INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in tinuturile de film ale Croatiei. Principalele atractii

Peisajale uluitoare din Croatia au fost martore de-a lungul timpului la numeroase evenimente istorice. Astazi, aceste tinuturi fascinante inspira producatorii de filme sa isi plaseze actiunea filmelor pe intreaga suprafata a tarii, in parcurile sale nationale uimitoare, in palatele romane sau in catedralele istorice, incepand de la Zagreb si pana la Dubrovnik sau Split.

Dubrovnik, Perla Adriaticii

Una dintre cele mai spectaculoase atractii ale Croatiei este frumosul oras Dubrovnik, renumit pentru pozitia sa uluitoare pe malul marii, de pe coasta dalmata. Fondat in secolul VII si condus de-a lungul secolelor atat de catre venetieni, cat si de maghiari, asezarea a pastrat inca din amprenta fiecarui popor. Arhitectura sa deosebita, vizibila la fiecare pas, a facut ca orasul sa fie inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Plimbarile de-a lungul strazilor pitoresti iti aduc in cale numeroase atractii, de la palate la fortificatii vechi si catedrale impunatoare.

croatia_dubrovnik
(Dubrovnik - Sursa foto: Pixabay)

Orasul supranumit Perla Adriaticii a atras tot mai mult atentia nu doar a turistilor, ci si regizorilor de la Hollywood. Acesta este si motivul pentru care vei reunoaste aici scenele unor filme remarcabile. Robin Hood: Origins, a carui premiera este asteptata in luna noiembrie a acestui an, a fost filmat in Dubrovnik. Episodul 8 al fantasticei serii Star Wars, lansat in decembrie 2017, si-a gasit si el inspiratia in acest tinut magic. Nu in ultimul rand, fanii celui mai popular serial al ultimilor ani, Urzeala Tronurilor, vor recunoaste locurile in care au fost filmate cateva dintre cele mai importante scene, cele din King’s Landing.

Atractii fermecatoare, in filme diverse, de la clasice la fantasy

In afara de aceste capodopere recente care au descoperit frumusetile Croatiei, daca privim putin mai in urma in arta cinematografica, vom surprinde si alte filme plasate aici. In anul 1963, Winnetou a fost filmat in salbaticia regiunii montane Lika. Celebra actrita Meryl Streep a filmat in Zagreb, in 1982, scenele amintirilor din Iugoslavia pentru filmul Alegerea Sofiei, rol pentru care a primit si premiul Oscar. Naomi Watts de asemenea a filmat in atractiva capitala a Croatiei, in anul 2013, cand a jucat rolul Printesei Diana. Fie ca si-au gasit sau nu inca locul in scenografia vreunui film, Croatia adaposteste o sumedenie de frumuseti naturale si istorice, suficiente cat sa te faca pe tine partas al unei scene dintr-o capodopera cinematografica. Descopera uluitoarea reyervatie naturala Durmitor Park, din Alpii Dinarici, si Defileul Tara. Acesta este al doilea ca marime din lume dupa Grand Canion din America. Al doilea cel mai mare oras ca marime din Croatia, Split, cuprinde cateva atractii turistice excelente. Locuit de-a lungul timpului de romani, bizantini, venetieni si austrieci, vei descoperi aici un important sit istoric care a conservat tot ce avea mai frumos. Palatul Diocletian este principalul simbol al orasului, un loc care te va cuceri prin felul in care a conservat edifii de seama ale Antichitatii Tarzii.

split_dubrovnik
(Split - Sursa foto: Pixabay)

Circuitul nostru iti ofera ocazia sa calci pe urmele actorilor tai preferati in cele mai importante regiuni ale Croatiei si sa descoperi locuri de o frumusete rapitoare, care iti vor umple vacanta cu momente memorabile: vezi aici oferta.

Rezerva acum!