La bella Italia, explorată în 13 zile de poveste

O țară înfloritoare dintotdeauna, Italia stă mărturie în toată splendoarea ei pentru toată istoria sa, axată pe artă și arhitectură, cultură și explorare. Confruntată de-a lungul timpului și cu numeroase invazii și încercări, cultura italiană practic a explodat în timpul Renașterii, când i-a oferit lumii genii ale artei, astronomiei sau filosofiei și exploratori precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo, Machiavelli, Columb, Marco Polo și Vespucci.

De atunci, Italia a continuat să se dezvolte și să prospere, așa că nu trebuie să te mire alegerea noastră de a te invita într-un circuit impresionant de 13 zile, prin care vom surprinde măcar câteva dintre aceste opere de artă și orașe magnifice pe care le adăpostește cunoscuta „Cizmă”. Asta cu atât mai mult cu cât atracțiile de top ale Italiei nu reprezintă doar elemente de artă și arhitectură, pentru că țara este binecuvântată și cu atracții naturale remarcabile, lacuri, munți și o coastă de poveste. Profită și de reducerea de 20% pentru circuitul în Italia și să pornim cu sufletul deschis într-o aventură de neuitat.

Italia cea plină de inspirație, de la Michelangelo la Shakespeare

Capitala Italiei, Roma, este una dintre cele mai copleșitoare destinații europene de vacanță, plin de atracții și simboluri grandioase ale lumii antice. Există situri istorice pe care trebuie neapărat să le vizitezi o dată în viață, precum Colosseumul, Panteonul sau Castelul Sant Angelo. O parte de neratat în Roma este Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, cu o suprafață de mai puțin de jumătate de kilometru pătrat. Descoperă Palatul și Grădinile, Basilica Sf. Petru și în interiorul acesteia capodopera lui Michelangelo. Cea mai mare atracție a muzeelor Vaticanului este Capela Sixtină, opera de geniu a maestrului. Desigur, să nu plecăm din Roma fără să aruncăm un bănuț în Fontana din Trevi, pentru a ne asigura că vom reveni în acest oraș spectaculos.

(Sursă foto: Pixabay)

Una dintre cele mai romantice destinații ale Italiei este fără îndoială Veneția, unde cuplurile se bucură de plimbări cu gondola pe canale, în timp ce pe fundal răsună o canțonetă armonioasă. De-a lungul canalelor labirintice se adăpostesc vechi clădiri, care nu și-au mai schimbat înfățișarea de sute de ani, păstrând astfel farmecul orașului. Canale Grande este unul dintre cele mai faimoase dintre căile navigabile și, de altfel, unul dintre cele mai fotografiate locuri din Veneția, oferindu-ți priveliști încântătoare asupra împrejurimilor. Printre atracțiile de neratat ale orașului se numără Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu Orologiu și Puntea Suspinelor.

Un alt oraș italian care intră la concurență cu Veneția pentru titlul de „cel mai romantic oraș” este cu siguranță Verona, supranumit și „Orașul Iubirii”, datorită operei lui William Shakespeare, Romeo și Julieta. Vei descoperi aici un exemplu veritabil de artă și arhitectură, cu un farmec aparte. Vizitează Balconul Julietei, Castelvecchio și Ponte Scaligero, Amfiteatrul Roman și Basilica San Zeno Maggiore.

Orașe italiene pline de istorie și spiritualitate

Mica republică San Marino, cu o suprafață de numai 61 metri pătrați, complet înconjurată de Italia, dar independentă, cu propriul govern și legi, te surprinde cu toate atracțiile sale. Cel mai vechi stat suveran din lume, ce datează din secolul IV d.Hr., este caracterizat printr-o atmosferă medieval, cu cele trei cetăți din vârf de munte, care îi conferă orașului cea mai cunoscută imagine. Pornește agale spre Piazza della Liberta, unde se găsesc cele mai multe cafenele, restaurante și magazine cu obiecte meșteșugite de localnici, din ceramică, în special, și alte suvenire.

O experiență de neuitat este vizita la ruinele orașului antic Pompei, îngropat sub lava vulcanului Vezuviu după erupția din anul 79 d.Hr. Vei putea observa aici cum această erupție a păstrat și multe dintre comorile orașului, precum fresce, mozaicuri și sculpturi, rămășițe ale caselor, piețelor, teatrelor și băilor.

Florența este o localitate înțesată la fiecare pas cu atracții deosebite, zeci de biserici, unele mai impresionante decât altele, și atracții simbolice ale Italiei, ce reamintesc de Renaștere. În acest sens, Biserica Santa Croce adăpostește mormintele lui Galileo Galilei și a lui Michelangelo, însă capitala Toscanei te așteaptă cu o sumedenie de alte atracții. Vizitează Palazzo Vecchio, Domul, Ponte Vecchio, Palazzo Uffizzi și galeriile sale și cam orice clădire istorică îți apare în cale dintre străduțele labirintice.

Orașul Pisa, faimos mai ales pentru Turnul Înclinat, al cărui defect i-a purtat renumele în întreaga lume, adăpostește încă și mai multe atracții la fel de impresionante. Înainte ca turnul să fie restaurant în anii 1990, se credea că acesta se va răsturna până în anul 2000, însă astăzi vizitatorii pot urca pe scările sale pentru a se bucura de o priveliște minunată asupra orașului. În Piazza dei Miracoli, care adăpostește La Torre Pendente, poți vizita și Catedrala romană Santa Maria Assunta.

Descoperă în Milano catedrala magnifică Santa Maria Nascente, cunoscută mai bine sub denumirea de „Domul din Milano”, care este una dintre cele mai mari biserici din lume, un exemplu fin al arhitecturii gotice. Prima impresie este creată de fațada sa cu peste 2000 de statui de marmură, cele 135 de vârfuri din piatră sculptate ce alcătuiesc acoperișul și vitatriile uriașe care decorează zidurile. Descoperă aici și Castelul Sforzesco, una dintre cele mai mari cetăți din Europa, care a fost folosit a reședință a ducilor de Milano.

(Sursă foto: Pixabay)

Hai și tu cu noi într-un circuit de care sigur îți vei aduce aminte cu drag! Înscrie-te aici.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

De ce Turcia este o țară sigură de vizitat

Odată cu tulburările recente din Turcia și din alte țări, mulți dintre noi se întreabă de două ori înainte de a merge într-o vacanță în Turcia. Bineînțeles, prudența este recomandată în orice loc de lume te-ai afla, în orice țară străină. Iar în Turcia, ea nu trebuie să fie mai multă decât în alte destinații […]

turcia 2020

Cele mai căutate destinații de vacanță în Turcia 2020

Turcia este o țară unică, situată între Europa, Asia și Orientul Mijlociu. Influența celor trei poate fi văzută în toată țara – în istorie, cultură, arhitectură, modă și mâncare. Moscheile musulmane stau alături de bisericile ortodoxe și catedrale catolice, în timp ce ruinele antice ale civilizațiilor grecești, romane, otomane, lyciene și multe altele pot fi […]

Crăciun plin de emoție, la ieslea din Bethleem

Mii de pelerini creștini aleg să-și petreacă Crăciunul, cea mai importantă sărbătoare de peste an, în Bethleem. Potrivit tradiției, acesta este orașul unde s-a născut Isus Hristos, iar în fața bisericii ridicată pe locul ieslei sfinte, au loc în fiecare an procesiuni grandioase în jurul unui impresionant brad. O călătorie de Crăciun în Bethleem înseamnă […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 5 =