×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

9 destinatii vibrante pentru vacanta de Craciun in Europa

Tine-te bine! Vine Craciunul! Iar frigul de afara se potriveste perfect cu o cana de vin fiert si o poveste buna. Se spune ca cei mai fericiti de Sarbatori sunt copiii, dar… sa recunoastem: cu totii ne bucuram de Sarbatori, indiferent de varsta! Iar magia Craciunului sta in lucruri mici: bomboane, jucarii si diferite cadouri pentru toti cei dragi! Peste toate, chiar si frigul isi are rostul in poveste. Nasul rosu, mainile reci pe ceasca fierbinte, aroma de scortisoara si vin fiert, toate intr-un peisaj alb, cu zapada, intrunesc toate frumusetile Craciunului. Daca, peste toate, vrei sa-ti condimentezi un pic atmosfera, aici sunt 9 destinatii vibrante pentru vacanta de Craciun, pe care sa le iei in considerare:

1. Praga, Republica Ceha

De Craciun, timpul in Praga sta in loc! Turisti din intreaga lume vin aici sa simta magia Sarbatorilor de iarna si sa se bucure tot de are Praga mai frumos de oferit. Incepand cu luna decembrie, pe strazile orasului se dezvaltuie un adevarat paradis al iernii. Este locul in care sa iti petreci vacanta de Craciun alaturi de partener, experimentand un tur romantic cu barca. Nu vei fi dezamagit!

2. Laponia, Finlanda

Fara Mos nu exista Craciun! Toata lumea stie asta. Si, unde il poti gasi Mos Craciun daca nu la el acasa? Orasul sau natal oficial este Rovaniemi - o destinatie pentru vacanta de Craciun pur si simplu minunata, nu doar pentru copii, ci si pentru cupluri. Condimenteaza-ti relatia experimentand somnul intr-un hotel iglu, mergi intr-un Husky safari (destul de scump totusi - aproape 150 de euro, de persoana, pentru 2 ore) sau plimba-te printre tarabele pietelor de Craciun. Sunt o nebunie! Oh, iar daca esti suficient de norocos, cine stie, poate vei vedea luminile nordice! Ce poate fi mai romantic si vibrant decat asta?

3. Leipzig, Germania

Cand spui piete de Craciun, spui Germania! Da, Germania este una dintre cele mai cunoscute tari cand vine vorba de Sarbatorile de iarna si ale sale piete cu produse traditionale. Tocmai de aceea, ar fi pacat ca tara sa lipseasca din lista ta de destinatii pentru vacanta de Craciun. Iar una dintre optiunile anului este Leipzig! Motivul? Pe langa faptul ca este un oras cu o importanta incarcatura culturala, Leipzig are o arhitectura uimitoare si este, de asemenea, perfect pentru copii. Este locul in care piata de Craciun inseamna aproape 250 de tarabe cu numeroase cadouri atractive si mancare traditionala variata (turta dulce Pulsnitz, carnati de ren, somon proaspat, covrigi la cuptor si multe altele). Copiii vor fi fascinati de peisajul de basm, in timp ce voi va puteti rasfata cu un vin fiert sau o cafea in cea mai veche cafenea din Europa, Coffe Baum.

4. Cracovia, Polonia

Un Craciun alb, cu arome imbietoare, bauturi calde si comori culturale… bifeaza un X pe harta, fix unde crie Cracovia! Pe langa vechile sale obiceiuri de Sarbatori, Polonia are o traditie de neclintit, unica si poate un pic bizara: Ieslea de Craciun (cunoscut local drept szopki). Scena Ieslei de Craciun este o combinatie intre o casa de papusi, o casa din turta dulce si scena Nasterii Domnului. Cele mai multe dintre aceste miniaturi arata aproape la fel ca Basilica Saint Mary. Din 1937, orasul a decis sa sustina aceasta traditie unica prin sponsorizarea unei competitii szopka. Anual, cel mai interesant szopki este trimis la Muzeul de Istorie Cracovia.

