×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

12 ore in Paris!

Paris… orasul luminii, capitala fashion a lumii si destinatia romantica ravnita de majoritatea cuplurilor! Locul in care sa mergi indiferent de anotimp, de starea vremii sau de starea de spirit! Poti fi nostalgic, amorezat, vesel sau plin de energie, ca Parisul iti ofera fix ceea ce ai nevoie! Gandeste-te la Turnul Eiffel, la evenimentele fashion ale lumii, la cafeaua savurata pe trotuar, la baghetele proasptat scoase din cuptor sau la coloratele pricomigdale… cum sa nu te indragostesti de Paris? Insa, pe cat de atractiv, Parisul este un oras extrem de aglomerat, in aproape orice anotimp. Sa fim finceri, in special toamna, cand culorile anotimpului au parca lipici la indragostiti. Tocmai de aceea, savureaza tot ce are mai bun Parisul de oferit, intr-un tur de 12 ore!

Trocadero

Considera-ne romantici, dar Turnul Eiffel topeste inimile chiar si celor mai cinice persoane. Tocmai de aceea, incepem ziua cu o priveliste grandioasa a celui mai faimos reper al lumii. Insa, in loc de a vizita turnul de pe Champs de Mars, admira-l de pe cealalta parte a raului Sena, chiar la Palais de Chaillot, langa Trocadero. Marea piata este incadrata frumos de Muzeul National de la Marine si de Muzeul de Arhitectura si Patrimoniu din Paris - aceasta fiind prima oprire a zilei, pentru a evita masele de turisti care tintesc turnul Eiffel. Cu statuile de pe ambele parti ale muzeelor, aici vei putea face cea mai spectaculoasa fotografie a zilei.

Place de la Concorde

Jardin des Tuileries - Daca nu ti-ai luat inca un pachet de 10 bilete la Metro, este cazulsa o faci. Este cea mai ieftina si cea mai comoda varianta de a vizita orasul intr-o zi. Ia metroul de la Trocadero la Concorde si opreste-te pentru o plimbare rapida in Tuileries. Aceasta gradina publica gigant a fost creat de Caterina de Medici si se intinde pe intregul traseu de la Concorde la Luvru. Este, de asemenea, locul in care se organizeaza o multime de spectacole in timpul Saptamanii Modei de la Paris.

Rue Saint-Honore

Suntem in primul arondisment din Paris. Aceasta parte a orasului gazduieste Luvru si toate cladirile impresionante aflate de-a lungul acestuia. O plimbare agale in jos, pe Rue Sain-Honore este o placere romantica de neregasit in alta parte a lumii. Iar daca vrei mai mult, pe drum vei zari si o bucatica din faimoasa Place Vendome. De-a lungul strazii stau aliniate numeroase buticuri de lux, cu vitrine bine amenajate, care ti vor trezi pasiunea pentru fashion. Mergi in continuarea strazii, pana cand ajungi la Colette.

Colette

Colette este probabil cel mai faimos concept store din lume. Ceva pe care-l poti gasi in multe locuri din lume, dar care a pornit de aici. El este considerat ca fiind primul magazin care a combinat atent piese de designer, gadget-uri tech, carti de arta si accesorii wonky. Colette este unul dintre acele magazine pe care, fie il iubesti, fie il urasti. Nu exista cale de mijloc. Indiferent de nota pe care i-o dai, trebuie sa il vizitezi in perioada soldurilor. Este o nebunie, pentru orice buget. Nu incerca sa pozezi interiorul pentru ca vei fi aspru certat.

