, precum si alte orase pe care le intalnim in drumul nostru si nu le putem rata. Fie ca vorbim despre Viena, Salzburg, Munchen, Luxemburg, Calais, Koln, Nurenberg sau Budapesta, ne vom lua din fiecare portia de istorie si cultura si ne vom imbogati sufletul si mintea cu experiente memorabile. Iata care sunt cele mai frumoase atractii ale Angliei, pe care nici noi nu le vom rata in acest circuit, de care ne vom bucura impreuna la un pret redus:

Stonehenge

Monument neolitic din comitatul Wiltshire, este probabil una dintre cele mai cunoscute atractii preistorice din lume, un loc plin de mister, despre care s-au emis diverse teorii. Unul dintre cele mai importante repere ale Angliei, despre Stonehenge nu exista inregistrari scrise, insa ceea ce vizitam astazi reprezinta ramasitele unei constructii finalizate in urma cu 3500 de ani. Situl istoric si imprejurimile sale au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO si enigmele legate de acest monument au permis aparitia a numeroase mituri si legend, caruia i s-au atribuit semnificatii astronomice sau religioase.


(Stonehenge - Sursa foto: Pixabay)

Castelul Windsor

Este cel mai mare si mai vechi castel locuit din lume, si una dintre resedintele preferate ale reginei Elizabeta a II-a, care isi petrece aici adeseori finalul de saptamana. In plus, castelul a fost adus recent in centrul atentiei pentru britanici si pentru telespectatori din toata lumea, cu ocazia nuntii regale a Printului Harry cu Meghan Markle, care a starnit un val de emotie pretutindeni. Un lacas simbolic al castelului este Capela St. George, unde cei doi s-au casatorit, capela anglicana ridicata in secolul XV, in curtea interioara a castelului.


(Castelul Windsor - Sursa foto: Pixabay)

Londra

Capitala Angliei este o atractie intru totul, pentru ca are atat de multe simboluri pentru adulti si copii deopotriva, incat poti porni la pas in descoperirea orasului. De la London Eye la Turnul Londrei, faimosul Big Ben, Palatul Buckingham, Westminster Abbey sau Catedrala St. Paul, Trafalgar Square sau Hyde Park, vei simti ca fiecare moment petrecut aici iti aduce in cale noi si noi locuri fascinante. In plus, Londra se mandreste cu o sumedenie de muzee si galerii de arta, astfel ca de neratat sunt si British Museum, Galeriile Nationale si Muzeul Stiintelor, centru interactive al stiintei si tehnologiei din Londra.


(Londra - Sursa foto: Freepik)

Liverpool

Este acel loc care te face sa te gandesti imediat fie la iubita echipa de fotbal, fie la populara trupa The Beatles, astfel ca acest oras este de neratat, pentru microbisti sau nu, pentru fani ai trupei sau nu. In plus, Liverpool se mandreste cu numeroase cladiri istorice deosebite, numeroase gradini si parcuri, galerii de arta si muzee. De altfel, dupa Londra, aici se gasesc cele mai multe galerii si muzee din Marea Britanie. Vei descoperi aici Catedrala Anglicana, cea mai mare din lume, iar cei dornici pot vizita casa lui Paul McCartney sau cea in care a copilarit John Lennon, deschise publicului. Desigur, cei care au aderat la crezul ca „You’ll never walk alone”, stadionul Anfield, unul dintre cele mai mari din tara, este locul ideal in care sa retraiasca momente de neuitat ale echipei Liverpool.


(Liverpool - Sursa foto: Pixabay)

Cambridge

Cunoscut in toata lumea mai ales pentru universitatea sa, se mandreste cu una dintre cele mai mari concentratii de cladiri istorice din Anglia. Strabate agale mirificul oras si surprinde atmosfera romantic si medievala, unde au loc numeroase evenimente culturale, de muzica si film. Printre splendorile arhitecturale ce te inconjoara la fiecare pas, Cambridge este popular si pentru numeroasele sale spatii verzi. O experienta de neuitat de care te poti bucura aici este traversarea raului Cam, care trece prin inima orasului, care iti ofera privelisti incredibile asupra imprejurimilor.


(Cambridge - Sursa foto: Pixabay)

Oxford

Unul dintre cele mai vechi si cele mai renumite orase universitare din Europa, care de secole rivalizeaza cu Cambridge pentru intaietatea academica in Anglia. Vei descoperi aici un oras incantator, pe care sa il strabati la pas, sa te relaxezi in gradinile si parcurile universitare si sa te bucuri de toate facilitatile culturale. Printre atractiile orasului se numara Turnul Carfax, care iti ofera vederi superbe asupra orasului, iar fanii Harry Potter nici nu mai au nevoie sa stie ca diferite repere ale orasului Oxford au aparut si in filme, printre care se numara Colegiul Christ Church, a carui sala de mese poate fi identificata ca Sala Mare a Hogwarts.


(Oxford - Sursa foto: Pixabay)

Stratford-upon-Avon

Din comitatul Warwickshire, micutul oras de pe raul Avon, este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul de nastere al lui William Shakespeare. Centrul orasului, de un pitoresc fermecator, dateaza din secolele XVI-XVII si este inconjurat de o verdeata luxurianta. Casele traditionale din lemn, asa cum este si cea a marelui dramaturg, au pastrat din atmosfera boema a orasului. Viziteaza aici biserica Holy Trinity, unde a fost botezat si inmormantat William Shakespeare, precum si alte atractii deosebite ale orasului, acum ar fi Muzeul Teddy Bear sau ferma de fluturi.


(Stratford-upon-Avon - Sursa foto: Pixabay)


Rezerva acum!