×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai frumoase plaje din Halkidiki

Daca anul trecut ai vizitat Paralia Katerini, anul acesta strabate cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Frumoasa regiune din nordul Greciei, cunoscuta pentru cele trei peninsule ale sale, cu paduri mediteraneene si plaje nisipoase. Kassandra, peninsula vestica, este cea mai dezvoltata, cu statiuni moderne si cluburi de noapte. Sithonia este bogata in pensiuni traditionale la malul marii, porturi de-a lungul coastei si cateva situri arheologice unice. Muntele Athos insa, sau „Muntele Sfant” (gr. Agion Oros) este recunoscut pentru cele 20 de manastiri cu arhitecturi frumoase, pe care le pot vizita doar barbatii. Cele mai vizitate de cupluri si familii sunt, desigur, Kassandra si Sithonia, unde gasesti cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Ambele te ademenesc cu ape limpezi, plaje nesfarsite si o linie de coasta infinita cu pini care ajung in mare. Cat despre facilitatile de distractie, gasesti o multime de baruri pe plaja si o multime de cluburi care sa-ti faca noaptea sa vibreze. Pana acolo, insa, hai sa vedem pe ce plaje gasim relaxarea si distractia pe care o asteptam anual de la o vacanta pe plaje din Halkidiki

Incepand din vest

Nea Herakleia si Nea Kallikratia sunt plaje din Halkidiki mari cu nisip alb, foarte populare. Ele sunt pe deplin organizate si perfecte pentru familii, in timp ce micile taverne traditionale din zona servesc mancaruri delicioase, ca acasa la greci. Un pic mai departe, vei intalni Nea Plagia, Flogita, Plaja Dionysiou si Agios Mamas. Unele sunt turistice, cu zeci de optiuni pentru pasionatii de sporturi nautice, altele mai putin organizate si chiar pustii. Acum, depinde de tine ce plaje din Halkidiki iti doresti.

Plaje in Kassandra

Plaje impresionante si foarte lungi, marginite de ape turcoaz. Aiga gasesti plaje complet organizate cu baruri si centre de sporturi nautice. De la Sani, Fourka, Possidi, Paliouri, Kallithea, pana la Pefkohori, Polychrono, Hanioti si Kriopigi ... Kassandra te va incanta. Exista o multime de facilitati pentru familii si o atmosfera cosmopolita, inconjurata de o natura luxurianta si verde, care evidentiaza apele turcoaz. Pentru plaje din Halkidiki si mai linistite mergi in Mola Kaliva, Nea Skioni, Glarokavos.

Plaje in Sithonia

Golurile Kavourotripes si Karidi, cu apele lor de smarald si nisip alb, iti vor fura inima. La fel ca faimoasa Kalogria, golful impadurit al lui Koviou, Plaja Paradisos si Nikiti. Plaje din Halkidiki pe deplin organizate, care se intind pe kilometri. Sarti este un magnet pentru surferi. Pentru ceva mai multa liniste ai plajele din Porto Carras, Spathies, Elia, Kalamitsi si Agios Ioannis. Aici vei inota sub situl arheologic Toroni, iar in Porto Koufo, sub vechiul port Toroneos. In Toroneos vei trece printre cele doua brate de protectie ale stancilor ce imbratiseaza portul, lasand o deschidere de aproximativ 300 metri. Senzatia este de-a dreptul impresionanta. In Sithonia, ai cele mai tari locuri de campare: Armenistis, Plaja Koutloumousiou si Kalamitsi. Sithonia este o destinatie ideala pentru vacantele de familie, oferind mii de optiuni pentru cazare, mancare si distractie - este un paradis al copilului, pe intreaga zi. Ascunse printre plajele populare, vei gasi Aretes, Mikri Elia, Azapiko, Abelos si Diaporti cu insula din Pounta. Ele sunt secrete prea putin stiute chiar si de turistii fideli celebrelor plaje din Halkidiki.

Plaje din Halkidiki cu vedere la Muntele Athos

Ouranoupoli, poarta de acces la manastirile din Muntele Athos, cu turnul impresionant si linia de coasta lunga si bine organizata, fura spectacolul in partea de nord-vest a Halkidiki. Peisajele ce includ insulele Ammouliani si Drenia cu apele lor de smarald sunt demne de cele mai tari selfie-uri. Plajele din Kambos, Ierissos, Pyrgos, Develiki, Kastri, Vina, Xiropotamo si Tripiti au o frumusete unica si formeaza astazi o zona mai putin populara din Halkidiki. Asadar, daca vrei mai mult traditionalism si peisaj natural, mergi in aceasta zona. Plajele din Pisina si Sykia ofera privelisti spre antica Stagira, unde se spune ca, in 384 i.Hr, s-ar fi nascut filozoful antic grec Aristotel. Tu pe care dintre aceste plaje din Halkidiki leai vizitat?

Rezerva acum!