INFORMARI PENTRU CALATORIE

Aventura de 10 zile in India. Ce atractii poti vizita

Una dintre cele mai fascinante destinatii de vacanta din lume, prin prisma culturii, a peisajelor si a locurilor de explorat, India se gaseste tot mai des in topul preferintelor romanilor atunci cand vine vorba sa aleaga un circuit exotic. A saptea tara din lume dupa suprafata si a doua ca populatie, India te asteapta sa-i descoperi cele mai importante simboluri, de la Taj Majal la raul Gange, moschei si forturi, si sa te bucuri de experiente de neuitat, care te vor incanta.

Atractii de neratat in capitala Indiei

New Delhi, parte a metropolei Delhi, care adaposteste si acea zona numita “vechiul Delhi”, este un oras minunat de vizitat, care se mandreste cu o istorie bogata pe care o poti descoperi in moscheile si forturile splendide, dintre care se remarca Fortul Rosu, simbol al orasului ce aminteste de imparatii Mughal, ce au condus odinioara India. Descopera aici si Qutab Minar, cel mai inalt minaret de caramida din lume, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, un exemplu uluitor al arhitecturii indo-islamice timpurie, precum si cele mai importante edificii guvernamentale, Parlamentul si Palatul Prezidential. Jama Masjid, un alt simbol al orasului vechi, este cea mai mare moschee din India, avand o curte in care pot incapea aproximativ 25.000 de oameni.

Orase de poveste din India

Circuitul exotic ce iti descopera Triunghiul de Aur al Indiei te poarta spre locuri fascinante, incarcate de istorie si cultura. Jaipur, cunoscut si ca Orasul Roz, datorita zidurilor roz si a cladirilor vechiului oras, se mandreste cu o sumedenie de palate vechi si forturi construite cu o arhitectura elaborata, amintire a patrimoniului regal. Descopera aici Palatul Orasului, cu ale sale curti si gradini impresionante, Hawa Mahal sau Palatul Vanturilor, despre care o legenda spune ca a fost construit in asa fel incat femeile din gospodaria regala sa poata privi strazile fara a fi observate. Fortul Amber, veche capitala a statului Jaipur, aflat sus pe un deal cu vedere spre Lacul Maota, include o serie de palate, gradini si temple de o frumusete uluitoare. A treia destinatie a Triunghiului de Aur, ce include Jaipur si Delhi, este Agra, unde vei descoperi cel mai faimos monument din India si din lume, Taj Mahalul, inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO si considerat a fi una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, ce adaposteste cateva constructii superbe, gradinile, moscheea si casa de rugaciuni. Varanasi, destinatie spirituala plina de culoare, este considerat a fi unul dintre cele mai sfinte locuri din lume, locul in care milioane de hindusi si turisti vin in fiecare an pentru mantuirea pacatelor sau pentru iluminare spirituala, pe care o gasesc in Gange, raul mantuirii. Descopera cele mai importante atractii ale Indiei, printr-un circuit impresionant oferit de Europa Travel, la cele mai bune oferte: oferta aici.

Rezerva acum!