Destinații romantice pentru un altfel de Valentine’s Day

Destinații romantice

Destinații romantice de Valentine’s Day? Acesta este mmomentul perfect de a-ți surprinde
partenera cu o pauză feerică în doi. Plănuiește o vacanță în una dintre marile destinații romantice ale lumii! Poate nu ai realizat încă, dar Valentine’s Day se apropie cu pași repezi, iar surprizele neplănuite nu sunt întotdeauna cea mai fericită variantă! Nu ai nimic rezervat încă? Nu intra în panică. Mai jos ai câteva destinații romantice pentru escapada de Valentine’s Day, de Dragobete… sau de ambele, dacă poți!

Paris sau … 

Când spui destinații romantice, inevitabil te gândești la Paris…Orașul Luminilor, Capitala fashion a lumii, Orașul îndrăgostiților. Da, Parisul rămâne în continuare pe primul loc la capitolul romantism, finețe și fashion și chiar este o destinație ideală pentru vacanța de Valentine’s Day. Dacă, însă, preferi un loc mai puțin aglomerat, dar la fel de magic ca Parisul, vizitează anul acesta ILE DE RE! Pun pariu că n-ai auzit prea multe despre ea.

…Île de Ré

Île de Ré este o insulă în largul coastei de vest a Franței, legată de orașul francez La Rochelle printr-un pod rutier. Ea se află în partea de nord a strâmtorii Pertuis d’Antioche. Are 30 de kilometri lungime, cinci kilometri lățime și cel mai înalt punct atinge 20 de metri. Aici, arhitectura tipic franceză a caselor și străzile pietruite formează peisaje idilice pe tot parcursul anului. Cu plaje lungi de nisip și păduri de pin gata de explorare, la pas sau pe biciclete, Île de Ré este una dintre cele mai cautate destinații romantice. Este o alternativă de escapadă romantică demnă de luat în seamă.

Praga, în top destinații romantice

Priveliștea de pe Podul Carol, recitaluri de muzică, biserici  în lumina lumânărilor, baruri subterane, restaurante și vinuri roșii fine… Cum să nu cazi pradă acestei destinații romantice? Praga este una dintre puținele destinații romantice în care să te răsfeți, bucurându-te de farmecele sale aparte. Savurați cocktailuri fine la Tretters (V Kolkovne 3) sau mergeți la crama din Monarch (Na Perstyne 15). Însă, înainte de toate, luați cina la Nostress (Dusni 10) – un restaurant elegant, perfect pentru Valentine’s Night.

Dubrovnik

Richard Burton și Elizabeth Taylor s-au ascuns în acest oraș croat pentru o vacanță romantică liniștită. Și, cu toate că a trecut multă vreme de atunci, Dubrovnik încă mai are atmosfera potrivită pentru o escapadă romantică, plină de farmec. Centrul orașului este plin de buticuri superbe și magazine de bijuterii aparte (în cazul în care te gândești să dăruiești cadouri), cafenele frumoase cu grădini pline de flori găsești pretutundeni (în cazul în care soarele mediteranean își face apariția) și baruri mici întâlnești la tot pasul, cu o multime de unghere și zone private, demne să ofere liniște și atmosferă romantică. Ce ți-ai putea dori mai mult? Poate o băutură fină? Stai liniștit, găsești din plin!

Istanbul

Exotic, frenetic și unic, orașul Istanbul a fost desemnată Capitala europeană a culturii în 2010. Iar asta înseamnă că, pe lângă cele mai frumoase moschei și bazaruri, există o serie întreagă de expoziții, spectacole și galerii de artă gata de explorat. Orașul poate fi destul de agitat. Dacă vrei liniște și romantism, stai pe insula Heybeliada. Este una dintre Insulele Prinților, aflată la doar o scurtă plimbare cu feribotul de centrul orașului. Nu există transport rutier pe insulă. Pentru vizite la mănăstirile bizantine și bisericile ortodoxe grecești, ai bicicleta sau trăsurile trase de cai! Romantic, nu? Recomandarea noastră: cazează-te în Istanbul și vizitează insula Heybeliada! Așa îmbini vacanța romantică și cu puțină aventură și agitație. Va fi un altfel de Valentine’s Day!

