×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Beijing si Shanghai, cele mai interesante destinatii ale Chinei

Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis din Beijing, templele budiste, palatele si gradinile traditionale inconfundabile sunt doar cateva dintre simbolurile Chinei, insa acest tinut de poveste mai are inca foarte multe atractii de oferit, de la orase stravechi la paduri luxuriante si campuri intinse de orez, cascade uimitoare si munti falnici, o splendoare ce te va cuceri vizual si care te va imbia la explorare, pentru a descoperi tot ce este misterios si exotic. In plus, in ciuda ultimelor decenii de crestere si dezvoltare economica, China si-a pastrat inca fascinatia de odinioara printr-o cultura veche de milenii, ce ne aminteste inca de imparatii chinezi sau de religiile orientale.

Spectaculoasa Capitala a Nordului, Beijing

Una dintre cele mai populate metropole din lume, cu peste 17 milioane de locuitori, situata in nord-estul Chinei, Beijing, oras cunoscut si sub denumirea de „Peking”, este o destinatie de vacanta dinamica si plina de viata, ce adaposteste cele mai importante atractii ale tarii, printre care se numara o sectiune a Marelui Zid Chinezesc, precum si numeroase monumente istorice si culturale, multe dintre ele aflate in centrul istoric al orasului. Piata Tian’anmen, locul unde se tin cele mai multe ceremonii nationale, este si zona cea mai intesata de cladiri istorice, printre care au aparut si tot mai multe constructii moderne. In inima orasului vei descoperi simbolul Beijingului, Orasul Interzis sau Palatul Imperial Chinez, ce se mandreste cu o istorie de aproximativ 600 de ani. Acest complex maiestuos este protejat de ziduri inalte de 10 metri si acopera o suprafata de aproximativ 720.000 metri patrati, unde vei descoperi superbele poduri din marmura alba sau Sala Armoniei Supreme, o cladire ce adaposteste tronul imperial. Porneste in cea mai interesanta experienta de care te vei bucura in aceasta vacanta, la Marele Zid Chinezesc, una dintre cele sapte noi minuni ale lumii, o constructie gigant despre care legendele spun ca doar adevaratii eroi o traverseaza, care iti va descoperi privelisti de neuitat, intr-o splendoare de ziduri si dealuri inverzite.Alte doua simboluri de seama ale Chinei sunt somptuosul Palat de Vara, cea mai mare gradina imperiala din China, cu minunate alei pitoresti si lacul ce ii sporeste frumusetea, si Soldatii de Teracota, un sit arheologic impresionant descoperit in secolul XX, care iti ofera o experienta de neuitat, in fata adunarii impunatoare de soldati si cai.

beijing
(Marele Zid Chinezesc - Sursa foto: Pixabay)

Shanghai, un oras cosmopolit sclipitor

Cel mai mare oras al Chinei, cu peste 30 de milioane de locuitori, Shanghai te intampina cu numeroase obiective turistice moderne, futuriste, precum si oportunitati variate de divertisment. Pozitionarea excelenta pe malul raului Yangtze le ofera vizitatorilor sansa de a explora coasta chineza intr-un mod inedit. In ciuda aglomerarii si a dezvoltarii continue, te asteapta aici si zone mai linistite, idilice, in care sa te relaxezi si sa te bucuri de armonia cu natura. Numeroasele parcuri si gradini adapostesc temple vechi si pagode traditionale, cele mai populare dintre acestea fiind Templul de Jad Buddha si Gradinile Yu si Yuyuan. Porneste agale pe faimoasa promenada The Bund, care se gaseste de-a lungul coastei de vest a raului Huangpujiang, unde cultura asiatica se imbina cu cea europeana prin vechile cladiri englezesti si frantuzesti, ridicate in stiluri arhitecturale variate, cu influente renascentiste, baroce sau gotice.

shanghai
(Shanghai, pe timp de noapte - Sursa foto: Pixabay)

Descopera cele mai importante orase ale Chinei, Beijing si Shanghai, cu minunatiile pe care le gazduiesc, printr-o oferta de exceptie oferita de Europa Travel, pentru o vacanta de vis, plina de mister in lumea vechilor imparati chinezi: oferta aici.

Rezerva acum!