×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

La bella Italia, explorata in 13 zile de poveste

O tara infloritoare dintotdeauna, Italia sta marturie in toata splendoarea ei pentru toata istoria sa, axata pe arta si arhitectura, cultura si explorare. Confruntata de-a lungul timpului si cu numeroase invazii si incercari, cultura italiana practic a explodat in timpul Renasterii, cand i-a oferit lumii genii ale artei, astronomiei sau filosofiei si exploratori precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo, Machiavelli, Columb, Marco Polo si Vespucci. De atunci, Italia a continuat sa se dezvolte si sa prospere, asa ca nu trebuie sa te mire alegerea noastra de a te invita intr-un circuit impresionant de 13 zile, prin care vom surprinde macar cateva dintre aceste opere de arta si orase magnifice pe care le adaposteste cunoscuta „Cizma”. Asta cu atat mai mult cu cat atractiile de top ale Italiei nu reprezinta doar elemente de arta si arhitectura, pentru ca tara este binecuvantata si cu atractii naturale remarcabile, lacuri, munti si o coasta de poveste. Profita si de reducerea de 20% pentru circuitul in Italia si sa pornim cu sufletul deschis intr-o aventura de neuitat.

Italia cea plina de inspiratie, de la Michelangelo la Shakespeare

Capitala Italiei, Roma, este una dintre cele mai coplesitoare destinatii europene de vacanta, plin de atractii si simboluri grandioase ale lumii antice. Exista situri istorice pe care trebuie neaparat sa le vizitezi o data in viata, precum Colosseumul, Panteonul sau Castelul Sant Angelo. O parte de neratat in Roma este Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, cu o suprafata de mai putin de jumatate de kilometru patrat. Descopera Palatul si Gradinile, Basilica Sf. Petru si in interiorul acesteia capodopera lui Michelangelo. Cea mai mare atractie a muzeelor Vaticanului este Capela Sixtina, opera de geniu a maestrului. Desigur, sa nu plecam din Roma fara sa aruncam un banut in Fontana din Trevi, pentru a ne asigura ca vom reveni in acest oras spectaculos.

roma
(Sursa foto: Pixabay)

Una dintre cele mai romantice destinatii ale Italiei este fara indoiala Venetia, unde cuplurile se bucura de plimbari cu gondola pe canale, in timp ce pe fundal rasuna o cantoneta armonioasa. De-a lungul canalelor labirintice se adapostesc vechi cladiri, care nu si-au mai schimbat infatisarea de sute de ani, pastrand astfel farmecul orasului. Canale Grande este unul dintre cele mai faimoase dintre caile navigabile si, de altfel, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Venetia, oferindu-ti privelisti incantatoare asupra imprejurimilor. Printre atractiile de neratat ale orasului se numara Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Orologiu si Puntea Suspinelor. Un alt oras italian care intra la concurenta cu Venetia pentru titlul de „cel mai romantic oras” este cu siguranta Verona, supranumit si „Orasul Iubirii”, datorita operei lui William Shakespeare, Romeo si Julieta. Vei descoperi aici un exemplu veritabil de arta si arhitectura, cu un farmec aparte. Viziteaza Balconul Julietei, Castelvecchio si Ponte Scaligero, Amfiteatrul Roman si Basilica San Zeno Maggiore.

Orase italiene pline de istorie si spiritualitate

Mica republica San Marino, cu o suprafata de numai 61 metri patrati, complet inconjurata de Italia, dar independenta, cu propriul govern si legi, te surprinde cu toate atractiile sale. Cel mai vechi stat suveran din lume, ce dateaza din secolul IV d.Hr., este caracterizat printr-o atmosfera medieval, cu cele trei cetati din varf de munte, care ii confera orasului cea mai cunoscuta imagine. Porneste agale spre Piazza della Liberta, unde se gasesc cele mai multe cafenele, restaurante si magazine cu obiecte mestesugite de localnici, din ceramica, in special, si alte suvenire. O experienta de neuitat este vizita la ruinele orasului antic Pompei, ingropat sub lava vulcanului Vezuviu dupa eruptia din anul 79 d.Hr. Vei putea observa aici cum aceasta eruptie a pastrat si multe dintre comorile orasului, precum fresce, mozaicuri si sculpturi, ramasite ale caselor, pietelor, teatrelor si bailor. Florenta este o localitate intesata la fiecare pas cu atractii deosebite, zeci de biserici, unele mai impresionante decat altele, si atractii simbolice ale Italiei, ce reamintesc de Renastere. In acest sens, Biserica Santa Croce adaposteste mormintele lui Galileo Galilei si a lui Michelangelo, insa capitala Toscanei te asteapta cu o sumedenie de alte atractii. Viziteaza Palazzo Vecchio, Domul, Ponte Vecchio, Palazzo Uffizzi si galeriile sale si cam orice cladire istorica iti apare in cale dintre stradutele labirintice. Orasul Pisa, faimos mai ales pentru Turnul Inclinat, al carui defect i-a purtat renumele in intreaga lume, adaposteste inca si mai multe atractii la fel de impresionante. Inainte ca turnul sa fie restaurant in anii 1990, se credea ca acesta se va rasturna pana in anul 2000, insa astazi vizitatorii pot urca pe scarile sale pentru a se bucura de o priveliste minunata asupra orasului. In Piazza dei Miracoli, care adaposteste La Torre Pendente, poti vizita si Catedrala romana Santa Maria Assunta. Descopera in Milano catedrala magnifica Santa Maria Nascente, cunoscuta mai bine sub denumirea de „Domul din Milano”, care este una dintre cele mai mari biserici din lume, un exemplu fin al arhitecturii gotice. Prima impresie este creata de fatada sa cu peste 2000 de statui de marmura, cele 135 de varfuri din piatra sculptate ce alcatuiesc acoperisul si vitatriile uriase care decoreaza zidurile. Descopera aici si Castelul Sforzesco, una dintre cele mai mari cetati din Europa, care a fost folosit a resedinta a ducilor de Milano.

milano
(Sursa foto: Pixabay)

Hai si tu cu noi intr-un circuit de care sigur iti vei aduce aminte cu drag! Inscrie-te aici.

Rezerva acum!