De ce Turcia este o țară sigură de vizitat

Odată cu tulburările recente din Turcia și din alte țări, mulți dintre noi se întreabă de două ori înainte de a merge într-o vacanță în Turcia. Bineînțeles, prudența este recomandată în orice loc de lume te-ai afla, în orice țară străină. Iar în Turcia, ea nu trebuie să fie mai multă decât în alte destinații ale lumii. Pentru a nu sta cu frica în sân la trecera graniței, iată de ce Turcia încă este un loc sigur de vizitat.

1. Natura celor mai multe criminalități din Turcia

Autoritățile spun că Turcia, inclusiv Istanbul, este, în general, destul de sigur, exceptând zona aflată la aproximativ 10 kilometri de granița cu Siria. Natura criminalității în Turcia este, de obicei, din cauza banilor. Tocmai de aceea, turiștii sunt sfătuiți să nu își etaleze bunurile în vacanțe – bijuteriile, portofelul – pentru a fi în siguranță. Excesele atrac întotdeauna atenția.

2. Statisticile despre crime violente

Din punct de vedere statistic, crimele violente, inclusiv actele teroriste, sunt rarități, fiind puțin probabil să fie experimentate de majoritatea oamenilor. În cele mai multe cazuri, ai șanse mai mari să fii lovit de fulger sau să câștigi la loterie. Evenimente nefericite, precum tragedia maratonului din Boston, au loc peste tot în lume. Problema este că majoritatea știrilor sunt senzaționale. Subiectele sunt alese pentru a fi senzaționale, pentru a-ți capta atenția și interesul. După ce vezi două trei evenimente grave mediatizate intens, este ușor să crezi că tragediile pot avea loc la fiecare pas, și că poți oricând fi într-un loc greșit exact la momentul nepotrivit.

3. Controlul asupra locației în care te afli

În timp ce călătorești în Turcia, stabilște clar locurile în care vrei să te duci sau te afli deja. Nu te implica în demonstrații sau proteste politice. Iar dacă vezi mulțimi adunate, ia-o în direcția opusă. Alege să vizitezi atracții populare în timpul orelor mai puțin aglomerate, ca să nu fi prins în mulțimi de turiști. Te poți bucura oricând de o vizită frumoasă în Turcia, fără a participa la niciun eveniment major sau la festivaluri.

4. Creșterea securității în Turcia

Din cauza actelor globale de terorism, a incidentelor izolate din Turcia și a războiului din Siria,în ultima vreme, securitatea în Turcia a crescut considerabil. Este mult mai dificil să se comită acum crime grave datorită vigilenței.

Planificarea unei călătorii sigure și accesibile la Istanbul

Dacă intenționeză să mergi într-o vacanță în Turcia, sau mai exact în Istanbul, sigur ai anumite îngrijorări. Iar două dintre cele mai mari duc la siguranță și la accesibilitatea locurilor de cazare. Ei bine, optează pentru cazarea oferită de agenții de turism cu experiență, care a vândut, nu o vacanță în Turcia, ci „n” sejururi, ani la rând. Nu îți face singur rezervarea la un hotel. Agenția îți va asigura un hotel cinstit, plus transportul. Iar asta îneamnă siguranță. Dacă totuși vrei să mergi la un hotel anume și, eventual, pe cont propriu, iată câteva sfaturi care să te ajute.

Vacanță în Turcia – alege camera potrivită

Hotelurile cu prețuri mari pot fi găsite în orașe mari, cum ar fi Istanbul. Cu toate acestea, poți obține o cameră de înaltă calitate, la un preț rezonabil, tot dacă apelezi la agenție. E mai dificil să negociezi pe cont propriu. În plus, la pachetul oferit de agenție, ai parte și de suplimente.

Vacanță în Turcia cu o locație ușor accesibilă

Poziția hotelului este cheia siguranței, a economiei și a timpului de calitate petrecut în Istanbul. Centrul orașului este bogat în cultură și arhitectură. Vei putea ajunge ușor la atracții de vârf, cum ar fi Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Marele Bazar. Zona este destul de sigură, chiar și după întuneric. Atât de sigură, încât te poți bucura de plimbări după cină.

Evită străzile lăturalnice

Istanbul este un imens oraș cosmopolit. Și, la fel ca orice metropolă mare, trebuie să fii atent la stradă. Ia la tine doar banii necesari pentru activitățile pe care ți le-ai propus. Păstrează la hotel copiile tuturor cardurilor și pașaportului. Ține geanta aproape și fermoarul în sus. Nu purta multe bijuterii și nu scoate portofelul doldora cu bani pe care vrei să îî schimbi în plină stradă. Deși au existat unele tulburări recente în Turcia, cel mai grav a fost departe de cealaltă parte a națiunii, în apropierea graniței cu Siria. În Istanbul, au existat demonstrații împotriva aplicării legii. Dacă stai departe de demonstranți și protestatari nu prea ai cum să te lovești de astfel de probleme.

Spune-le planurile tale celor din jur

Este o regulă pe care puțini o aplică. Când călătorești într-o țară străină, anunță-ți prietenii unde te duci, ce ai vrea să vizitezi și care sunt planurile tale, traseele prestabilite. Nu cu exactitate, dar măcar să își poată face o idee despre locurile și zilele în care ai putea să le vizitezi. De asemenea, este indicat să anunți și recepția sau ghidul unde ai vrea să mergi în ziua respectivă și, eventual, să ceri îndrumări. Astfel, în cazul unei situații de urgență, prietenii vor putea anunța autoritățile și vor putea date oarecum țintite. Așadar, nu îți face mari probleme când vine vorba de vacanță în Turcia. Ca turisti, vacanță în Turcia se axează pe plimbări organizate cu ghidul și la relaxarea în hoteluri de 5*.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 4,50 din 5)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Sfaturi pentru zborurile lungi cu avionul, cu copil mic

Vacanță cu copilul mic? Pun pariu că ți se pare imposibil. Mulți visează, însă nu îndrăznesc să-și facă planuri, mai ales dacă drumul implică și un zbor lung, de opt sau zece ore. Cu toate acestea, așa cum spune și o vorbă din bătrâni, nu-i dracu’ așa negru. Dacă te organizezi cum trebuie, poți avea […]

Septembrie în Japonia? Perioada ideală pentru o vacanță reușită

Una dintre cele mai avansate naţiuni industrializate din lume, Japonia, o ţară asiatică relativ mică, îşi surprinde vizitatorii cu o istorie bogată şi fascinantă şi cu peisaje uluitoare. Cu un climat destul de diferit, vei descoperi în Japonia atracţii splendide, indiferent când ai alege să o vizitezi. În anumite momente ale anului, în zona nordică […]

Top 25 cele mai luxoase companii aeriene din lume (I)

Pentru majoritatea dintre noi, zborul reprezintă rareori o experiență confortabilă. Călătoria în atmosferă sufocantă și supraaglomerată, mâncare cât se poate de banală și însoțitori de zbor evazivi, care, de obicei, o fac să pară mai degrabă monotonă, decât experiența magică la care te-ai fi așteptat (la urma urmei, zbori într-o “pasare uriașă din metal”). Poate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + twelve =