×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 locuri pentru o vacanta de iarna cu zapada, in Tirol

E timpul sa ne pregatim vacanta de iarna! Ofertele de turism au inceput de mult sa apara, iar printre cele mai cautate destinatii de vacanta de iarna este, fara indoiala, Austria. Zapada multa, peisaje de iarna, multe partii de schi, mancare pe indelete si numeroase evenimente pentru Sarbatori! Ce-ti mai poti dori de la o vacanta de iarna? Iar ca locatie, ne-am indreptat privirea spre Tirol, una dintre cele mai frumoase regiuni din Alpi. Insa nu oriunde, ci in zone aflate la peste 900 de metri altitudine. Zone acoperite cu o patura alba, impecabila, de zapada, ideale pentru a-ti petrece Craciunul sau Revelionul, intr-un cadru intim, natural si distractiv!

1. Hochfilzen in Pillerseetal Valley, 960 de metri

Cand vine vorba de mediile sezoniere, Hochfilzen se lauda cu 671 centimetri de zapada pe an. Astfel, orasul austriac este prima alegere pentru o vacanta de iarna cu multa zapada de Sarbatori. Adancimea medie maxima a stratului de zapada a masurat 134 de centimetri - un record pastrat timp de 30 de ani. Iar acest lucru a facut ca Hochfilzen sa fie cel mai popular lor printre schiori din Tirol. In medie, Hochfilzen ajunge la 143 de zile cu zapada, in fiecare iarna.

2. Galtur in Valea Paznaun, 1.590 de metri

La capatul Vaii Paznaun, din coltul vestic al Tirol, exista o zona unde te poti bucura 100% de o vacanta de iarna cu multa zapada: Galtur! Inca din 1991, de fiecare Craciun si Revelion, Galtur le-a oferit turistilor un strat generos de zapada (exceptand 2014), iar anul acesta se preconizeaza ca va fi la fel.

3. Leutasch, langa Seefeld, 1.135 de metri

Din 1991, Leutasch nu si-a dezamagit niciodata turistii veniti in vacanta de iarna pentru zapada de pe partii. In medie, in valea Leutasch ninge aproximativ 150 de zile pe an, iar zapada se asterne constant la sol. Astfel, de Craciun si Revelion, sunt sanse mari ca acest sat ca o cutie de ciocolata sa fie la fel de frumos ca cele dintr-un glob de zapada.

4. Obertilliach, 1.400 de metri

Cu o medie anuala de 388 de centimetri de zapada si cu o adancime a stratului de 93 de centimetri, Obertilliach detine de aproape 30 de ani recordul la cea mai atractiva zona din Tirol pentru schiori. Aici, zapada sta cuminte pe partii 146 de zile pe an, astfel ca exista o mare probabilitate sa te bucuri de multa nea in vacanta de iarna, chiar si de Sarbatori.

5. Obergurgl, 1,940 de metri

La capatul Vaii Otztal, Obergurgl sta mandru pe crestele inalte ale Alpilor. Fiind la peste 1.900 de metri altitudine, nu-i deloc surprinzator faptul ca aceasta statiune de schi este acoperita cu multa zapada. Cu medie istorica de zapada, inregistrata intre anii 1895 si 1992, Obergurgl este printre primele cinci locuri la statiunea ce mai acoperita cu zapada, din Tirol. Inconjurat de munti, Obergurgl este ca „tara minunilor” pentru vacanta de iarna in Tirol.

6. St. Anton am Arlberg, 1.300 de metri

Poreclit „Locul de nastere al schiului alpin”, Sf. Anton se afla sus in regiunea Arlberg, o zona cu multe precipitatii. Aceasta este una dintre primele zone in care se da startul sporturilor austriece de iarna, datorita cantitatii mari de ninsori. In istoria orasului, intre anii 1895 si 1992, in Sf. Anton s-a inregistrat o medie de 100 de centimetri de zapada pe an. Datorita altitudinii mari la care se afla si a locatiei , fix pe latura de est a Arlberg Range, St. Anton este printre cele mai bune alegeri din Tirol pentru o vacanta de iarna cu multa zapada.

7. Pertisau am Achensee, 935 de metri

In Pertisau, pamantul este acoperit cu zapada aproximativ 124 de zile pe an. Iar adancimea maxima este de 89 de centimetri (record atins intre anii 1983/1984 - 2012/2013). Situat pe malul lacului Achensee, acesta este un loc pitoresc, perfect pentru a-ti petrece Sarbatorile. Intregul peisaj, cu un strat spumant de zapada, este reiesit parca din basme. Rar poti intalni asemenea tablouri naturale in lume.

8. Hinterhornbach in Lechtal Valley, 1.100 de metri

De 30 de ani, Hinterhornbach se mandreste cu o medie anuala de 507 centimetri de zapada (1983/84 - 2012/2013). De-a lungul iernii, adancimea medie maxima de zapada atinge 106 de centimetri, iar neaua acopera solul aproximativ 140 de zile pe an. Deci, da, Craciunul aici poate insemna o vacanta de iarna cu multa nea si multi oameni de zapada. Ideal pentru familiile cu copii, dar si pentru schiori dornici de adrenalina.

9. Tannheim, 1.110 de metri

Tannheim a inregistrat anual aproximativ 82 de centimetri de zapada si a avut 137 de zile cu partii acoperite de nea. Statistica s-a facut pe 30 de ani, intre(1983/1984 - 2012/2013). Tannheim este principalul oras al vaii Tannheim, prin care curge Vils, si totodata un municipiu, in districtul Reutte, din statul austriac Tirol. Un loc mai putin cunoscut de turistii ocazionali ai Austriei, Tannheim este perfect pentru o vacanta de iarna cu zapada si facilitati atractive. Ai grija, insa, ce tip de cizme incalti. Stratul de zapada este destul de mare.

10. Innsbruck, 578 de metri

Nu se incadreaza in lista statiunilor austiece la peste 900 de metri altitudine, dar in niciun caz nu putea fi exclusa! Innsbruck este una dintre cele mai cunoscute satiuni de schi din Austria (poate chiar cea mai cunoscuta), care atrage anual turisti din toate colturile lumii. Desi la o altutudine mica, capitala Tirolului este acoperita de zapada, iar partiile sunt perfecte pentru schi. Aici, zapada a masurat cel mai mult 96 de centimetri, un record inregistrat in 1961, in ziua de Craciun. Ce loc din Tirol alegi pentru urmatoarea ta vacanta de iarna?

Rezerva acum!