5. Copenhaga, Danemarca

O ceasca de ciocolata calda daneza si si o multime de dulciuri din care poti alege! Copenhaga ar putea fi o alegere excelenta pentru vacanta de Craciun, atat pentru familii, cat si pentru cupluri. Lasa-ti copiii sa zburde prin „Taramul Elfilor” din Tivoli, in timp ce savurezi o Aebleskiver - clatita traditionala daneza umpluta cu sos de mere si servita, de obicei, in timpul Adventului. Iar daca n-ai copii, intra in spiritul copilariei, vizitati-i pe elfi si rasfatati-va cu deliciile daneze. Va fi o vacanta vibranta, pe care vei vrea sa o tot retraiesti. Dont worry, Piata de Craciun se organizeaza anual!

6. Amsterdam, Olanda

Cea mai buna parte a vacantei de Craciun in Amsterdam este ca muzee si alte obiective turistice unde sa descoperi cultura si istoria olandeza sunt deschise. Ajuns in Amsterdam de Craciun, poti asista la Amsterdam Light Festival - un festival cu muzica clasica si patinaj, evenimente organizate in tot orasul. Festivalul incepe in data de 1 decembrie si se incheie in 22 ianuarie, iar anul acesta vor fi prezentate peste 35 de opere de arta realizate deartisti, designeri si arhitecti nationali si internationali. Lucrarile de arta se vor vedea in tot orasul, iar micile detaliile se vor face remarcate prin culori de apa, plimbari cu barca si pe toate aleile Amsterdamului, fie ele si laturalnice.

7. Roma, Italia

Stii vorba aceea: „toate drumurile duc la Roma”? Lasand in urma adevaratul sens al acestei declaratii, Roma este o destinatie interesanta pentru a-ti petrece vacanta de iarna. Nu poti sari peste Piazza Navona si Campo de Fiori. Aici vei gasi o multime de tarabe de Craciun, de unde poti cumpara suveniruri si bomboane pentru cei dragi. Unde mai pui ca romatismul Romei poate fi un „ingredient” minune cand vine vorba de vibratii in doi. Plimbati-va pe strazile pietruite, intra in spiritul Craciunului vizitand pietele locale si petrece-ti seara intr-un restaurant intim. Spune ca nu intra in lista celor mai vibrante destinatii pentru vacanta de Craciun in Europa.

8. Salzburg, Austria

Spui Austria, spui sporturi de iarna! Spui Salzburg, spui cladiri medievale, in stil baroc! Romantic si vibrant deopotriva! In Salzburg, localnicii isi iubesc traditiile, iubesc turismul si iubesc voia buna. In satele de munte (unele dificil de ajuns) exista traditii si obiceiuri foarte vechi, pastrate de secole. Una dintre ele este obiceiul pagan „Perchten” - creatura demonica care se presupune ca aduce Anul Nou. Este interesant sa afli si sa simti intensitatea cu care localnicii petrec aceste sarbatori, tocmai de aceea, Salzburg si satele din imprejurimi sunt locuri cu adevarat vibrante pentru a-ti petrece vacanta de Craciun in Europa.

9. Moscova, Rusia

In ciuda problemelor locale, Moscova este o mare oportunitate de a petrece Craciun nu o data, ci de doua ori pe an! Poti participa la Festivalul de Iarna din Rusia, care are loc in Parcul Izmailovo chiar inainte de Craciun (eveniment sarbatorit pe 6 si 7 ianuarie, dupa calendarul Iulian). Apoi, rupe literalmente gheata cu o croaziera de doua ore, cu barca pe raul Moscova, unde ai parte de pranz sau cina, in timp ce armiri frumusetea Moscovei, sub paravanul de iarna. De asemenea, te poti plimba printre sculpturile de gheata, care fac parte din Winter Festival (taxa de intrare - 350 de ruble). Muzeu de sculptura de gheata este deschis in fiecare zi, intre orele 11-20. Nu te imbrca in rochie. Sculpturile sunt pastrate la -10 grade Celsius si risti sa dardai de frig.

Rezerva acum!