INFORMARI PENTRU CALATORIE

China, luata la pas: Beijing, Shanghai si Hong Kong! Totul in doar 12 zile

China este privita inca de secole ca fiind intruchiparea a tot ce este misterios si exotic, un tinut fascinant intre traditional si ultramodern. Cultura care dateaza de mai multe milenii este pretuita si sarbatorita de chinezi, iar vizitatorii o pot admira in situri istorice importante, precum Orasul Interzis sau Palatul de Vara din capitala Beijing. Sa pornim impreuna intr-o aventura uimitoare prin cele mai importante orase ale Chinei, descoperind simboluri de seama, precum faimosul Mare Zid Chinezesc. Patrundem in lumea vechilor imparati chinezi si in cele 12 zile ale acestui circuit exotic descoperim si coplesitorul Hong Kong. Cele mai importante atractii ale Chinei Cel mai important simbol al Chinei si o atractie pe care nimeni nu trebuie sa o rateze este Marele Zid, o structura defensiva spectaculoasa, construita pentru a impiedica intrusii sa intre in tara. Fortificatia de piatra intinsa pe o lungime de peste 21000 km a fost inclusa in Patrimoniul Cultural Mondial al UNESCO. Cea mai mare si mai importanta cladire a Chinei, Orasul Interzis, cunoscut si ca Palatul Imperial, pozitionat in inima orasului Beijing, este o atractie de neratat atunci cand vizitezi tara. Construit intre anii 1406 si 1420 pe o suprafata de 720000 metri patrati, palatul este protejat de un zid inalt de 10 metri. Complexul era dedicat celor 24 de imparati Ming si Qing, iar intrarea era interzisa celor din afara familiei imperiale si a curtenilor.


(Imagine din Orasul Interzis - Sursa foto: Pixabay)

Una dintre cele mai frumoase atractii ale Beijingului este somptuosul Palat Imperial de Vara, construit in anul 1153. Lacul pe care il vei admira a fost adaugat in secolul XIV, pentru a spori frumusetea Gradinilor Imperiale. Strabate la pas curtile si gradinile uluitoare, care iti vor oferi privelisti de neuitat, pline de culoare. In Shanghai te asteapta The Bund, faimoasa promenada de pe malul marii, intinsa pe o distanta de 1.5 km. Aceasta iti descopera cladirile exotice situate de-a lungul malului vestic al raului Huangpu, zgarie nori moderni. Cladirile construite intre anii 20 si 40 ai secolului XX in stiluri arhitecturale diferite au fost bine armonizate, iar astazi lumineaza orasul, al carui simbol au devenit. Mai multe despre acest oras, poti afla si din articolul anterior. Atractii de top in Hong Kong Cunoscut in intreaga lume drept o destinatie moderna, ce isi mai pastreaza inca din farmecul de odinioara, Honk Kong este alegerea ideala pentru cumparaturi de lux. Chiar si asa, acest oras-stat are mult mai multe de oferit, atractii culturale si istorice, caracterizate printr-o energie surprinzatoare a locului. Unul dintre cele mai impresionante orase din lume, Honk Kong are puterea sa te surprinda cu totul. Privelisti uimitoare asupra marii, arhitectura extravaganta, plaje minunate, sate traditionale pescaresti ce au pastrat ritmul mai lent de viata. Templele stravechi stau laolalta cu magazine care vand cele mai noi dispozitive electronice, intr-o naturalete uimitoare.


(Hong Kong - Sursa foto: Pixabay)

Profita de aceasta ocazie pentru a descoperi si Macao, cea mai veche colonie europeana din Asia, considerat a fi un adevarat paradis al jocurilor de noroc. De altfel, acesta este si cunoscut ca Las Vegasul asiatic, avand in vedere faptul ca in China jocurile de noroc sunt interzise. Vei descoperi aici temple minunate, cetati istorice si biserici locale frumoase, alaturi de faimosul Cazino. Vezi aici oferta si hai cu noi!

Rezerva acum!