×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Idei pentru o primavara romantica in Venetia

„Orasul Plutitor”, asa cum este supranumita Venetia, este una dintre cele mai romantice destinatii de vacanta din lume, dar si unul dintre cele mai turistice orase italiene, oferind o sumedenie de atractii si idei de activitati. Venetia este o inlantuire de sunete, imagini si arome care te vor fermeca intru totul de la prima vedere.

Plimbari agale, cu gondola

Vizitata in fiecare an de peste 15 milioane de turisti din toate colturile lumii, Venetia este si locul care inspira cele mai romantice cereri in casatorie. O plimbare cu gondola, oricat ar fi de simpla sau de clasica, ramane un must-do in vacanta in Venetia. Nimic nu poate fi mai romantic decat vantul usor care iti flutura prin par si culorile care te invaluie in timp ce gondolierul te calauzeste pe canalele linistite la apusul soarelui. In plus, daca vrei sa te bucuri si de sunetul unei cantonete traditionale, opteaza pentru turul Gondola Serenade. Una dintre cele mai populare rute pentru un tur cu gondola este Canal Grande sau Canalazzo, care iti ofera privelisti uluitoare. Descopera pe traseu impresionante cladiri si case ridicate in stil bizantin, renascentist, clasic sau baroc. Admira splendidele Palazzo Dario si Palazzo Grimani, precum si Bazilica Scalzi sau Bazilica Santa Maria della Salute.

venetia
(Sursa foto: Pixabay)

Privelisti de o frumusete rara

Una dintre cele mai impunatoare cladiri din Venetia este Campanila San Marco, turnul clopotnita al basilicii cu acelasi nume. Turn impunator, cu o inaltime de aproximativ 99 metri, a fost construit in secolul XII ca turn de veche si reconstruit in forma sa actuala in secolul XVI. Din partea de sus a campanilei te vei bucura de o panorama minunata asupra Venetiei si a lagunei, iar daca vremea o permite, poti vedea chiar si Alpii. Giardini Publicci, cel mai mare spatiu verde din Venetia, este un loc minunat in care sa scapi de aglomeratie si doar sa te relaxezi. Amenajate la ordinul lui Napoleon, in secolul XIX, gradinile publice venetiene pastreaza ceva din eleganta tipica stilului englezesc. Refugiu placut, acest loc te umple cu miresmele florilor si cu racoarea emanata de copacii inalti. Venetia este orasul care te inspira sa il explorezi tot mai mult la fiecare pas, iar aleile sale labirintice iti descopera mereu noi locuri fermecatoare. Si cum se spune ca romantismul este oferit de persoana alaturi de care esti in vacanta, orice experienta in cuplu poate fi inaltatoare. Nici elementul gastronomic nu este de neglijat. Fie ca vorbim de paste cu fructe de mare, un prosecco servit pe marginea canalului sau gelato, delicioasa inghetata, la plimbare, Venetia are ceva pentru fiecare.

Rezerva acum!