×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai vizitate atractii turistice din Europa

Te bate gandul unei vacante in Europa, unde sa ai multe atractii turistice? Daca nu ti-ai ales inca destinatia, ia in considerare lista de mai jos. Vei regasi locuri cunoscute, in destinatii romantice, istorice si culturale. Bineinteles, fiind atat de cunoscute, s-ar putea sa le fi vizitat deja pe unele dintre ele. Ei bine, fa-ti o lista si bifeaza-le si pe celelalte. Frumusetea Europei trebuie descoperita si savurata pas cu pas!

1. Grand Bazaar, Istanbul 

Vizitatori: 15.000.000, pe an Ceramica pictata manual, felinare, covoare handmade, bijuterii din aur si din cupru, in stil bizantin, si o multime de alte produse care-ti capteaza privirea! Pe scurt, Grand Bazaar, Istanbul - una dintre cele mai mari atractii turistice din Europa! Aparut in secolul al 15-lea, Bazarul s-a tot extins si a devenit tot mai turistic, iar astazi aici se regasesc aproximativ 15 milioane de vanatori de chilipiruri. Este locul pe care sa-l vizitezi macar o data si de care inevitabil de vei indragosti. Ca sfat: daca te simti coplesit de multime, ia o pauza de kebab Doner si o ceasca de cafea turceasca. Vei prinde si mai mult drag de shopping-ul turcesc.

2. Catedrala Notre Dame, Paris

Vizitatori: 13.650.000, pe an O capodopera a arhitecturii gotice, Notre Dame de Paris este chintesenta artei franceze medievale! Catedrala se afla pe Ile de la Cite, in centrul Parisului, si este vizitata de aproximativ 13 milioane de persoane pe an, ceea ce inseamna o medie de 30.000 de oameni, pe zi!

3. Disneyland Park, Marne-la-Vallee, Franta

Vizitatori: 10.500.000, pe an Cand Disney a deschis in 1992 primul parc de distractii european, multi francezi au protestat impotriva „imperialismului cultural” al unui astfel de simbol american! Ei bine, parcul este astazi a doua cea mai vizitata atractie din Europa (conform vazarilor de bilete). El batut chiar si Walt Disney Studios de alaturi (care a avut 4.500.000 vizitatori). Disneyland Park, Marne-la-Vallee , se afla la 40 de minute in afara Parisului.

4. Basilica Sacre Coeur, Paris

Vizitatori: 10.500.000, pe an La egalitate cu Disneyland, Basilica Sacre Coeur din Paris atrage vizitatori la Montmartre prin cateva simple motive: in timp ce unii vin sa mediteze, altii (cei mai multi), vin pentru a admira privelistea remarcabila 360 de gradea orasului Luminii - aici regasindu-se cel mai inalt punct al Parisului. Constructia bazilicii, care a inceput in 1871, urmarea restabilirea pacii intr-un sit patat de violenta in timpul Revolutiei si Comunei din Paris.

5. Bazilica Sf. Petru, Vatican, Roma

Vizitatori: 7 milioane, pe an Una dintre cele mai mari cladiri sacre din lume. Unul dintre cel mai sfinte situri catolice. Una dintre cele mai mari atractii turistice din Roma. Bazilica Sf. Petru.  Ornata cu aur, coloane de marmura, picturi cu ingeri, statui reprezentative si opere create de mari artisti renascentisti, inclusiv Raphael, Brunelleschi, Bernini si Michelangelo, Bazilica Sf. Petru atrage anual peste 7 milioane de vizitatori.

6. Catedrala din Koln, Germania

Vizitatori: 6 milioane, pe an Acest monument gotic a fost o lucrare de 600 de ani, finalizata abia in 1880. Este unul dintre cele mai mari atractii turistice ale Germaniei. Rasplata este un interior glorios, ale carui arcade ajunge la peste 43 de metri inaltime si ale caror turnuri dramatice reda peste 50 de povestiri. Ajuns aici, opreste-te o clipa pentru a admira Altarul celor Trei Magi. Urca pe toate cele 533 trepte si vei descoperi o priveliste impresionanta spre Rin si muntii indepartati.

7. Muzeul Britanic, Londra

Vizitatori: 5.842.138, pe an Un favorit cu intrare libera, Muzeul Britanic a atras cu peste 270.000 de vizitatori anul trecut, fata de 2009. Exista 2.5 mile de galerii si 7 milioane de obiecte de arta, astfel incat trebuie sa-ti rezervi suficient timp pentru a a le admira pe toate. Iar daca timpul nu-ti permite, inainte de a porni la drum, fa-ti planul de bataie, pentru a nu rata marile atractii turistice. Vezi ce atractii turistice interesa mai mult sa vezi, pune pe lista si go for it. In caz contrar, risti sa iti petreci tot timpul acolo. Frumusetile regasite aici sunt de-a dreptul frapante.

8. Basilica San Marco, Venetia

Vizitatori: 5-6 milioane, pe an Aceasta opera de arta complicata, cu un acoperis elaborat, cinci domuri si aproape doi acri de mozaicuri cu fundaluri de aur care acopera peretii, arcele, cupolele si podelele este considerata ca fiind cel mai bun exemplu de arta bizantina. Si nu-i de mirare: multe dintre sculpturile si mozaicurile existente aici au fost luate direct din Constantinopol si Imperiul Bizantin in timpul cruciadelor. Este o atractie turistica ce merita cu adevarat vizitata.

Rezerva acum!