INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 lucruri pe care nu le stiai despre Japonia, Tara Soarelui Rasare

Una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din lume, Japonia este un amestec uimitor de traditional si modern. Vei descoperi aici cum temple si cladiri vechi se impletesc firesc cu diferite constructii cu arhitecturi moderne, futuriste. Cunoscuta pentru frumusetile sale naturale, cultura unica si bucataria axata pe preparate din peste crud (sushi), Japonia ascunde si numeroase alte detalii interesante.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii

  1. Denumirea oficiala a tarii, Nippokoku, adesea numita doar Nippon sau Nihon, inseamna Tara de la Originea Soarelui. Aceasta a devenit mult mai populara drept Tara Soarelui Rasare.
  2. Legendele spun ca Japonia este un taram creat de zei, care au infipt o sabie in ocean, iar cand au scos-o s-au format cele patru insule principale si inca peste 6800 de insule mici. Dintre acestea, aproximativ 430 sunt nelocuite.
  3. Cea de-a doua bomba atomica lansata in 1945 asupra Japoniei, la Nagasaki, a avut ca prima tinta orasul Kokura, dar destinatia a fost schimbata din cauza vremii nefavorabile. De altfel, al Doilea Razboi Mondial are o situatie neincheiata pentru Japonia. Un tratat de pace cu Rusia nu a fost incheiat pana astazi, din cauza unei dispute asupra insulelor Kurile.
  4. Japonia se mandreste cu cea mai mare speranta de viata din lume, 81 ani la barbati si 88 ani la femei. In plus, mai mult de 50.000 japonezi au peste 100 ani. Acest lucru se datoreaza mai ales alimentatiei foarte sanatoase, bogate in peste, fructe de mare si orez.
  5. Termenul „omiyage”, care tradus inseamna „suvenir”, reprezinta pentru japonezi ceva mai profund. Acesta este un simbol al tarii vizitate, pe care il daruiesti familiei si celor mai dragi dintre prieteni. In Japonia, astfel de suveniruri sunt specialitatile alimentare specifice diferitelor regiuni, ambalate individual in cutii viu colorate.
  6. Japonia este una dintre cele mai sigure tari din lume, cu o rata foarte scazuta a criminalitatii. In medie, pe an, au loc doar doua crime cu arme de foc.
  7. Punctualitatea este foarte importanta pentru japonezi. Rata intarzierii trenurilor este una dintre cele mai mici din lume - o medie de 18 secunde anual. De altfel, si locuitorii pretuiesc aceasta calitate, ajungand cu 10 minute mai devreme la intalniri.
  8. Bunele maniere la masa sunt deosebite fata de cele cu care suntem obisnuiti. De exemplu, sorbitul supei este chiar indicat, pentru ca ii arati gazdei ca mancarea este delicioasa. In schimb, atunci cand mananci cu betele, ar fi bine sa nu le lasi deloc jos, pentru ca este considerat un gest aducator de rele.
  9. Carnea de cal a fost consumata in Japonia inca din secolul XVI, iar astazi este considerata o delicatesa. Felul de mancare numit basashi este servit crud, felii subtiri de carne, cu ghimbir ras.
  10. Aproximativ 70% din suprafata Japoniei este acoperita de zone muntoase, cu izvoare termale raspandite peste tot, chiar si in apropierea zonelor de tarm. Muntele Fuji, cu o altitudine de aproximativ 3700 metri, imprejmuit de Lacul Kawaguchiko, ofera o priveliste uluitoare.

japonia
(Muntele Fuji - Sursa foto: Pixabay)

Descopera o tara fascinanta cu o cultura unica, prin cea mai buna oferta pentru un circuit exotic de neuitat, de la Europa Travel: oferta aici.

Rezerva acum!