10 locuri pentru o vacanță de iarnă cu zăpadă, în Tirol

Tirol

E timpul să ne pregătim vacanța de iarnă! Ofertele de turism au început de mult să apară, iar printre cele mai căutate destinații de vacanța de iarnă este, fără îndoială, Austria. Zăpadă multă, peisaje de iarnă, multe pârtii de schi, mâncare pe îndelete și numeroase evenimente pentru Sărbători! Ce-ți mai poți dori de la o vacanță de iarnă? Iar ca locație, ne-am îndreptat privirea spre Tirol, una dintre cele mai frumoase regiuni din Alpi. Însă nu oriunde, ci în zone aflate la peste 900 de metri altitudine. Zone acoperite cu o pătură albă, impecabilă, de zăpadă, ideale pentru a-ți petrece Crăciunul sau Revelionul, într-un cadru intim, natural și distractiv!

Hochfilzen în Pillerseetal Valley, 960 de metri

Când vine vorba de mediile sezoniere, Hochfilzen se laudă cu 671 centimetri de zăpadă pe an. Astfel, orașul austriac este prima alegere pentru o vacanță de iarnă cu multă zăpadă de Sărbători. Adâncimea medie maximă a stratului de zăpadă a măsurat 134 de centimetri – un record păstrat timp de 30 de ani. Iar acest lucru a făcut ca Hochfilzen să fie cel mai popular lor printre schiori din Tirol. În medie, Hochfilzen ajunge la 143 de zile cu zăpadă, în fiecare iarnă.

Galtür în Valea Paznaun, 1.590 de metri

La căpătul Văii Paznaun, din colțul vestic al Tirol, există o zonă unde te poți bucura 100% de o vacanță de iarnă cu multă zăpadă: Galtür! Încă din 1991, de fiecare Crăciun și Revelion, Galtür le-a oferit turiștilor un strat generos de zăpadă (exceptând 2014), iar anul acesta se preconizează că va fi la fel.

Leutasch, lângă Seefeld, 1.135 de metri

Din 1991, Leutasch nu și-a dezamăgit niciodată turiștii veniți în vacanța de iarnă pentru zăpada de pe pârtii. În medie, în valea Leutasch ninge aproximativ 150 de zile pe an, iar zăpada se așterne constant la sol. Astfel, de Crăciun și Revelion, sunt șanse mari ca acest sat ca o cutie de ciocolată să fie la fel de frumos ca cele dintr-un glob de zăpadă.

Obertilliach, 1.400 de metri

Cu o medie anuală de 388 de centimetri de zăpadă și cu o adâncime a stratului de 93 de centimetri, Obertilliach deține de aproape 30 de ani recordul la cea mai atractivă zonă din Tirol pentru schiori. Aici, zăpada stă cuminte pe pârtii 146 de zile pe an, astfel că există o mare probabilitate să te bucuri de multă nea în vacanța de iarnă, chiar și de Sărbători.

Obergurgl, 1,940 de metri

La capătul Văii Ötztal, Obergurgl stă mândru pe crestele înalte ale Alpilor. Fiind la peste 1.900 de metri altitudine, nu-i deloc surprinzător faptul că această stațiune de schi este acoperită cu multă zăpadă. Cu medie istorică de zăpadă, înregistrată între anii 1895 și 1992, Obergurgl este printre primele cinci locuri la stațiunea ce mai acoperită cu zăpadă, din Tirol. Înconjurat de munți, Obergurgl este ca „țara minunilor” pentru vacanța de iarnă în Tirol.

St. Anton am Arlberg, 1.300 de metri

Poreclit „Locul de nastere al schiului alpin”, Sf. Anton se află sus în regiunea Arlberg, o zonă cu multe precipitații. Aceasta este una dintre primele zone în care se dă startul sporturilor austriece de iarnă, datorită cantității mari de ninsori. În istoria orașului, între anii 1895 și 1992, în Sf. Anton s-a înregistrat o medie de 100 de centimetri de zăpadă pe an. Datorită altitudinii mari la care se află și a locației , fix pe latura de est a Arlberg Range, St. Anton este printre cele mai bune alegeri din Tirol pentru o vacanță de iarnă cu multă zăpadă.

