×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Craciun 2016 in Viena! Cele mai frumoase evenimente

Viena este una dintre cele mai frumoase capitale Europene si, totodata, destinatia in care pietele si sarbatoarea Craciunului sunt un adevarat rasfat. Luminitele, beteala, aroma de scortisoara, mirosul de portocala si de vin fiert sunt doar cateva dintre lucrurile care au transformat Viena in cea mai puternica destinatie de vacanta de Craciun si Revelion. Aici piata de Craciun se intinde pe kilometri, concertele iti fac pielea de gaina din pricina emotiilor, iar instalatiile de lumini si spectacolele de balet sunt o adevarata arta! Tocmai de aceea, dintre toate destinatiile, anul acestea, alege sa petreci Craciunul in Viena! Ai motive din plin. Iata 10 dintre ele:

Concert de Advent la St Stephansdom

La fiecare cateva nopti in perioada de Advent pana pana la 21 decembrie, va puteti bucura de un concert frumos in cadrul magnific al Catedralei Stephansdom, sau Catedrala Sfantul Stefan. Muzica este asigurata de Orchestra Wiener Kammer si include piese de muzica de camera si lucrari semnate de Mozart, Bach, Schubert si Haydn, precum si colinde populare. Catedrala se afla in Stephansplatz, chiar in centrul orasului. Faimoasa catedrala a gazduit anterior concerte clasice si inregistrari a numerosi artisti importanti, inclusiv Sarah Brightman. Adresa: Stephansdom, Stephansplatz 3, Viena, Austria.

'Winter im MQ' - Iarna in Muzeele Quartier

Muzeele din Quartier este una dintre marile minuni ale Vienei - zona este amenajata cu unele dintre cele mai importante galerii de arta si muzee din lume. Deservite de propria statie U-Bahn, in fiecare Craciun, Muzeele Quartier afiseaza o extravaganta de evenimente in aer liber. In acest an, evenimentul „Winter im MQ” va include ridicarea unor pavilioane de gheata din Muzeele Quartier, spectacole de lumini si proiectii video difuzate pe laturile constructiilor, DJ-I si muzica live, precum si un patinoar pe care sa-l testeze fiecare turist cu spirit de aventura. Exista, de asemenea, si o cantitate mare de delicatese gata de servire, pentru a pastra atmosfera vesela si calduroasa. Adresa: Museumsquartier, Viena, Austria.

Oratoriul Bach de Craciun

Aceasta productie a lui Bach - Oratoriul de Craciun - este mai mult decat o alta interpretare muzicala. Este o muzica aparte, oferita de vienezul KAMMERORCHESTER impreuna cu celebrul cor Arnold Schoenberg - dar combinata cu un dans oferit de Hamburg Ballet, iar coregrafia a fost realizata de premiatul dansator american John Neumeier. Oratoriu urmeaza sa se desfasoare patru nopti la rand, la Theater an der Wien, situat la sud de MuseumsQuartier si Karlskirche - Un teatrul legendar, care a vazut gazduit primele opere ale lui Beethoven, inclusiv Eroica Simfonia in 1805. Adresa: Theater an der Viena, Linke Wienzeile 6, Viena, Austria.

Piata de Craciun a Palatului Belvedere

Piata de Craciun a Palatului Belvedere este deschisa pana in Ajunul Craciunului si este una dintre cele mai noi si mai putin comercialae Piete de Craciun organizate in oras. Ea are o atmosfera mult mai intim decat pietele mari organizate in afara Rathaus si a Palatului Schonnbrunn. Piata se amenajeaza in fata magnificului Palat Belvedere - un morman baroc, construit la inceputul secolului al 18-lea pentru printul Eugeniu de Savoia, ca resedinta de vara, in sud-estul Vienaei centrale. Fatada Palatului este luminata, iar in fata cladirii se intind tarabe care vand diferite obiecte traditionale de artizanat, produse alimentare, bauturi locale si decoratiuni de Craciun. Adresa: Palatul Belvedere, Prinz Eugen Strasse 27, Viena, Austria.

