×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

De ce Turcia este o tara sigura de vizitat

Odata cu tulburarile recente din Turcia si din alte tari, multi dintre noi se intreaba de doua ori inainte de a merge intr-o vacanta in Turcia. Bineinteles, prudenta este recomandata in orice loc de lume te-ai afla, in orice tara straina. Iar in Turcia, ea nu trebuie sa fie mai multa decat in alte destinatii ale lumii. Pentru a nu sta cu frica in san la trecera granitei, iata de ce Turcia inca este un loc sigur de vizitat.

1. Natura celor mai multe criminalitati din Turcia

Autoritatile spun ca Turcia, inclusiv Istanbul, este, in general, destul de sigur, exceptand zona aflata la aproximativ 10 kilometri de granita cu Siria. Natura criminalitatii in Turcia este, de obicei, din cauza banilor. Tocmai de aceea, turistii sunt sfatuiti sa nu isi etaleze bunurile in vacante - bijuteriile, portofelul - pentru a fi in siguranta. Excesele atrac intotdeauna atentia.

2. Statisticile despre crime violente

Din punct de vedere statistic, crimele violente, inclusiv actele teroriste, sunt raritati, fiind putin probabil sa fie experimentate de majoritatea oamenilor. In cele mai multe cazuri, ai sanse mai mari sa fii lovit de fulger sau sa castigi la loterie. Evenimente nefericite, precum tragedia maratonului din Boston, au loc peste tot in lume. Problema este ca majoritatea stirilor sunt senzationale. Subiectele sunt alese pentru a fi senzationale, pentru a-ti capta atentia si interesul. Dupa ce vezi doua trei evenimente grave mediatizate intens, este usor sa crezi ca tragediile pot avea loc la fiecare pas, si ca poti oricand fi intr-un loc gresit exact la momentul nepotrivit.

3. Controlul asupra locatiei in care te afli

In timp ce calatoresti in Turcia, stabilste clar locurile in care vrei sa te duci sau te afli deja. Nu te implica in demonstratii sau proteste politice. Iar daca vezi multimi adunate, ia-o in directia opusa. Alege sa vizitezi atractii populare in timpul orelor mai putin aglomerate, ca sa nu fi prins in multimi de turisti. Te poti bucura oricand de o vizita frumoasa in Turcia, fara a participa la niciun eveniment major sau la festivaluri.

4. Cresterea securitatii in Turcia

Din cauza actelor globale de terorism, a incidentelor izolate din Turcia si a razboiului din Siria,in ultima vreme, securitatea in Turcia a crescut considerabil. Este mult mai dificil sa se comita acum crime grave datorita vigilentei.

Planificarea unei calatorii sigure si accesibile la Istanbul

Daca intentioneza sa mergi intr-o vacanta in Turcia, sau mai exact in Istanbul, sigur ai anumite ingrijorari. Iar doua dintre cele mai mari duc la siguranta si la accesibilitatea locurilor de cazare. Ei bine, opteaza pentru cazarea oferita de agentii de turism cu experienta, care a vandut, nu o vacanta in Turcia, ci „n” sejururi, ani la rand. Nu iti face singur rezervarea la un hotel. Agentia iti va asigura un hotel cinstit, plus transportul. Iar asta ineamna siguranta. Daca totusi vrei sa mergi la un hotel anume si, eventual, pe cont propriu, iata cateva sfaturi care sa te ajute.

Vacanta in Turcia - alege camera potrivita

Hotelurile cu preturi mari pot fi gasite in orase mari, cum ar fi Istanbul. Cu toate acestea, poti obtine o camera de inalta calitate, la un pret rezonabil, tot daca apelezi la agentie. E mai dificil sa negociezi pe cont propriu. In plus, la pachetul oferit de agentie, ai parte si de suplimente.

Vacanta in Turcia cu o locatie usor accesibila

Pozitia hotelului este cheia sigurantei, a economiei si a timpului de calitate petrecut in Istanbul. Centrul orasului este bogat in cultura si arhitectura. Vei putea ajunge usor la atractii de varf, cum ar fi Hagia Sophia, Moscheea Albastra si Marele Bazar. Zona este destul de sigura, chiar si dupa intuneric. Atat de sigura, incat te poti bucura de plimbari dupa cina.

Evita strazile laturalnice

Istanbul este un imens oras cosmopolit. Si, la fel ca orice metropola mare, trebuie sa fii atent la strada. Ia la tine doar banii necesari pentru activitatile pe care ti le-ai propus. Pastreaza la hotel copiile tuturor cardurilor si pasaportului. Tine geanta aproape si fermoarul in sus. Nu purta multe bijuterii si nu scoate portofelul doldora cu bani pe care vrei sa ii schimbi in plina strada. Desi au existat unele tulburari recente in Turcia, cel mai grav a fost departe de cealalta parte a natiunii, in apropierea granitei cu Siria. In Istanbul, au existat demonstratii impotriva aplicarii legii. Daca stai departe de demonstranti si protestatari nu prea ai cum sa te lovesti de astfel de probleme.

Spune-le planurile tale celor din jur

Este o regula pe care putini o aplica. Cand calatoresti intr-o tara straina, anunta-ti prietenii unde te duci, ce ai vrea sa vizitezi si care sunt planurile tale, traseele prestabilite. Nu cu exactitate, dar macar sa isi poata face o idee despre locurile si zilele in care ai putea sa le vizitezi. De asemenea, este indicat sa anunti si receptia sau ghidul unde ai vrea sa mergi in ziua respectiva si, eventual, sa ceri indrumari. Astfel, in cazul unei situatii de urgenta, prietenii vor putea anunta autoritatile si vor putea date oarecum tintite. Asadar, nu iti face mari probleme cand vine vorba de vacanta in Turcia. Ca turisti, vacanta in Turcia se axeaza pe plimbari organizate cu ghidul si la relaxarea in hoteluri de 5*.

Rezerva acum!