Pertisau am Achensee, 935 de metri

În Pertisau, pământul este acoperit cu zăpadă aproximativ 124 de zile pe an. Iar adâncimea maximă este de 89 de centimetri (record atins între anii 1983/1984 – 2012/2013). Situat pe malul lacului Achensee, acesta este un loc pitoresc, perfect pentru a-ți petrece Sărbătorile. Întregul peisaj, cu un strat spumant de zăpadă, este reieșit parcă din basme. Rar poți întâlni asemenea tablouri naturale în lume.

Hinterhornbach în Lechtal Valley, 1.100 de metri

De 30 de ani, Hinterhornbach se mândrește cu o medie anuală de 507 centimetri de zăpadă (1983/84 – 2012/2013). De-a lungul iernii, adâncimea medie maximă de zăpadă atinge 106 de centimetri, iar neaua acoperă solul aproximativ 140 de zile pe an. Deci, da, Crăciunul aici poate însemna o vacanță de iarnă cu multă nea și mulți oameni de zăpadă. Ideal pentru familiile cu copii, dar și pentru schiori dornici de adrenalină.

Tannheim, 1.110 de metri

Tannheim a înregistrat anual aproximativ 82 de centimetri de zăpadă și a avut 137 de zile cu părtii acoperite de nea. Statistica s-a făcut pe 30 de ani, între(1983/1984 – 2012/2013). Tannheim este principalul oraș al văii Tannheim, prin care curge Vils, și totodată un municipiu, în districtul Reutte, din statul austriac Tirol. Un loc mai puțin cunoscut de turiștii ocazionali ai Austriei, Tannheim este perfect pentru o vacanță de iarnă cu zăpadă și facilități atractive. Ai grijă, însă, ce tip de cizme încalți. Stratul de zăpadă este destul de mare.

Innsbruck, 578 de metri

Nu se încadrează în lista stațiunilor austiece la peste 900 de metri altitudine, dar în niciun caz nu putea fi exclusă! Innsbruck este una dintre cele mai cunoscute sațiuni de schi din Austria (poate chiar cea mai cunoscută), care atrage anual turiști din toate colțurile lumii. Deși la o altutudine mică, capitala Tirolului este acoperită de zăpadă, iar pârtiile sunt perfecte pentru schi. Aici, zăpada a măsurat cel mai mult 96 de centimetri, un record înregistrat în 1961, în ziua de Crăciun. Ce loc din Tirol alegi pentru următoarea ta vacanța de iarnă?

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

De ce iubim Croația? Top atracții all season

Vara, concediul nu înseamnă doar vacanțe la plajă. Este perioada din an în care multe țări europene înfloresc și dezvăluie cele mai frumoase atracții turistice. Astăzi, ne oprim la Croația. Una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații din Europa, care îți bucură ochii cu orașele sale bogate în istorie și varietatea peisajelor naturale. O […]

Burgerii din gândaci invadează magazinele elvețiene

Vacanță în Elveția? Pregătește-te bine! Gândacii au invadat magazinele alimentare elvețiene. Nu e o glumă. Anul acesta, faimoasa destinație de vacanță își ademenește turiștii gurmanzi printr-o nouă delicatesă: burgeri făcuți din gândaci! Nu stâmba din nas. Noul preparat pare să facă deja furori printre turiștii curioși, care au început deja să laude noul produs. Tu […]

Gustări pentru care să mergi în vacanță la Disneyland

Cine nu-și dorește o vacanță la Disneyland? Să recunoaștem: cu toții suntem un pic îndrăgostiți de Disney. De ale sale povești nemuritoare, castele magice, pirați vrăjiți și carusele amețitoare, care te plimbă prin tărâmuri fermecate. Însă, peste toate, suntem fascinați de secretele sale bine ascunse printre aleile parcurilor. La fiecare vizită, descoperim lucruri noi, mai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 7 =