Concert „Christmas in Vienna”

„Christmas in Vienna” este un eveniment de gala organizat anual in Konzerthaus din Viena. Este un concert renumit, cu cantece traditionale de Craciun, interpretate de cantareti cu nume mari. Anul acesta, concertul „Christmas in Vienna” va avea loc in seara zilei de duminica, 20 decembrie, in Sala Mare a Konzerthaus, iar printre interpreti se vor afla Wiener Singakademie, Corul Baietilor din Viena si Orchestra din Viena Radio. Alaturi de ei se vor afla si cantareti de opera, inclusiv Natalia Ushakova, Ramon Vargas, Artur Rucinski si Vesselina Kasarova. Konzerthaus este usor accesibil, aflandu-se in partea de sud a Ringstrasse, aproape de statia Stadtpark U-Bahn si dateaza chiar de inainte de Primul Razboi Mondial. Adresa: Konzerthaus, Lotheringerstrasse, Viena, Austria.

Piata de Craciun Freyung

Piata de Craciun din Freyung este un pic mai eleganta si mai traditionala decat pietele mai mari. Este cea mai veche dintre toate pietele de Craciun din Viena, originara din 1772. Exista spectacole de marionete Punch si Judy pentru copii si muzica in fiecare dupa-amiaza, dupa orele 16:30. In restul anului, zona gazduieste o piata ecologica de fermieri si, in perioada Adventului, tarabele alimentare ale Piatei de Craciun sunt deosebit de bune, servind carne si branzeturi afumate traditional. Adresa: Freyung, Wien, Viena, Austria.

Patinaj pe gheata, in fata Konzerthaus

Vienezii iubesc patinajul pe gheata. Astfel ca, pe tot parcursul iernii, In oras si in imprejurimile lui sunt amenajate numeroase patinoare, inclusiv in gradinile Palatului Wilhelminenberg si in fata Rathaus - locul care va gazdui evenimentul de „Ice Dream” de anul acesta. De-a lungul perioadei de Craciun, exista un patinoar de 6.000 de metri patrati infiintat intre sala de concerte Konzerthaus din Viena si Hotelul Inter-Continental. Patinoarul este foarte popular, ideal atat pentru experimentati, cat si pentru incepatori. Pentru cativa euro iti poti inchiria patine si chiar poti lua parte la lectii de patinaj. Adresa: Eislaufverein, Viena, Austria.

Piata de Craciun Karlsplatz

Piata de Craciun din Karlsplatz, pe partea de sud a Ringstrasse, este condusa de Divina Art, o asociatie profesionista de arte si meserii. Toate elementele vandute in piata trebuie sa treaca mai intai de un comitet si toate trebuie sa fie facute de vanzatorul real. Asadar, ajuns aici, poti fi convins de calitatea si autenticitatea marfurilor. Exista, de asemenea, prajituri traditionale, vin fiert si punch, muzica live si o scena a Nasterii pentru copii. Toate acestea au loc in fata Karlskirche. Este una dintre cele mai frumoase biserici baroce din Europa, construita de Johann Bernhard Fischer von Erlach, in secolul al 18-lea. Adresa: Karlsplatz, Viena, Austria.

Concertul de Anul Nou

Perioada Craciunului este rotunjita (daca putem spune asa) de Concertul de Anul Nou, realizat de Filarmonica din Viena. Concert este acum extrem de celebru si difuzat in jurul lumii, in 90 de tari, la televiziune si la radio. Muzica este plina de viata si atmosfera este pastrata cu bisuri cerute de participanti. Lansat in 1939, muzica acestui concert se concentreaza cu operele marilor dinastii vieneze - La Strausses. Concertul este organizat in al treilea unul dintre cele mai mari locuri de muzica din Viena, Musikverein. El a fost condus de mari dirijori, inclusiv de Daniel Barenboim. Adresa: Musikverein, Musikvereinsplatz 1, Viena, Austria.

Uita-te la un balet de la Staatsoper

Opera de Stat din Viena a fost una dintre cele mai mari locuri destinate muzicii clasice si baletului de la sfarsitul secolului al 19-lea. Baletul este condus de americanul Paul Connelly, care a avut numeroase spectacole in Milano, Paris si Berlin. Chiar vizavi de Opera de Stat se afla hotelul de cinci stele Hotel Sacher. Este favoritul roialitatilor europene si locul de nastere al celebrului tort Sachertorte. Adresa: Staatsoper, Opernring 2, 1010 Viena.


Rezerva acum!