×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Unde mancam in Paris: localuri de top

Ce si unde mancam in Paris? Cu totii ne intrebam asta inainte de o vacanta pariziana, fie ca este prima sau a doua oara cand ajungem aici. Varietatea de delicatese este impresionanta, iar taramul culinar greu de strabatut intr-un sejur de cinci, chiar si 10 zile. Orasul este cunoscut pentru cea mai fina bucatarie a lumii si pentru fermecatoarele cafenele de pe malul Senei. Tocmai de aceea, este bine sa pleci pregatit in vacanta, facandu-ti rezervarile din timp la restaurantele de top ale Parisului. Iar dupa ce ai savurat masa intr-un astfel de local, testeaza si experienta simpla si autentic pariziana: ia-ti un sendvis preparat dintr-o bagheta si branza frantuzeasca, apoi savureaza-l in parc, alaturi de localnici.

Frenchie Wine Bar

Este aproape imposibil sa gasesti loc in restaurantul Frenchie, insa barul de vinuri de pe strada sigur te va primi. Aici vei descoperi gustul pastelor si al mezelurilor preparate de bucatarul Gregory Marchand, precum si preparate mici cum ar fi pastrav si branza buratta afumata, cu pere murate. Localul este renumit, iar preturile nu sunt prea prietenoase. Insa, aromele sunt unice… de incercat macar o singura data.

La Buvette

In Paris, a aparut un nou tip de baruri de vin: cel care vinde champion natural (mai mult decat organic) si serveste mici gustari. La Buvette (a lui Camille Fremont - a nu se confunda cu restaurantul Buvette) este considerat unul dintre cele mai bune baruri de acest tip - el a castigat chiar si un premiu de la Le Fooding. Ca o anexa confortabila la propria acasa Camille, barul este o reala atractie pentru iubitorii de vin si pentru trecatorii curiosi. Ajuns aici, trebuie sa consumi o mica gustare (sau o Casse-croute, in limbajul local), pentru a putea bea. Printre gustarile din meniu sunt carnati uscati din Aubrac si sardine, care sa-ti faca sete. Adresa: 67 Rue Saint-Maur, 75011 Paris, Franta.

La Coupole

Amplasat in cartierul Montparnasse, in locul in care a inflorit jazz-ul american, acest hotspot Art Deco a atras artisti celebri precum Josephine Baker si autori ca Man Ray si Simone de Beauvoir. Astazi, clientela este formata, in principal, de turisti, dar, cu toate astea, localul ramane unul dintre cele mai frumoase si bine pastrate braserii legendare din Paris. Acesta serveste un meniu clasic de braserie, cu favorite, ca friptura franceza de antricot si escargot la gratar, dar si curry de miel. Adresa: 102 Boulevard du Montparnasse, 75014 Paris, Franta.

L’Ami Jean

Cel mai vechi restaurant Basque din oras, L’Ami Jean a fost facut faimos de bucatarul britanic Stephane Jego, din anul 2002. Cunoscut pentru temperamentul sau pasional, Jego a luat aromele copilariei sale si le-a oferit o tenta moderna, cu care isi cucereste si astazi clientela. Bucatarul gateste cu legume si fructe de sezon, intotdeauna proaspete, avand furnizori cu vechime. Tot aici vei gasi o lista cuprinzatoare de vinuri, pentru fiecare buget. Termina masa cu celebra lui budinca de orez, cu caramel au beurre si cu nuci pecan caramelizate. Adresa: 27 Rue Malar, 75007 Paris, Franta.

Du Pain et des Idees

Situat la o strada de Canalul Saint-Martin, in arondismentul 10, Du Pain et des Idees este o brutarie de colt, cum nu e alta. Proprietarul, Christophe Vasseur, a fost numit cel mai bun Boulanger din Paris, in 2008, si stim de ce. De la paine pe vatra la viennoiseries, totul este conceput pentru perfectiune. Dcaa te afli printre cei care iubesc painea, ia-ti o Pain des Amis - crocanta la exterior si aerisita si pufoasa la interior, care abia asteapta sa fie unsa cu unt. Du Pain et des Idees nu este o oprire optionala in Paris, ci o necesitate! Atentie, insa, Boulangeria este deschisa de luni pana vineri. Adresa: 34 Rue Yves Toudic, 75010 Paris, Franta.

Laduree - Champs-Elysees

Imagineaza-ti: te plimbi pe Champs-Elysees, Arcul de Triumf se vede mare la orizont si, brusc, ceva iti distrage atenta: celebrele Macarons! Laduree este un magazin minuscul cu chintesenta si decorul tipic parizian, cu o multime de macarons. Aici poti avea parte de o gustare stop-and-go sau poti lua un loc pe terasa si sa privesti multimea de turisti care strabat entuziasmati celebrul bulevard. Adresa: Franta, 75 Av. des Champs-Elysees, 75008 Paris, Franta.

Rezerva acum!