INFORMARI PENTRU CALATORIE

Destinatie de weekend? Atena, in topul oraselor lumii

Indragostit de frumusetile Greciei si mereu in cautare pentru o destinatie de weekend interesanta? Atunci nu te intrista ca a trecut vara. O tara cu zeci de insule si sute de atractii pe continent, Grecia te asteapta indiferent de sezon, cu o multime de frumuseti naturale si istorice. Iar una dintre cele mai tari destinatii grecesti ale toamnei si ale iernii deopotriva este Atena. Si nu o spunem doar noi (cei indragostiti iremediabil de Grecia), ci o arata un studiu recent publicat pe portalul de vacante WeekendGO. Atena se numara printre primele 100 de „cele mai bune orase din lume pentru a petrece un weekend”. Studiul ofera un punctaj general pentru fiecare oras, dar indica si destinatiile cele mai bune pentru trei tipuri diferite de calatori. Mai exact, pentru milenari (cei nascuti dupa 1980), familii si pentru baby boomers (cei nascuti dupa al Doilea Razboi Mondial).

Londra, orasul de top

In topul listei se afla Londra, datorita optiunilor sale de divertisment - concerte, treatre si cinematografie. Insa, cele mai tari puctaje le-a luat pentru muzeele sale, posibilitatile de cazare si pentru acceptabilitatea fata de comunitatea LGBT ( lesbiene, homosexuali, bisexuali si transgeni.)

Berlin, o destinatie pentru milenari

Berlinul ocupa locul al doilea, recomandat de WeekendGO ca destinatie de weekend de top pentru milenari. Viena vine pe locul trei ca oras dedicat familiilor. Hamburg si Paris ocupa cu mandrie locul al patrulea si al cincilea. Cat despre Zurich, orasul este considerat cea mai buna destinatie de weekend pentru baby boomers, mai arata studiul.

Atena, o destinatie de weekend cu potential major

Atena se situeaza pe locul 91 in top 100. Capitala greaca este printre cele mai bune destinatii de weekend pentru milenari (locul 98), pentru familii (locul 70 ) si baby boomers (locul 75). „Tinand cont ca am analizat peste 1.000 de orase din intreaga lume, fiecare destinatie de weekend care a intrat in acest clasament este cu adevarat speciala. Orasele de top, ca Londra, Paris si New York, sunt iconice pentru un motiv. Dar acele orase din partea de jos a clasamentului, precum Casablanca si Belgrad, au inca multe de oferit ca destinatie de weekend”, a declarat Tobias Boese, co-fondatorul si directorul general al WeekendGO.

Studiu pe siguranta, facilitati si mentalitate

Pentru a se putea stabili concret care este cea mai buna destinatie de weekend pentru milenari, familii si baby boomers, s-au facut sondaje cu numarul facilitatilor. S-a adunat numarul de locatii sociale, cum ar fi restaurantele, barurile si cluburile. De asemenea, si numarul de si activitati culturale, cum ar fi muzee, galerii de arta si teatre. In plus, au fost luate in considerare siguranta si toleranta. S-au analizat in mod special datele privind drepturile si siguranta femeilor, socialibitatea privind LGBT si perceptia autoritatilor privind securitatea. Studiul s-a realizat cu primele 1.000 de orase ale lumii, determinate de numarul de vizitatori, pe baza datelor furnizate de Organizatia Natiunilor Unite pentru Turism (UNWTO).

Rezerva acum!