INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cum poti descoperi Spania, Maroc si Gibraltar in doar 8 zile

Teoria conform careia timpul este relativ isi gaseste sensul si mai mult atunci cand esti in vacanta. Timpul parca zboara, iar zilele trec cu repeziciune, asa ca un plan bine stabilit dinainte iti poate salva concediul. Opt zile in care sa descoperi tot ce au mai frumos de oferit Spania, Maroc si Gibraltar se vor umple rapid cu experiente memorabile, daca ai ghidul potrivit alaturi care sa te indrume in acest circuit exotic.

Exploreaza misteriosul Maroc

Cei mai multi pasionati de calatorie privesc aceasta destinatie ca pe una fascinanta pentru ca, desi se gaseste la doar o ora distanta cu feribotul de Spania, cultura sa este una deosebita de cea europeana. Mostenirea islamica, profund traditionala, isi face inca simtita prezenta, chiar si in orase moderne si cosmopolite precum Rabat si Casablanca. Splendid si complex, Marocul iti ofera o imagine cuprinzatoare de o mare diversitate, de la coasta mediteraneana la falnicii munti Atlas si nisipul caramiziu al Saharei.


(Desertul Sahara - Sursa foto: Pixabay)

Descopera in Maroc o combinatie surprinzatoare intre diversitatea peisajelor si contrastul dintre cladirile moderne si vechile Medine. Lasa-te in voia aleilor labirintice care te poarta prin capitala Rabat spre Palatul Regal, prin sumedenia de cladiri albe. Intr-un cadru natural dominat de plantatii de maslini, Marrakech te asteapta sa ii treci pragul moscheilor, in timp ce in Casablanca poti surprinde atmosfera locala in bazare sau in pietele ce adapostesc moschei si catedrale.

casablanca_spania
(Casablanca - Sursa foto: Pixabay)

Capitala religioasa a Marocului, Fez, despre care se spune ca ar fi unul dintre cele mai frumoase orase arabe, mai pastreaza inca din farmecul medieval. Acesta poate fi observat in Medina, precum si in constructia Palatului Regal sau in moscheile pe care le gazduieste.

Atractii deosebite in Gibraltar si Spania

Micuta colonie britanica aflata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic, Gibraltar poate fi lesne explorat la pas. Suprafata sa de 6,8 kmp acopera cateva atractii turistice splendide, precum si privelisti uluitoare asupra marii. Europa Point, aflat in varful sudic al orasului, adaposteste un far istoric din secolul XIX, vechea capela Nuestra Senora de Europa si impresionanta Moschee a Custodelui. Chiar si asa, cea mai frumoasa panorama asupra imprejurimilor o vei obtine din cel mai inalt punct al Gibraltarului, aflat in varful unei stanci inverzite, la 425 metri inaltime.

gibraltar_spania
(Gibraltar - Sursa foto: Pixabay)

In sudul Spaniei poti descoperi orasul-port Algeciras, cel mai mare din Golful Gibraltar. Plaza Alta, punctul central al statiunii, este inconjurata de zeci de magazine, restaurante si cafenele, avand o frumoasa fantana mozaicata fix in mijlocul sau. Porneste cu noi in aceasta aventura minunata care te va cuceri intru totul cu fiecare loc nou pe care il descoperi, atat pe continent european, cat si nord-african: vezi aici oferta.

Rezerva acum!