Cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Israel

Vacanță în Israel pe timp de toamnă? Fără îndoială este alegerea perfectă. Perioada cea mai rece în Israel ține din noiembrie până în martie. Perioadă cu zăpadă în nordul golfurilor de pe Golan, dar cu ninsori ocazionale în Ierusalim. Tel Aviv și sudul îndepărtat al țării au, de obicei, temperaturi mai ridicate. Iar asta înseamnă că o vacanță în Israel pe timp de toamnă poate fi confortabilă privind temperaturile. Oricum, indiferent de cat de friguros ai fi, toamna, o vacanță în Israel te așteaptă cu atracții frumoase și cu vreme plăcută de plimbare.

Temperatura minimă este undeva la 12 grade Celsius, iar maximele ating 23 de grade Celsius. Este un anotimp ce merită exploatat întru totul, vizitănd viecare loșcor, inclusiv Marea Moartă și deșertul Negev. Anotimpurile primăverii (aprilie și mai) și toamna (septembrie și octombrie) sunt ceel mai bune perioade de a vizita Israelul. În aceste luni, în vacanță în Israel, poți îmbrăca piese vestimentare în straturi – trecând cu ușurință de la geacă la bluză și de la bluză la tricou.

Vacanță în Israel: Festivaluri și evenimente

Israelul găzduiește numeroase situri de importanță istorică și culturală pentru evrei și membri ai altor religii. Cu toate acestea, Israelul este mult mai mult decât un muzeu de istorie în aer liber. Are orașe vibrante precum Tel Aviv – care îmbrățișează modernitatea la o rată spectaculoasă. Israel este amestecul perfect al vechiului și al noului, iar festivalurile sale reflectă pe deplin această atitudine.

Festivalul Israelului

Inițial stabilit ca un festival de muzică, Festivalul Israelului a devenit acum cel mai important eveniment israelian al anului. Este șansa țării de a scoate la iveală cele mai proaspete talente, la o multitudine de discipline. Dansatori, muzicieni, actori și artiști ies pe stradă și pe scenele amenajate lor pentru a-și arăta calitățile. Fiecare talent contribuie la prestigiul festivalului și la entuziasmul programului, de neratat într-o vacanță în Israel.

Vacanță în Israel: Tel Aviv Pride

Devine rapid unul dintre cele mai bune destinații gay din lume. În fiecare an, Tel Aviv găzduiește cele mai fabuloase festivități cu petreceri și spectacole, dedicate comunității persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transgen. La sfârșitul unei săptămâni de evenimente, parada se înceheie într-o explozie de sunet și culoare. Orientul Mijlociu ar putea să nu fie cel mai evident loc pentru a îmbrățișa heterosexualitatea, dar Tel Aviv Pride este un loc care te va lăsa cu gura căscată.

Vacanță în Israel: Noapte albă în Tel Aviv

Tel Aviv are atât de multe de oferit și este un oraș atât de plin de viață, încât te ține practiv lipit de el? Îți dorești să-l cunoști mai mult, să-l descoperi întru totul și să te bucuri de plăcerile oferite. Astfel a apărut crearea unei „White Night” în Tel Aviv. Magazinele, restaurantele și punctele istorice de interes rămân deschise toată noaptea. Vezi petreceri la fiecare colț de stradă al orașului. Muzica face orașul să vibreze toată noaptea, iar aglomerația de turiști veniți să asiste la nebunie a transformat orașul Tel Aviv într-o destinație must see.

Festivalul de dans Karmiel

O dată pe an, Karmiel găzduiește unul dintre cele mai mari festivaluri de dans din Israel. Apoximativ 250.000 de oameni din întreaga lume vin să asiste la performanțele care au loc în decursul a trei zile. Vitrinele, atelierele și concursurile constituie agenda acestui festival plin de viață, cu toate genurile imaginabile.

Festivalul de muzică Klezmer

Desfasurat în cartierul evreiesc vechi și în cartierul artistului Tzfat, Festivalul de muzica Klezmer ține trei zile. El are un program compus din spectacole gratuite, desfășurate între orele 21:00 și 24:00. Există, de asemenea, ateliere și sesiuni de jam pentru cei care doresc să învețe mai mult despre formele tradiționale de muzică evreiască. Ești cu copiii? Nu-ți face griji. Festivalul se adresează și tinerilor cu diverse activități, cum ar fi spectacole de magie și povestiri și demonstrații ale unora dintre instrumentele Klezmer.

Festivalul de bere din Ierusalim

Cu peste 100 de beri la dispoziție, iubitorii acestui eveniment vor fi bine pregătiți pentru acest festival unic israelian. Producătorii internaționali de bere se vor întoarce la Ierusalim în timpul acestui eveniment. Este momentul în care să-și îndrămădească producția, permițându-i pe cei curioși să guste înainte de cumpărare. Seara, artiști locali și naționali vor bucura străzile orașului cu muzică tradițională.

Vacanță în Israel: calendar 2017

Dacă te bate gândul la o vizită în Israel, ți-am pregătit o listă cu evenimentele care au loc în 2017. Nu este o listă exhaustivă, ci este o listă cu evenimentele care ne-au făcut nouă cu ochiul. Aladar, dacă vrei lista cu evenimentele complete ce vor avea loc anul acesta în Istael, verifică lista completă aflată pe site-ul oficial al Ministerul Turismului.

4 – 9 iunie – Pride din Tel Aviv (Tel Aviv)
18 iunie – Festivalul Israel (Ierusalim)
30 iunie – White Night în Tel Aviv (Tel Aviv)
8-10 octombrie – Karmiel Dance Festival (Karmiel)
22-24 august – Festivalul de muzică Klezmer (Tzfat)
23-24 august – Festivalul de bere din Ierusalim (Ierusalim).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Bodrum, Kusadasi sau Marmaris? Iată cu ce te surprinde fiecare dintre ele!

Coasta Turciei, colorată în turcoazul Mării Egee și al Mării Mediterane, delicatese cu iz oriental, petreceri cu belly dance, peisaje uimitoare și atracții istorice la fiecare pas sunt doar câteva dintre motivele pentru care stațiunile turcești precum Bodrum, Kusadasi sau Marmaris, și în special ofertele all inclusive, au devenit în ultimii ani tot mai atractive […]

Chios – insula greceasca, de care sigur n-ai auzit inca

Daca Grecia are o insula magica, ea sigur este Chios – o insula foarte putin cunoscuta, care se intinde in partea de nord est a Morii Egee. Faimoasa in special pentru cultivarea si producția de mastic, o rasina aromatica care se formeaza din „lacrimile” copacilor crescuti in regiunea fertila Mastihohoria, Chios este secretul turistilor pasionati […]

Frumusețile României! 15 lucruri mai puțin știute

Tot mai mulți străini vin să vadă frumusețile României. Deși nu foarte promovată peste hotare, țara noastră a devenit în ultimii ani o atracție pentru mulți străini, în special pentru englezi. După o singură vacanță pe plai mioritic, mulți dintre aceștia s-au îndrăgostit de viața satului, de munții împăduriți, de tradiționalismul Bucovinei (și nu numai), […]

Un comentariu

  1. Nu spun ca Israel nu este un loc frumos de vizitat, intr-adevar, este, doar ca religia lor ma face sa nu imi doresc sa merg acolo. Poate spre batranete voi mai trece peste aceasta ‘fixatie’ si o voi face, insa pana atunci, pass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =