×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 5 motive pentru care te vei indragosti de Kefalonia

Kefalonia, una dintre perlele arhipelagului grec, atrage ca un magnet turistii, datorita plajelor spectaculoase cu nisip fin auriu, care se imbina armonios cu apa de culoarea turcoazului a Marii Ionice, a vegetatiei luxuriante si a ospitalitatii localnicilor. Iata care sunt cele mai importante cinci aspecte cu privire la Kefalonia, care te vor cuceri iremediabil:

Atractii naturale contrastante

Kefalonia, cea mai mare dintre insulele ionice, impresioneaza printr-o sumedenie de peisaje uluitoare, pline de culoare. Aceasta este alcatuita din munti calcarosi, acoperiti de vai fertile de un verde luxuriant, si o linie de coasta uriasa, intinsa pe 237 km. Insula gazduieste cel mai inalt munte din arhipelagul ionic, Muntele Enos, de unde poti avea privelisti uimitoare asupra insulelor vecine.

Mostenirea istorica deosebita

Kefalonia are un trecut incarcat de istorie tumultuoasa, care se remarca la fiecare pas in satele si orasele sale. Pe aici au stapanit turcii, de la jumatatea secolului XV, apoi insula a fost cucerita de venetieni si francezi, pentru ca la jumatatea secolului XIX sa intre sub protectie britanica. Arhitectura s-a reinventat, dupa 1953, anul in care Kefalonia a fost marcata de un cutremur care a distrus mare parte din arhitectura.

Sate pitoresti cu poveste

Una dintre cele mai frumoase asezari ale Kefaloniei este fara indoiala Fiskardo, singurul sat care a rezistat cutremurului din 1953 si care mai pastreaza inca arhitectura stilului venetian. La 10 km de aici vei descoperi idilicul sat Assos, amplasat intr-un port inconjurat de cateva plaje cu pietris si numeroase taverne cu fructe de mare ce te imbie cu aromele lor. Langa Assos se gaseste un castel construit la jumatatea secolului XVI, ridicat la cererea localnicilor catre Senatul Venetian, pentru a se proteja impotriva piratilor care descindeau des in zona.

Cele mai frumoase plaje din lume, chiar in Kefalonia

Plajele din Kefalonia sunt mai mult decat simple intinderi de nisip, dotate cu sezlonguri, umbrelute si baruri. Acestea iti ofera peisaje minunate ce iti taie respiratia, fiind marginite de stanci abrupte ce coboara spre apele cristaline. Insula se mandreste cu Myrtos, considerata a fi una dintre cele mai spectaculoase plaje din lume. Descopera si plaja Lourdas, din apropierea capitalei Argostoli, sau Sami, ce surprinde un tablou completat de splendidul lac subteran Melissani.

kefalonia
(Sursa foto: Pixabay)

Viata de noapte palpitanta

Capitala Argostoli este cel mai mare oras al insulei si are un ritm de viata trepidant, mai ales in varf de sezon turistic. Odata un oras vechi atractiv, a fost distrus aproape complet de marele cutremur pentru a fi reconstruit in stil modern. La tot pasul poti gasi taverne, terase, magazine cu suveniruri, baruri, cea mai circulata fiind aleea pietonala Lithostroto. Piata Valianou este gazda diverselor festivaluri, concerte sau parade, iar din cluburile de noapte rasuna muzica pana in zorii zilei. Petrece un sejur de vis in Kefalonia, insula cu peisaje magnifice, ramasite ale unui trecut greu incercat si numeroase oportunitati de activitati, prin ofertele de nerefuzat pe care ti le punem la dispozitie: vezi oferta.

Rezerva acum!