INFORMARI PENTRU CALATORIE

Septembrie in Japonia? Perioada ideala pentru o vacanta reusita

Una dintre cele mai avansate natiuni industrializate din lume, Japonia, o tara asiatica relativ mica, isi surprinde vizitatorii cu o istorie bogata si fascinanta si cu peisaje uluitoare. Cu un climat destul de diferit, vei descoperi in Japonia atractii splendide, indiferent cand ai alege sa o vizitezi. In anumite momente ale anului, in zona nordica muntii pot fi acoperiti de zapada, in timp ce insulele tropicale din sud sunt calduroase si perfecte pentru inot. Statiunile montane sunt ideale pentru ski in timpul iernii, in timp ce in sezonul estival acestea sunt excelente pentru drumetii. Porneste impreuna cu noi intr-o vacanta in Japonia lunii septembrie, colorata in frunze ruginii de toamna, cunoscute sub numele de “koyo”.  Culorile cu care acest anotimp impodobeste Japonia atrage la fel de multi vizitatori toamna ca florile de cires primavara. De altfel, timp de secole vizionarea frunzelor de toamna a fost o activitate populara in “Tara Soarelui Rasare”. Chiar si astazi, cei pasionati de fotografie cauta cel mai bun loc pentru a imortaliza frumusetea amestecului uimitor de frunze galbene, portocalii si rosiatice.

Cele mai atractive simboluri ale toamnei

Japonia te asteapta sa-i admiri frumusetile colorate in nuante tomnatice in special in parcuri si regiuni muntoase. Templele sunt si ele incadrate intr-un mod surprinzator de frunzisul multicolor, oferind o imagine de o frumusete rara. Una dintre cele mai de seama atractii ale Japoniei este Muntele Fuji, cu Fuji-San, cel mai inalt varf, ridicandu-se pana la 3776 metri. Acesta este suficient de inalt pentru a fi vazut din Tokyo, de la mai mult de 100 kilometri departare. Continua cu o croaziera minunata pe Lacul Ashi, de unde poti admira privelistile rapitoare din imprejurimi, cu Muntele Fuji pe fundal.

fuji_japonia
(Muntele Fuji - Sursa foto: Pixabay)

Capitala de legenda si atractii de seama ale Japoniei

Capitala Japoniei, Tokyo, se mandreste de asemenea prin culorile sale tomnatice, care pot fi admirate intr-o plimbare romantica pe langa Palatul Imperial, incadrat de frumosii copaci aurii gingko. Frumoasele sale parcuri din secolul XVII, inconjurate de ziduri, te surprind cu privelisti uimitoare, poduri si gradini colorate. O croaziera pe raul Sumida iti ofera imagini splendide asupra traditionalului cartier Asakusa, impanzit de temple si piete locale. Miyajima, micuta insula de pe langa orasul Hiroshima, cunoscuta ca “Valea Artarului”, se transforma toamna intr-un peisaj de un rosu aprins. Aceasta este faimoasa pentru uriasa poarta gorii, care la maree pare sa pluteasca pe apa. De altfel, aceasta imagine se afla in top trei cele mai frumoase privelisti ale Japoniei. Altarul Itsukushima-jinja, cea mai importanta atractie a insulei, a fost inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO. In plus, in Hiroshima poti vizita cele doua simboluri ale sale, marturii ale unui trecut indurerat, Parcul Memorial al Pacii si Muzeul Memorial al Pacii, dedicate victimelor bombardamentului atomic. Unul dintre cele mai vizitate orase din Japonia, Kyoto atrage anual peste 10 milioane de vizitatori dornici sa exploreze stradutele si arhitectura cladirilor ce au rezistat celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cel mai important centru cultural japonez, mostenirea sa continua cu numeroase muzee si galerii de arta, temple bine conservate, cetati si palate de poveste.


(Kyoto - Sursa foto: Pixabay)

Gradinile templului Eikando sunt inconjurate de culori tomnatice, ce te imbie sa savurezi un ceai verde maccha. Padurea Arashiyama Bamboo, o zona splendida de bambus inalt, aflata la doar cateva minute de mers pe jos de centrul orasului, este un loc minunat in care sa te plimbi si sa admiri cum razele de soare patrund printre frunzele portocalii si rosiatice.

Rezerva acum!