×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Rhodos, o plimbare prin antichitate

De departe cea mai mare si mai puternica din Insulele Dodecanese, Rhodos este una dintre insulele Greciei care abunda in plaje, vai impadurite si vestigii ce ilustreaza istoria veche. Este insula care te cucereste cu un farmec aparte. Un farmec ce imbina Grecia traditionala cu aerul medieval si cu nebunia vietii moderne, formand un un amestec care nu-ti lasa timp de respiro. Este locul pe care oricat l-ai strabate, tot vei vrea sa revii. In Rhodos mergi pentru celebra viata de noapte din Lindos, pentru soarele si plajele placute, pentru scufundari in ape limpezi sau pentru o calatorie prin civilizatiile trecute. Orasul vechi atmosferic din Rhodos este un labirint de strazi pietruite, care te vor duce inapoi in zilele Imperiului Bizantin si dincolo de ele. Iar mai departe, spre sud, se intinde orasul Lindos - o viziune magica asupra casei de cub de zahar, care se varsa intr-un golf turcoaz… ce poate fi mai relaxant?

Acropole din Lindos, insula Rhodos

Mergand pe o poteca abrupta ce urca pe stanca de 116 metri, ajungi deasupra orasului Lindos. Este drumul ce duce la Acropolele, strabatut anual de mii de turisti. Primul zid din secolul al VI-lea i.Hr., in varful stancii, este acum imprejmuit de cimitirele construite de Cavalerii Sf. Ioan. Odata ajuns inauntru, esti inconjurat de ramasite vechi uimitoare: templul lui Athena Lindia si o stoa elenistica cu 20 coloane. Arhitectura este si mai spectaculoasa privita in alaturi de peisajele de coasta. Asigura-te ca ai la tine o palarie si apa intrucat aici nu vei gasi niciun loc cu umbra si niciun izvor sau magazin de apa. Daca mergi cu copii, ai grija la stancile abrupte.

Petaloudes sau Valea Fluturilor

La sapte kilometri de coasta, Petaloudes este mai bine cunoscuta ca Valea Fluturilor. Un loc uimitor, rar in lume, unde milioane de fluturi se intalnesc creand un adevarat spectacol natural. Mergi in iunie, iulie sau august. Sunt lunile in care poti vedea intregul lor proces de maturizare. Sunt, de fapt, molii de tigru (Callimorpha quadripunctarea) atrase spre defileu de mirosul rasinii arborilor de storax. In timpul verii, locul este sufocat de autobuze. In afara sezonului, vei putea admira frumoasa poteca de padure, rauri si lacuri pentru tine - nu insa si fluturi.

Strada Cavalerilor

In secolul al XIV-lea, strada Cavalerilor (Ippoton) a fost acasa Cavalerii Ospitalieri, care au condus Rhodos. Ei au fost impartii in functie de locul natal in sapte „limbi” - Anglia, Franta, Germania, Italia, Aragon, Auvergne si Provence. Si fiecare era responsabil pentru o anumita sectiune a fortificatiilor. Dupa cum ilustreaza zidurile, strada detine un „han” sau un palat pentru fiecare limba. Aspectul sau modern, totusi, se datoreaza mai mult restaurarilor italiene, din anii 1930.

Cartierul Cavalerilor

Zona din orasul Rhodos. Cavalerii Sfantului Ioan, o armata in secolele al XIV-lea si al XV-lea, au transformat segmentul nordic al orasului vechi in ceea ce este cunoscut astazi drept Cartierul Cavalerilor. Cavalerii au avut grija sa se protejeze de localnici si de potentiali invadatori, construind vile puternice precum cetatea, si un palat fortificat. Merita vizitat pentru arhitectura si istoria redata de detaliile acesteia.

Muzeul arheologic

Cea mai buna alegere de vizitat in orasul Rhodos. De departe cel mai bun muzeu din Dodecanese, acesta este un fost spital al Cavalerilor, al secolul al XVII-lea. El se intinde de la cladirea principala pana in frumoasele gradini. Camera dupa camera, muzeul contine comori vechi, bine conservate, excavate din intreaga insula, de peste 7000 de ani. Printre atractii se numara statuia de marmura „Aphrodite of the Rhodes” din secolul al II-lea i.Hr., un pavilion cu mozaicuri montate pe perete si un loc de inmormantare reconstruit, din 1700 i.Hr..

Palatul Marelui Maestru

Din exterior, magnificul Palat al Marelui Maestru arata exact la fel ca-n imaginile lumii antice, cand a fost construit de Cavalerii Ospitalieri, in timpul secolului al XIV-lea. In secolul al XIX-lea, insa, a fost devastat de o explozie, asa ca interiorul, dupa este o reconstructie italiana, finalizata in „al-18-lea an al epocii fasciste” (1940). Camerele magisteriale de sus sustin opere de arta grandioase, astfel incat cea mai interesanta sectiune este expunerea pe vechea strada din Rhodos.

Rezerva acum!