INFORMARI PENTRU CALATORIE

Descoperim impreuna Europa! Pornim in Polonia, Germania si Cehia

„Batranul continent” te surprinde cu destinatii uimitoare cu fiecare ocazie pe care vrei sa o folosesti pentru a strabate tinuturile sale fascinante. Porneste intr-o vacanta in Germania pentru a explora pe indelete locuri caracterizate printr-o istorie bogata, cultura deosebita si frumuseti naturale uimitoare. Polonia, tara mandra si independenta, isi poarta cu demnitate umbrele trecutului, fara a se da inapoi de la dezvoltarea tot mai acerba pe care turismul i-o aduce. Republica Ceha, chiar daca este destul de mica, te intampina cu locuri de poveste, de la frumoasa capitala Praga la o zona rurala splendida ce include parcuri nationale zone de conservare excelente.

Peisajele pitoresti ale Germaniei

Orasele istorice ale Germaniei sunt impanzite din toate partile de o abundenta de paduri si munti, care ii va incanta pe toti vizitatorii. Totodata, zonele metropolitane ale marilor orase adapostesc importante galerii de arta si muzee impresionante. Si peste tot, fie ca e un orasel de provincie, un sat idilic sau chiar in capitala, vei gasi catedrale si palate somptuoase. Berlinul este considerat a fi capitala culturala a Germaniei, gazduind o seama de expozitii si galerii, in timp ce parcurile impadurite sunt ideale pentru cei care doresc sa evadeze in mijlocul naturii.

germania
(Castelul Charlottenburg - Sursa foto: Pixabay)

Bucura-te in Berlin de o croaziera romantica pe raul Spree, care iti va aduce in cale frumoasele atractii ale capitalei Germaniei. Descopera splendidul Castel Charlottenburg, care a apartinut fostilor regi ai Prusiei si ai imparatilor germani. La apus de soare, admira culorile portocalii si rosiatice care pogoara asupra Pietei Gendarmenmarkt, considerata a fi cea mai frumoasa din oras. Alte castele si palate cu renume poti descoperi si in orasele Potsdam, unde te asteapta Palatul Sanssouci, si Dresda, cu al sau sublim Castel Zwinger.

Cultura, istorie si arta in Cehia si Polonia

Tara bogata in cultura fina, peisaje pitoresti si situri istorice impresionante, Polonia este plina de resurse pentru cei care o viziteaza. Orase pline de viata, incarcate de istorie, si peisaje rurale idilice dominate de lacuri si paduri, iata cu ce ne cucereste acest taram de basm. Viziteaza in Cracovia Piata Principala din Orasul Vechi, care este cea mai mare piata medievala din Europa. Una dintre cele mai mari atractii ale Poloniei, piata este inconjurata de case si cladiri istorice, palate si biserici. O experienta cu o puternica semnificatie va fi aceea la vizitarea Lagarului de la Auschwitz. Chiar daca nu poate fi descris in cuvinte, sentimentul este unul coplesitor, inca de cand te apropii de imensul lagar de concentrare nazist.


(Cracovia - Sursa foto: Pixabay)

Frumusetile naturale ale Cehiei, dintre care cea mai cunoscuta zona este Paradisul Boem, se bucura de privelisti remarcabile caracterizate prin numeroase formatiuni de roca si numeroase castele ca din povesti. De-a lungul drumului vei intalni in cale diverse sate si orase vechi, multe dintre ele neschimbate inca din vremuri medievale, ce adapostesc biserici vechi, palate si piete publice, fiecare cu un farmec aparte. Vei avea oportunitatea sa descoperi, la poalele Muntilor Metaliferi, o impresionanta statiune balneara, Karlovy Vary, faimoasa in intreaga Europa pentru tratamentele sale.


(Praga - Sursa foto: Pixabay)

Viziteaza in Praga Castelul Hrad din centrul vechi al orasului, opera de arta a Boemiei, pentru ca in complexul din imprejurimi sa descoperi si Catedrala Sf. Vitus, Basilica Sf. Gheorghe si vechiul Palat Regal. In Brno, al doilea oras ca marime din Cehia si capitala regiunii Moravia, se inalta semeata deasupra orasului frumoasa Catedrala a Sfantului Petru si Pavel, unul dintre cele mai importante monumente nationale ale Republicii. Pe 22 iulie sau 17 august pornim intr-un circuit de exceptie prin aceste tari impresionante. Hai cu noi!

Rezerva acum!