×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cappadocia: Tinutul de basm al Turciei

Considerata a fi o adevarata minune a naturii, Cappadocia este una dintre cele mai atractive regiuni ale Turciei, un tinut absolut incantator, pe care trebuie sa il vizitezi cel putin o data in viata. Formatiunile vulcanice par faurite de maini magice, iar structurile stancoase adapostesc misterioase orase subterane misterioase si peisaje spectaculoase.

Goreme, muzeu in aer liber

Oamenii s-au stabilit in aceasta zona inca din epoca bronzului si si-au pus amprenta asupra acestui peisaj ciudat. Astfel, principalele atractii turistice din zona sunt chiar satele sculptate in stanca, bisericile ridicate in perioada bizantina si orasele subterane labirintice, unde crestinii s-au ascuns odinioara de invadatori. Votat drept unul dintre cele mai fotogenice sate din lume, Goreme te va cuceri de la prima vedere. Asezarea pe jumatate ingropata in stanca iti descopera fatadele caselor de piatra ca pe un labirint in sine. Cei mai multi vizitatori se bucura aici de o experienta fascinanta, zborul cu balonul cu aer cald, care se inalta in fiecare dimineata deasupra orasului. De altfel, imaginea cu zeci de baloane colorate ce se ridica spre cer este una dintre cele mai reprezentative.

cappadocia
(Sursa foto: Pixabay)

La o scurta plimbare de centrul orasului vei descoperi si Muzeul in aer liber Goreme. Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, muzeul cuprinde biserici construite in stanca si pesteri ale calugarilor, care contin fresce minunate. Acest complex religios dateaza tocmai din secolul X-XII, de pe vremea cand Cappadocia era un important centru religios bizantin.

Atractii uimitoare de vazut in Cappadocia

Aventura in Cappadocia poate fi inepuizabila, datorita numeroaselor atractii de explorat, cu atatea locuri misterioase de descoperit. In afara de Goreme, un alt muzeu in aer liber la fel de impresionant este si Zelve, precum si orasele subterane Kaymakli si Derinkuyu. Daca primul dintre ele este cel mai mare oras subteran, al doilea este cel mai adanc.

cappadocia
(Sursa foto: Pixabay)

Valea Ihlara este cel mai adanc defileu din Anatolia si este de o frumusete impresionanta. Un paradis de vegetatie luxurianta, cu copaci inalti si dealuri inverzite, este o adevarata minune de admirat. Uchisar iti ofera o priveliste uimitoare asupra formatiunilor vulcanice, fiind dominat de o fortareata uriasa, cu tunleuri si pesteri. Cetatea poate fi strabatuta pana in varful sau, de unde te poti bucura de o panorama luminoasa asupra vailor care inconjoara satul. Descopera Cappadocia in circuitul nostru! Un tinut de poveste si o regiune spectaculoasa, cu o mare varietate de peisaje misterioase: vezi aici oferta.

Rezerva acum!