INFORMARI PENTRU CALATORIE

Parga, comoara neexplorata a Greciei

In partea de nord-vest a Greciei, in prefectura Preveza, te asteapta pe coasta Marii Ionice o splendida statiune de vacanta, renumita pentru frumusetile sale naturale. Orasul pitoresc Parga, care nu este inca atat de popular ca insulele grecesti de top, te invita sa petreci un sejur de poveste in mijlocul naturii. Mediul inconjurator este prielnic pentru familii cu copii, care se bucura de plajele intinse cu nisip fin, auriu, si de apele cristaline, de mici adancimi. Profita de cele mai bune oferte pentru sejururi in Parga si petrece sapte zile de basm in vechiul oras antic ce mai pastreaza inca din farmecul de odinioara, la fel cum si ospitalitatea localnicilor este renumita.

Statiune traditionala greceasca un iz venetian

Statiunea Parga te cucereste de la prima vedere prin forma deosebita pe care o are, fiind modelata ca un amfiteatru, cu o arhitectura deosebita ce se completeaza prin casutele albe, cu acoperisuri viu colorate si gradini incarcate cu flori. Influentele venetiene sunt vizibile la fiecare pas, pe masura ce strabati agale stradutele labirintice ale statiunii. In plus, chiar in varful dealului zace semet castelul venetian, ce vegheaza imprejurimile si care te invita la drumetii si explorare. Chiar si asa, sa nu te surprinda ca in centrul statiunii s-a creat si un mic nucleu cosmopolit, unde tinerii se aduna sa se distreze in baruri si cluburi. Restaurante si taverne traditionale, cu meniuri bogate in preparate de peste si fructe de mare, te asteapta cu delicioase mancaruri grecesti.

Farmecul de neuitat al statiunii Parga

Apele de un turcoaz sclipitor al Marii Ionice formeaza un tablou idilic cu muntii ce coboara pana spre plaja, acoperiti de paduri dese de pini si plantatii de maslini. Intinderile aparent nesfarsite de nisip fin si razele blande ale soarelui te imbie la relaxare, asa cum numai in Grecia te poti bucura. Iubitorii de sporturi nautice au la dispozitie mai multe centre unde se pot imbarca pentru snorkeling sau scuba diving. Plaja preferata a acestora este Krioneri, in timp ce Lichnos Beach este excelenta pentru cei care vor pur si simplu sa se bucure de o zi de liniste pe sezlong, sub mangaierea blanda a soarelui. O oportunitate de neratat care vine la pachet cu sejurul in Parga este si oferta bogata de excursii optionale. Viziteaza Albania, cu ale sale sate pitoresti si situri antice, sau petrece o zi la Meteora, una dintre cele mai fascinante atractii ale lumii. Manastirile parca suspendate in aer te surprind prin felul in care se intrepatrund cu natura si pare ca ai ajuns pe alt taram. O croaziera de vis de care te poti bucura in acest sejur este aceea la Pesterile Albastre, cu incursiune si pe insulele Paxos si Antipaxos, care iti vor oferi cele mai frumoase privelisti asupra marii in toate nuantele sale.

Rezerva acum!