×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce sa vezi intr-o vacanta in Zakynthos

Suntem in plina vara, iar vacanta in Zakynthos este un must do. Insula cu plaje exotice atrage anual mii de turisti si nu doar datorita celebrei Navagio Beach. Zakynthos are o multime de atractii, unele mai cunoscute ca altele. Insa, daca pasesti pentru prima oara pe insula, iata cateva locuri pe care trebuie sa le strabati. Sunt locuri cunoscute, dar de o frumusete rara, care te vor face sa iubesti aceasta parte a Greciei. Iar ele sunt doar o parte din ce poti vedea intr-o vacanta in Zakynthos...

1. Orasul Zakynthos (Zante Town)

Aflat pe coasta estica a insulei, care se extinde ca un arc de-a lungul tarmurilor usor inclinate, orasul Zakynthos este atractia de top a insulei. Atat pentru frumusetea si aspectul tipic grecesc, cat si pentru aerul cosmopolit si lumea pregatita parca de distractiei. Ajuns aici, vei pasi pe strazi pavate, vei simti mireasma painii proaspat coapte si a cafelei abia macinate din brutariile si cafenelele grecesti. Biserica principala a orasului, Agios Dionysios, gazduieste moastele sfantului patron al orasului si dateaza din 1708. Ea a a fost reconstruita in 1954. Pentru privelisti spectaculoase asupra orasului si portului, mergi in satul Bohali (2.5 kilometri de orasul Zante) pana la ruinele Castelului venetian, amplasat intr-un parc cu pini. Sa nu-ti uiti aparatul foto.

2. Vacanta in Zakynthos: Muzeul Bizantin

Nu poti petrece o vacanta in Zakynthos fara sa vezi Muzeul Bizantin. In piata principala din orasul Zakynthos, sta falnic Muzeul Bizantin - un muzeu cu icoane, fresce si sculpturi religioase din bisericile si manastirile insulei. El dateaza din secolul al XII-lea, iar arhitectura sa este splendida.

3. Conacul Contilor de Roma

Construit in anii 1660, acest conac este una dintre putinele cladiri vechi care au supravietuit cutremurului din 1953. El apartine unei familii de conti, care a decis sa o renoveze si a deschis-o publicului in 2007. In interior, exista mobilier de epoca, picturi si carti, care iti ofera o idee despre cum au trait aristocratii locali.

4. Plaja de naufragiu (Plaja Navagio)

Probabil cea mai fotografiata plaja din Grecia si, de asemenea, prezentata in numeroase anunturi ale Organizatiei Nationale de Turism din Grecia. Shipwreck Beach se afla pe coasta de vest a insulei Zakynthos. Este o plaja intre stanci, cu pietricele, care a fost denumita dupa epava a unei nave ruginite ce transporta tigari de contrabanda. Ajungi aici doar cu barca. Poti lua un taxi -boat din portul Agios Nikolaos (pe coasta de nord-est, la 32 de kilometri de orasul Zakynthos) sau poti merge intr-o excursie de-o zi cu barca din orasul Zakynthos. Vei gasi multi operatori de turism cu oferte spre Navagio. Plaja este extrem de aglomerata in sezonul de varf, dar este mai linistita dupa ora 15, cand turistii se intorc in port.

5. Pesterile Keri

Un sir de pesteri dramatice care se deschid direct pe o mare turcoaza cristalina… o excursie de neuitat din vacanta in Zakynthos. Pesterile Keri rasar pe coasta de sud-vest, la 14 kilometri de orasul Zakynthos, aproape de satul Keri. Sunt o bijuterie a insulei. Un loc spectaculos, care te va impresiona profund. Poti ajunge la ele intr-o excursie organizata sau poti inchiria o barca si te poti aventura singur. Ajuns aici, poti inota in pesteri, poti face snorkelling sau scuba diving… dupa preferinte. Sa fii atent la lumini. Pe masura ce soarele se reflecta prin apa si pe peretii pesterilor, reflexia luminilor pe peretii pesterilor formeaza un ardevarat tablou.

6. Parcul National Marin Zakynthos din Golful Laganas

Pe coasta de sud-est, la 8 kilometri sud de orasul Zakynthos, se afla golful larg al orasului Laganas. Gazda unor plaje de nisip de rasfat. Este o zona in care localnicii sunt incurajati sa dezvolte eco-turismul intrucat Laganas Bay este zona de reproducere a broastei testoase marine (Caretta caretta). O specie pe cale de disparitie. In 1999, Parcul National Marin Zakynthos a fost fondat pentru a proteja viata salbatica in Golful Laganas si pentru a limita accesul la anumite zone de plaja in timpul sezonului de cuibarit. Pentru a afla mai multe, mergi la centrul expozitional al parcului din Dafni, la capatul estic al golfului Laganas.

7. Parcul Askos Stone

Un must-do pentru iubitorii de animale, Askos Stone Park se afla in nordul insulei, aproape de satul Volimes, la 30 de kilometri de orasul Zakynthos. Este foarte recomandat pentru copii - printre animelele aflate aici se afla cerbi, ratoni, pauni si broaste testoase, precum si un ponei, un magar, capre si gaini. Impreuna cu biletul de intrare, vei primi o harta si o sticla de apa. In interior vei gasi participanti care iti pot explica de unde provin animalele si cum pot fi ele hranite. Bucura-te de toate acestea, si chiar de mai multe, intr-o vacanta in Zakynthos de neuitat. Vara aceasta, ai zeci de oferte care sa-ti ofere nu doar o vacanta in Zakynthos, ci doua sau poate trei. Descopera-le aici

Rezerva acum!