Maison Kitsune

Continua sa mearga in jos, pe Rue Saint-Honore, apoi fa stanga, in Rue de Richelieu. Pe de cealalta parte a cladirilor rasare celebrul Palais Royal, cu numeroasele sale magazine „old school” si buticuri moderne de lux. Asa ca, daca preferati un pic mai mult dpreferi mai mult shoppingul de lux, du-te acolo. Daca esti ca noi, un pic mai pragmatici, mergi pe Maison Kitsune, unde moda casual este ceva mai accesibila. Kitsune este un brand fashion ale carui colectii afiseaza arta franceza contemporana. Dupa ce parasesti Palais Royal sau Maison Kitsune, cauta statia de metrou Bourse si ia M3 spre Republique. Acolo, treci la M5 pentru doar o oprire, Jacques Bonsergent.

Tuck Shop…

… pentru ca e timpul pentru un pranz frantuzesc ca la carte! Tuck Shop este unul dintre locurile de luat masa, in care simti atmosfera timpic franceza. O masa mica, servire rapida, arome autemtic frantuzesti si o cafea de-a dreptul plina de savoare. Aici esti foarte aproape de Canalul Saint-Martin, o cale navigabila care se intinde pe arondismentele 10, 11, 12 si 19 (uneori sub pamant). Putin mai departe de Place de la Republique, acest domeniu a devenit un punct de acces pentru cele mai multe reclame. E bine de stiut ca Tuck Shop este o cafenea vegetariana si are cateva optiuni vegetariene pe meniu. Meniul de pranz se schimba zilnic si ar putea include sandwich-uri de casa, supe si salate. Desigur, exista, de asemenea, cafea si niste dulciuri. Insa, pentru dulciuri, iti recomandam sa cauti prin imprejurimi o coferatie tipic pariziana. Ca recomandari: Baguette si pateu si supa de ceapa. Bauturi: Vin sau Pastis, un lichior cu aroma de anason.

O plimbare spre La Republique

Inainte de a face drum spre Place de la Republique si, in cele din urma, in Marais, ia in considerare explorarea zonei din jurul Canalului Saint-Martin, O zona cu magazine renumite si cafenele mari, vizitate de celebritati aproape in fiecare luna. Da, preturile sunt destul de piperate, dar vizita nu costa. Dupa explorarea strazilor de-a lungul canalului, gaseste drumul inapoi spre Place de la Republique. De acolo, indreapta-te spre Marais.

Marais

Marais a fost intotdeauna o parte favorita din Paris, fiind partea cea mai istorica a Parisului. Este locul unde aristocratia a trait timp de secole, iar acest lucru inca se evidentiaza in frumoasele palate urbane si ale sale gradini. Cand nobilii au plecat de aici, Marais a devenit unul dintre centrele vietii evreiesti din Paris. Pana astazi, Rue des Rosiers este o dovada vie a acestui lucru. Insa, pana acolo, concentreaza-te pe una dintre principalele caracteristici ale zonei: moda. In jurul Rue Sain-Honore, brandurile sunt dedicate mai mult tinerilor, zona fiind considerata un ppunct de intalnire al acestora. Cu toate acestea, Marais are multe magazine uimitoare si cafenele pe care sa le descoperi.

Le Marche Des Enfants Rouge

Le Marche des Enfants Rouge ( „Piata copiilor rosii”) se afla pe 39 Rue de Bretagne. Numele ar putea suna infiorator, dar reprezinta doar o referire la un fost orfelinat amenajat, in care copiii erau imbracati in haine rosii. Aceasta este cea mai veche piata alimentara acoperita din Paris, deschisa in 1628. Vanzatorii vand totul, de la branzeturi frantuzesti, la mancare marocana. Plimba-te pe culoarele pietei si vei dobandi gustul culturii mancarurilor frantuzesti.

Rose Bakery

Rose Bakery este o cafenea super populara din Paris, cu produse uimitoare de patiserie. Administrata de un cuplu anglo-francez, Rose Bakery este faimoasa pentru prajiturile, salatele si unele mancaruri incontestabil de gustoase. Testeaz-o cat esti in Paris. In ciuda popularitatii sale, putini turisti o stiu.