Viena

Cafea, tort, cafea, și mai mult tort – există o mulțime de oportunități de a-ți petrece timpul ca îndrăgostiții. Unde altundeva dacă nu într-un ambient romantic și elegant precum căsuțele vieneze de cafea. Dacă preferi discuțiile intelectuale, mergi în Café Central (Herrengasse 14). A fost locul preferat al lui Lenin și Troțki, în zilele lor de pre-revoluție. Pentru o oază de relaxare, ia un Buchtel fierbinte (desert umplut cu gem), la Café Hawelka (Dorotheergasse 6).

Toscana

Nu știu dacă exixtă ceva mai romantic decât peisajele din Toscana rurală… În februarie, dealurile Toscanei încep să se dezamorțească, iar casele se luminează, oferind tablouri demne de Picaso. Stați la Il Ruscello, o moară de apă frumos restaurată pentru două persoane. Este locul cu pardoseli din teracotă, plafoane cu grinzi din lemn, piatră pe pereți și uși franceze, care se deschid spre o terasă. Satul pitoresc Comano este aproape de Toscana. În împrejurimi poți străbate Lunigiana. O zonă renumită pentru castelele sale și orașul antic roman, pe nume Luni.

Austria

Cina pe înserat, la căldura șemineului, la lumina lumânărilor și în fața unui peisaj alb, al munților albi din Tirol… sună romantic? Nici nu mai încape îndoiala! Pentru un Valentine de neuitat, gebuiește-te în propriul tău iglu, în satul Alpeniglu, în inima Alpilor Kitzbuehler. Multe cupluri optează pentru o plimbare pe munte cu gondola Hochbrixen, fac o drumeție prin pădure și iau cina la lumina lumânărior în sala de mese igloo, înainte de a se ghemui în saci de dormit super-confortabili, pe un pat de gheață învăluit în blană. Micul dejun se savurează în timp ce admiri răsăritul soarelui peste pârtiile goale de schi. Dacă, însă, ideea de gheață te înspăimână puțin, poți opta oricând pentru alte hoteluri confortabile, elegante, cu priveliști frumoase. Oferte sunt cu duiumul!

Amsterdam

Cu numeroasele sale canale, poduri și cu arhitectura sa impunătoare, Amsterdam se întrece cu Veneția privind locația aleasă de cupluri pentru Ziua Îndrăgostiților, fiind o destinație frumoasă și, totodată, ieftină. Puteți cina la unul dintre restaurantele elegante cu priveliște spre unul dintre canale (precum &Samhoud Places) și puteți străbate canalele în timpul nopții, într-un vas de epocă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce poți vizita gratis în Paris

Cine nu visează la o vacanță în Paris? Orașul îndrăgostiților, capitala fashion și paradisul literar, care te ademenește cu ale sale muzee, biserici medievale și restaurante fine aliniate parcă de-a lungul Senei… Paris are zeci de veșminte și milioane de posibilități în care să-l străbați. Poate fi o destinație scumpă sau ieftină, în funcție de […]

Dalyan, unul dintre „ultimele colțuri de paradis”

Crabi albastri, paturi de stuf, arbusti pitici, testoase Carretta caretta si plaje de nisip auriu… mai exact o vacanta in Marmaris, in unul dintre „ultimele colțuri de paradis”: Dalyan! Multi stiu Marmaris, una dintre cele mai populare statiuni din Turcia, insa putini au auzit de Dalyan, o bijuterie de oras aflata la doar o ora […]

Paște în Grecia? Iată cele mai tari oferte ale momentului

Te-ai gândit în ce zonă să-ți petreci zilele de Paște în Grecia? Ne apropiem cu pași repezi de Sfintele Paști, iar vacanța în Grecia devine un must. Tărâmul ortodoxiei, Grecia este cunoscută pentru tradițiile sale frumoase, pentru slujbele religioase atractive și pentru mâncarea tradițională, ce se așterne pe masa fiecărui localnic. Cum să ratezi un […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 17 =