Cele mai bune gelaterii, din marile orașe ale Italiei

gelaterii

Simplă, clasică, intensă și, totodată, fresh, cu ciocolată amăruie și cremoasă sau fructe aromate, răcoritoare, înghețata italiană este o artă! O artă pe care o savurezi indiferent de anotimp, pe străzile pietruite ale Romei, pe canale din Veneția, pe plajele din Taormina sau la căldura unei cafenele din Bologna! Cu aproximativ 30.000 de gelaterii, Italia este raiul înghețatei, în care te pierzi printre sortimente, te rătăcești printre zecile de culori și te lași ademenit de combinațiile simple, cremoase și fresh expuse în vitrine.

Poate-ți sună amuzant, dar, ajuns în Italia, alegerea sortimentului de înghețată poate fi o reală provocare. Cu dorința de a le încerca pe toate (lucru aproape imposibil), poți „naviga” fără sfârșit între sortimentele de cupe, conuri și arome Tocmai de aceea, am făcut o selecție cu magazinele noastre preferate care servesc înghețate autentice și absolut delicioase. Dar, trebuie să te avertizăm: cu o înghețată atât de bună, ai putea fi tentat să „pierzi” avionul spre casă!

Roma

Giolitti

– este, probabil, cel mai vechi salon de înghețată din Roma și nul dintre cele mai controversate. În timp ce unii critici consideră calitatea supraapreciată, alții o laudă pentru păstrararea rețetelor italiene vechi: Încearcă înghețata cu ciocolată neagră. Adresa: Via degli Uffici del Vicario, 40, 00186 Roma, Italia.

Frigidarium

– un mic colțișor plin de viață, nu departe de Piazza Navona, acest loc poate fi o bijuterie ascunsă. Dar, spre deosebire de multe alte magazine populare, stilul său ilustrează extravaganță. Frigidarium este cunoscut, în special, pentru opțiunile sale de toppinguri unice. Adresa: Via del Governo Vecchio, 112, 00186 Roma, Italia.

Gelateria dei Gracchi

– Mai greu accesibil decât Giolitti și Frigidarium, acest magazin de înghețată te cucerește după prima lunguriță. Ingredientele lor proaspete și aromele clasice dau valoare magazinului și, după o lingură sau două, vei fi fericit că ai străbătut drumul pentru a le gusta. Adresa: Via dei Gracchi, 272, 00190 Roma, Italia

Fatamorgana

– se află în cartierul Monti, în apropiere de gara Termini. Magazinul este apreciat și cunoscut pentru că oferă unele dintre aromele unice din oras, inclusiv combinații insolite, cum ar fi banana și lime, ciocolată și alune, wasabi cu ghimbir. Rețeta lor de Gelato este un pic mai cremoasă decât multe alte gelaterii, dar combinația creativă de arome este de-a dreptul încântătoare. Adresa: Piazza degli Zingari, 5.00184 Roma, Italia.

Florenţa

La Carraia

– la doar câțiva pași de Ponte Vecchio, această gelaterie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din întreaga Italie. Este aproape imposibil să nu găsești o coadă lungă, dar merită să aștepți pentru a încerca varietatea largă de arome, la prețuri imbatabile. La Carraia are înghețate atât de bune, încât CNN aconsiderat-o cel mai bun magazin de înghețată din lume. Adresa: Piazza Nazario Sauro, 25-rosu, 50124 Firenze, Italia.

Marco Ottaviano (Il Gelato Gourmet)

– cu 5 stele TripAdvisor și Yelp, Marco Ottaviano poate fi considerată cea mai bună gelateria din Florența. Spre deosebire de multe magazine comerciale din întreaga Italia, înghețata de aici nu este afișată în vitrina – ea este ascunsă în tuburi de metal, un semn de autenticitate și prospețime. Adresa: Via Matteo Palmieri, 34r, 50122 Firenze, Italia.