Rue Des Rosiers / Place des Vosges

Rue des Rosiers, centrul vietii evreiesti din Le Marais. Locul in care poti arunca o privire fascinanta a vechilor taditii, plimbandu-te printre librarii vechi, brutarii specializate si magazine traditionale. Culmea, aici vei gasi celm mai bun falafel din oras. Stiu, esti in Paris si putin probabil sa vrei asta. Insa nu strica niciodata sa stii. Pentru mai multe obiective turistice, gaseste drumul spre Place des Vosges. Una dintre cele cinci „piete regale” din Paris, Place des Vosges este adesea numita una dintre cele mai frumoase piete din oras. Vei vedea si de ce…

Montmartre

Mergand in jos, pe strada Rue Andre del Sartre, vei zari un set abrupt de scari care duc in varf de deal. Da, ne conduc pana la Montmartre, faimosul deal cu vedere spre oras. Aceasta zona este renumita pentru o multime de motive, una dintre ele fiind impresionantul peisaj al catedralei Sacre Coeur. Traseul va fi mai mult ca sigr aglomerat de turisti, insa Montmartre este un „must see” in Paris, chiar de-ar fi sa te inghesui in multime. Cauta un loc mai intim si bucura-te de privelistea incredibila a Parisului. Daca te indepartezi un pic de multime, spre locul unde sunt copacii, poti prinde chiar si o bucatica din Turnul Eiffel. Apoi, explora strazile din spatele bisericii. Acesta este Parisul artistilor, pictorilor si boemilor. Nenumarate figuri istorice au trait si lucrat aici. De la Picasso la Renoir si pana la Toulouse Lautrec. Astazi, inca exista pictori care traiesc si muncesc aici, cu toate ca multi dintre ei tind sa atraga desenand caricaturi de oameni celebri Cu siguranta merita o plimbare.

Inainte de a cobori, descopera un alt secret al zonei. Multi nu stiu dar Parisul are de fapt trei podgorii care produc struguri de vin. Unul dintre podgorii este chiar aici. Clos des Montmartre este ascunsa de ochii turistilor. Mergi in spatele basilicii, intr-o directie vestica spre Rue Cortot. Treci de muzeu si ia-o pe Rue des Saules. Pe dreapta, vei zari un zid inalt care iti va permite pe alocuri za vezi vita de vie. Podgoria a fost fondata de orasul Paris, in 1932, si produce astazi pana la o mie de kilograme de struguri in fiecare an!

Cina

In ciuda renumelui de oras scump si pretentios, Parisul poate fi chiar accesibil. Exista multe restaurante mari cu preturi mai mult decat rezonabile, iar noi iti vom recomanda trei… toate la cativa pasi unul de celalalt, dar diferite ca meniuri. Piccoli Cugini (34 Rue des Vinaigriers) ofera mancaruri traditionale italiene, in special pizza buna. Restaurantul este confortabil, serviciul este rapid si preturile foarte moderate. Soia Cantine Bio (20 Rue de la Pierre Levee) este un restaurant vegetarian, devenit foarte popular in ultimul an. Daca mananci aici, ai parte de aperitive mixte pe o farfurie gigant, plina cu salate si gustari vegetariene. La un pas distanta se afla L'Agence (36 rue des Vinaigriers) - restaurantul traditional francez, unde servesv vinuri uimitoare si mancaruri pe masura.

Party time!

Pentru inceput, mergi in barul Zelda (6 Rue Bichat) - dedicat pasionatilor de cocktailuri. Fiecare cocktail costa 10 euro, un pret decent pentru viata de noapte din Paris. Atentie, insa, poti plati doar cu cash. Mai tarziu, poti merge in Dirty Dick (10 Rue Frochot) - un Tiki bar adevarat, cu cani de cocktail gigant si barmani imbracati in camasi hawaiiene. Daca treci strada, poti intra intr-un bar mic, cu muzica tare si ring de dans (cu muzica de viata al lui Michael Jackson / stil muzical din filmul Billy Jean). Si cu asta tocmai inchei 12 ore in Paris.


Rezerva acum!