Top 5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci într-o vacanță în Cehia

Cehia este una dintre cele mai devoltate țării din Europa Centrală, un loc plin de atracții pentru turiștii care îi trec pragul. „Coroana Regatului Boemiei” se poate mândri cu zone minunate care încântă privirea, cu o arhitectură medievală foarte bine conservată și ospitalitatea localnicilor.

Principalul punct turistic este capitala Praga, oraş situat pe râul Vltava, împânzit de o sumedenie de restaurante tradiţionale şi internaţionale, precum şi numeroase baruri şi puburi unde te poţi delecta cu faimoasele sortimente de bere. Arta culinară cehă este desăvârșită, variată și pregătită să satisfacă cele mai variate gusturi.

Koleno

Printre cehi, la mare preț este „Koleno”, un fel de mâncare cu influențe nemțești, compus din ciolan de porc, gătit în sos de bere neagră, care face ca șoriciul să devină crocant, iar grăsimea să se topească peste carne. Face o echipă de succes alături de murături, pâine neagră și sos de hrean, cireșe negre sau muștar.

cehia koleno(Sursă foto: Google images)

Tatarak

Celebru în Cehia este și „Tatarak”, o rudă apropiată a Biftekului Tartar franțuzesc. Carnea de vită se toacă, se acoperă cu un gălbenuș, apoi totul este acoperit usturoi, sare, ceapă, piper, muștar și sos Worchester. Se mânâncă împreună cu felii de pâine frecate cu usturoi și prăjite.

(Sursă foto: Google images)

Bramboraky

O savuroasă plăcintă de cartofi prăjită, Bramboraky poate fi cumpărată de pe multe din străzile din Praga. Este un preparat simplu dar foarte gustos, bazat, bineînțeles pe cartofi, combinați cu usturoi, piper și sare, dați prin făină și puși la preparat într-o baie de ulei.

bramboraky_cehia(Sursă foto: Google images)

Vepro-Knedlo-Zelo

O altă combinație simplă dar de mare efect pentru papilele gustative este cea dintre carnea de porc – cotlet – servită împreună cu găluște din pâine și varză murată călită, numită Vepro-Knedlo-Zelo. Bucățile de carne sunt bine condimentate cu sare și piper, se bagă la cuptor învelite în folii de aluminiu și se lasă timp de două ore, timp în care în scenă intră varza și găluștele.

(Sursă foto: Google images)

Nakladany Hermelin

Dacă ajungi într-un pub din Cehia, nu ezita să încerci Nakladany Hermelin, o brânză ce se aseamănă cu celebra Camemebert din Franța. Este murată timp de 4-5 zile în ulei, paprica și usturoi. Se servește împreună cu ardei iuți murați, ceapă și ulei, dar și cu pâine prăjită unsă cu usturoi.

cehia_nakladany_hermelin(Sursă foto: Google images)

Bineînțeles, majoritatea preparatelor culinare cehe trebuie neapărat însoțite de bere, pentru că localnicii au un adevărat cult pentru această băutură a cărei artă a preparării o stăpânesc la perfecție.

Savurează preparatele tradiţionale cehe într-o vizită de neuitat împreună cu noi, care îţi descoperă tot ce are mai bun de oferit vechiul regat al Boemiei: vezi oferta aici.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Thassos – o vacanta de neuitat!

Fiind o destinatie de top pentru multi turisti romani si nu numai, Thassos este o alegere buna daca vrei un sejur grecesc pe care sa nu il uiti niciodata! Datorita vegetatiei sale luxuriante, insula Thassos este un paradis pentru cei ce stiu sa se bucure de natura si de vara. Aici ai cateva recomandari cu […]

Cum să faci poze de vacanță, fără oameni în ele

Selfie în vacanță? Sună bine. Iar dacă mai ești și pasionat de fotografie, sigur vrei să îți iasă ca la carte. Însă, ce faci când nu scapi de mulțime și în toate pozele îți apar și străini? Ei bine, am pățit-o și noi. Așa că, ți-am pregătit câteva sfaturi, care să te ajute să-ți faci […]

Parga, comoara neexplorată a Greciei

În partea de nord-vest a Greciei, în prefectura Preveza, te așteaptă pe coasta Mării Ionice o splendidă stațiune de vacanță, renumită pentru frumusețile sale naturale. Orașul pitoresc Parga, care nu este încă atât de popular ca insulele grecești de top, te invită să petreci un sejur de poveste în mijlocul naturii. Mediul înconjurător este prielnic […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + four =