×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top 10 cele mai aventuroase drumuri din Grecia

Vacanta in Grecia cu niscaiva adrenalina? Nu-i nevoie sa iesi in larg sau sa te dai cu parapanta. Frumusetea Greciei sta in varietatea geografica, ce-ti ofera atat mare, cat si munte.

Iar astazi, noi ne-am indreptat privirile catre peisajele sale montane… mai exact catre cele mai aventuroase drumuri, pe care sa le strabati (cu atentie si mare prudenta) in timpul unei vacante de toamna.

Defileul Kotsifou

Defileul Kotsifou este situat in prefectura Rethymno, pe coasta de sud a insulei Creta. Este unul dintre cele mai frumoase defilee ale insulei, dar si unul dintre cele mai aventuroase, deoarece traseul are o multime de suisuri, coborasuri si zigzaguri.

Drumul este asfaltat si trece prin sectiuni cu stanci abrupte si inguste. Cu o lungime totala de 1.800 de metri si unele pante, aproape verticale (atingand inaltimea de 600 de metri), Defileul Kotsifou este foarte ingust la inceput (aproximativ 10 de metri), dar se largeste treptat.

Cu toate acestea, el nu este recomandat soferilor incepatori! Asadar, chiar daca ai experienta si te incumeti sa il traversezi, fa-o cu mare grija.

Kallikratis-Kapsodasos

Sau „drumul ca agrafele de par”, cum este adesea poreclit din cauza formei sale, se afla in Creta si ofera peisaje care-ti taie rasuflarea. U-urile care se formeaza pe fiecare parte iti dau impresia de carare in zig-zag.

Astfel de drumuri sunt incredibile, dar si extrem de aventuroase din cauza curbelor destul de stranse. Daca ajungi pe el, nu te visa in „Fast and furios”. E mult prea periculos!

Prousos - Karpenisi

Acest drum din Evrytania, din Grecia centrala, este declarat a fi unul dintre cele mai periculoase din Europa, din cauza curbelor pe pietre si a potentialelor alunecari de teren.

Drumul este asfaltat, dar include multe parti extrem de inguste, de netrecut pentru doua masini in acelasi timp. Este interzis mersul pe aici in caz de conditii meteorologice severe, existand riscuri de avalansele, caderi masive de zapada si alunecari de teren.

Drumului trece pe langa raul Karpenisiotis si are o lungime de 28.9 kilometri. El leaga satul Prousos de orasul Karpenisi.

Hora Sfakion-Anopolis

Acest drum incredibil este in forma de S si este ca un sarpe inselator, cu multe viraje bruste, la o altitudine unde cea mai mica greseala duce direct spre mare.

Aceste serpentine spectaculoase, dar si extrem de periculoase, se afla pe coasta de sud a insulei Creta, in Grecia, si au o lungime de 11.9 kilometri, intre orasul Hora Sfakion si platoul Anopolis - un sat mic, construit pe un platou mic, dar fertil, la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului marii, in zonele sudice ale Muntilor Albi.

Trecatoarea Kaliakouda

Aceasta trecatoare se afla la 2.000 de metri deasupra nivelului marii, in apropiere de Karpenissi, regiunea Evrytania, centrul Greciei. Este una dintre cele mai periculoase drumuri din Grecia, din cauza lipsei de bariere de siguranta si a lipsei asfaltului.

E un drum de pamant, cu o lungime de 10 kilometri, la finalul caruia se afla un refugiu pe varf de munte, la intrarea in orasul Megalo Horio. Pentru a traversa unele sectiuni de drum trebuie sa ai un 4WD si sa fii un sofer cu experienta in tehnicile de antrenare 4WD. Drumul este pietros si pare solid, dar exista curbe in zone cu ape curgatoare, in care masina iti poate derapa.

Trecatoarea Pantokrator

Muntele Pantokrator (sau Pantocratorul) este o trecere de munte situata in nord-estul insulei Corfu, Grecia, la o altitudine de 906 metrideasupra nivelului marii. Este cel mai inalt munte de pe insula.

Soseaua este asfaltata, insa drumul este destul de periculos din cauza multiplelor curme in zig-zag. La capatul lui se afla o o cafenea pentru turisti, o statie de telecomunicatii si o manastire - Manastirea Pantokrator, situata pe locul unei manastiri mai vechi „Angevina”, construita in 1347, distrusa la inceputul secolului al 16-lea si complet reconstruita incepand cu 1689, cu ajutorul contributiilor de la oamenii din satele din jur.

Soseaua Livaniana

Se afla pe coasta de sud a insulei Creta si este unul dintre drumurile aventuroase si periculoase deopotriva din cauza curbelor si a lipsei de asfalt. Drumul are 9.3 kilometri lungime si 16 curbe extrem de stranse.

In cazul in care iti doresti aventura off-road pana la Livaniana, el se afla in apropiere de Cheile Aradhena. Este complet neasfaltat, iar o portiune de trei kilometri este acoperita doar cu piatra de munte.

Langada Pass

Langada Pass este o mare trecatoare de munte, la o altitudine de 1.524 metri deasupra nivelului marii, situata in Muntii Taygetos, in regiunea Peloponez din Grecia.

Drumul spre summit este asfaltat si ofera unul dintre cele mai pitoresti trasee din regiune. Se numeste Route 82 si leaga Sparta de Kalamata. Este una dintre rutele cele mai uimitoare din tara, cu stanci impresionante. Tinand cont de dificultatea drumului, pentru a-l strabate ai nevoie de experienta in sofat, de atentie sporita si de anvelope adecvate.

Aristi - Papingo

Soseaua Aristi - Papingo ofera o imagine foarte pitoreasca a zonei Ioannina, Epir, Grecia, trecand prin Muntii Pindului. Este unul dintre faimoasele drumuri-agrafe din lume.

Drumului leaga orasele Aristi si Papingo, este abrupt si trece pe langa marginea raului Voidomatis. El are o lungime de 10.8 kilometri - incepe din Aristi, la o altitudine de 620 de metri deasupra nivelului marii, si se termina in Papingo, la 930 de metri.

Patiopoulo-Perdikaki

Perdikaki-Patiopoulo este un drum de munte, cu o lungime de 23.5 de kilometri, situat in partea de nord-est a Etolia-Acarnania, Grecia. Este foarte ingust si nu este semnalizat de trafic, ceea ce il face extrem de periculos.

Drumul incepe in Perdikaki - un sat situat la o altitudine de 700 de metri deasupra nivelului marii - si duce spre Patiopoulo, ridicandu-se la o altitudine de 1.160 de metri.

Este un traseul extrem de periculos, nerecomandat soferilor neexperimentati si nici celor cu experienta, care nu cunosc drumul. Daca te bate gandul sa-l traversezi, mergi cu o agentie specializata.

Desi este plin de viata (traversat de localnici, de animale, camioane, autobuze si autoturisme), este periculos intrucat este acoperit cu pietris si nu exista marcaje care sa-ti arate marginea. Nu ti-l recomandam fara ghizi si soferi locali, bine pregatiti.


Rezerva acum!