Bologna

La Sorbetteria di Castiglione

– cu un desigh colorat, dar echilibrat, gelateria „La Sorbetteria di Castiglione” ar putea rivaliza cu cofetăriile fashion din mai toate marile orașe americane. Însă, aromele sigur sunt fruntașe. În timp ce designul îți captează privirea, gustul înghețatei îți va încânta papilele gustative … și inima. Gînghețata lor este cunoscută pentru textura mătăsoasă, care îl diferențiază de multe alte gelaterii din Bologna. Adresa: Via Castiglione, 44 d / e, 40124 Bologna, Italia.

Milano

La Gelateria della Musica

– această gelaterie cu tematică muzicală este una dintre cele mai frumoase din întreaga Italie. Aici nu se servește doar o gelato incredibilă, ci o altmosferă tipic italiană cu muzică live. La Gelateria della Musica este cunoscută fructele pentru proaspete, un revigorant sănătos și aromat. Adresa: Via Giovanni Enrico Pestalozzi, 4, 20143 Milano, Italia.

Taormina

O’Sciality

– Taormina este, probabil, cel mai turistic oraș din Sicilia, dar, cu toate astea, încă mai oferă o atmosferă sudică autentică și familiară. Iar această atmosferă se simte cel mai bine în inima O’Sciality, un mic magazin amenajat cu suflet și cu multă gelato. Ei se remarcă prin conurile de înghețată, creații cu semnătură, pe care nu le vei găsi în altă locație. Încearcă-l pe cel preparat cu felii de migdale. E o nebunie. Adresa: Piazza Antonio Abate, 11, 98039 Taormina ME, Italia.

Veneţia

Gelato Fantasy

– în timp ce magazinele de gelato sunt adesea criticate pentru porțile mici, Veneția Gelato Fantasy se evidențiază prin generozitatea cupelor de înghețată. Chiar lângă Piazza San Marco, Gelato Fantasy este un local înconjurat de numeroase gelaterii italiene, destul de atractive. Însă, nu te lăsa păcălit frumusețea lor. Veneția Gelato Fantasy se este unul dintre cele mai bune localuri, unde să te cuibărești pentru câteva minute la finele zileiîn Veneția. Adresa: Calle dei Fabbri, 929, 30100 S.Marco, Venezia VE, Italia.

La Mela Verde

–Acest magazin de top este un favorit al gurmazților înnebuniți după clasica gelato venețiană. Ajuns aici, trebuie să încerci sortimentul cu măr verde (de altfel, și semnătura lor – traducerea „La Mela Verde”). Dar nu te opri la una. Toate sortimentele de aici ar trebui degustate! Acum, depinde cât îți rezistă stomacul… Adresa: Castello, 30122 Venezia, Italia.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Atena, noul hotspot al gurmanzilor! Principiile dietei medieteraneene

Fie că ești mâncător cu discernământ sau doar tânjești după un city break de răsfăț la soare, Atena este destinația pe care să o vizitezi primăvara și vara aceasta. Orașul grecesc a devenit destul de rapid hotspot-ul turiștilor gurmanzi. Motivul? Cu criza economică încă pe urme, Atena îmbrățișează mai mult ca niciodată simplele principii ale […]

Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea III – Ciudad de Mexico, Palermo)

Ciudad de Mexico Mâncarea stradală în Ciudad de Mexico datează dinaintea vremurilor hispanice – se spune că spaniarzii ar fi fost uimiți de faptul că au găsit mâncăruri gata-făcute de vânzare pe străzi la sosirea lor în 1516. De atunci, nu s-au schimbat multe lucuri din acest punct de vedere: străzile încă furnică de cărucioare […]

Orașele cu cea mai bună mâncare stradală (Partea II – Bangkok, Marrakesh, Mumbai)

Bangkok Mâncarea stradală este atât de integrată în stilul de viață al Bangkokului, încât te poți sătura foarte bine pe străzile acestuia fără să te apropii măcar de un restaurant – vânzătorii ambulanți oferă și micul dejun și desertul! Deși sunt aproximativ 12 000 de vânzători în capitala tailandeză, ai grijă: nu toți aceștia sunt […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty + one =