Top 5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci într-o vacanță în Cehia

Cehia este una dintre cele mai devoltate țării din Europa Centrală, un loc plin de atracții pentru turiștii care îi trec pragul. „Coroana Regatului Boemiei” se poate mândri cu zone minunate care încântă privirea, cu o arhitectură medievală foarte bine conservată și ospitalitatea localnicilor.

Principalul punct turistic este capitala Praga, oraş situat pe râul Vltava, împânzit de o sumedenie de restaurante tradiţionale şi internaţionale, precum şi numeroase baruri şi puburi unde te poţi delecta cu faimoasele sortimente de bere. Arta culinară cehă este desăvârșită, variată și pregătită să satisfacă cele mai variate gusturi.

Koleno

Printre cehi, la mare preț este „Koleno”, un fel de mâncare cu influențe nemțești, compus din ciolan de porc, gătit în sos de bere neagră, care face ca șoriciul să devină crocant, iar grăsimea să se topească peste carne. Face o echipă de succes alături de murături, pâine neagră și sos de hrean, cireșe negre sau muștar.

cehia koleno(Sursă foto: Google images)

Tatarak

Celebru în Cehia este și „Tatarak”, o rudă apropiată a Biftekului Tartar franțuzesc. Carnea de vită se toacă, se acoperă cu un gălbenuș, apoi totul este acoperit usturoi, sare, ceapă, piper, muștar și sos Worchester. Se mânâncă împreună cu felii de pâine frecate cu usturoi și prăjite.

(Sursă foto: Google images)

Bramboraky

O savuroasă plăcintă de cartofi prăjită, Bramboraky poate fi cumpărată de pe multe din străzile din Praga. Este un preparat simplu dar foarte gustos, bazat, bineînțeles pe cartofi, combinați cu usturoi, piper și sare, dați prin făină și puși la preparat într-o baie de ulei.

bramboraky_cehia(Sursă foto: Google images)

Vepro-Knedlo-Zelo

O altă combinație simplă dar de mare efect pentru papilele gustative este cea dintre carnea de porc – cotlet – servită împreună cu găluște din pâine și varză murată călită, numită Vepro-Knedlo-Zelo. Bucățile de carne sunt bine condimentate cu sare și piper, se bagă la cuptor învelite în folii de aluminiu și se lasă timp de două ore, timp în care în scenă intră varza și găluștele.

(Sursă foto: Google images)

Nakladany Hermelin

Dacă ajungi într-un pub din Cehia, nu ezita să încerci Nakladany Hermelin, o brânză ce se aseamănă cu celebra Camemebert din Franța. Este murată timp de 4-5 zile în ulei, paprica și usturoi. Se servește împreună cu ardei iuți murați, ceapă și ulei, dar și cu pâine prăjită unsă cu usturoi.

cehia_nakladany_hermelin(Sursă foto: Google images)

Bineînțeles, majoritatea preparatelor culinare cehe trebuie neapărat însoțite de bere, pentru că localnicii au un adevărat cult pentru această băutură a cărei artă a preparării o stăpânesc la perfecție.

Savurează preparatele tradiţionale cehe într-o vizită de neuitat împreună cu noi, care îţi descoperă tot ce are mai bun de oferit vechiul regat al Boemiei: vezi oferta aici.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Sejur în inima Greciei: de ce ar trebui să vizitezi Atena

Atena este un oraș antic. Un oraș frumos, care te atrage prin personalitatea și trecutul lui tumultuos. O privire la Partenon îți amintește câtă bogăție istorică are orașul. Iar o plimbare pe străzile acestuia îți împărtășește tradiția grecească și zgomotele vieții sale moderne. Este o îmbinare frumoasă între „atunci și acum”, de care atenienii se […]

Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Israel

Vacanță în Israel pe timp de toamnă? Fără îndoială este alegerea perfectă. Perioada cea mai rece în Israel ține din noiembrie până în martie. Perioadă cu zăpadă în nordul golfurilor de pe Golan, dar cu ninsori ocazionale în Ierusalim. Tel Aviv și sudul îndepărtat al țării au, de obicei, temperaturi mai ridicate. Iar asta înseamnă […]

Top 5 destinaţii paradisiace low-cost

Cine a spus că destinaţiile paradisiace sunt exorbitante, clar nu a ştiut înotro să se uite. Poţi vizita locuri impresionante ale lumii cu un buget de vacanţă modest, dacă ştii ce şi unde să cauţi. Şi cum sezonul de iarnă este la un pas, iar mintea ne zboară la vacanţele de Crăciun şi Revelion, am […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 19 =