Top 10 cele mai aventuroase drumuri din Grecia

Vacanță în Grecia cu niscaiva adrenalină? Nu-i nevoie să ieși în larg sau să te dai cu parapanta. Frumusețea Greciei stă în varietatea geografică, ce-ți oferă atât mare, cât și munte. Iar astăzi, noi ne-am îndreptat privirile către peisajele sale montane… mai exact către cele mai aventuroase drumuri, pe care să le străbați (cu atenție și mare prudență) în timpul unei vacanțe de toamnă.

Defileul Kotsifou
Defileul Kotsifou este situat în prefectura Rethymno, pe coasta de sud a insulei Creta. Este unul dintre cele mai frumoase defilee ale insulei, dar și unul dintre cele mai aventuroase, deoarece traseul are o mulțime de suișuri, coborâșuri și zigzaguri. Drumul este asfaltat și trece prin secțiuni cu stânci abrupte și înguste. Cu o lungime totală de 1.800 de metri și unele pante, aproape verticale (atingând înălțimea de 600 de metri), Defileul Kotsifou este foarte îngust la început (aproximativ 10 de metri), dar se lărgește treptat. Cu toate acestea, el nu este recomandat șoferilor începători! Așadar, chiar dacă ai experiență și te încumeți să îl traversezi, fă-o cu mare grijă.

Kallikratis-Kapsodasos
Sau „drumul ca agrafele de păr”, cum este adesea poreclit din cauza formei sale, se află în Creta și oferă peisaje care-ți taie răsuflarea. U-urile care se formează pe fiecare parte îți dau impresia de cărare în zig-zag. Astfel de drumuri sunt incredibile, dar și extrem de aventuroase din cauza curbelor destul de strânse. Dacă ajungi pe el, nu te visa în „Fast and furios”. E mult prea periculos!

Prousos – Karpenisi
Acest drum din Evrytania, din Grecia centrală, este declarat a fi unul dintre cele mai periculoase din Europa, din cauza curbelor pe pietre și a potențialelor alunecări de teren. Drumul este asfaltat, dar include multe părți extrem de înguste, de netrecut pentru două mașini în acelasi timp. Este interzis mersul pe aici în caz de condiții meteorologice severe, existând riscuri de avalanșele, căderi masive de zăpadă și alunecări de teren. Drumului trece pe lângă râul Karpenisiotis și are o lungime de 28.9 kilometri. El leagă satul Prousos de orașul Karpenisi.

Hora Sfakion-Anopolis
Acest drum incredibil este în formă de S și este ca un șarpe înșelător, cu multe viraje bruște, la o altitudine unde cea mai mică greșeală duce direct spre mare. Aceste serpentine spectaculoase, dar și extrem de periculoase, se află pe coasta de sud a insulei Creta, în Grecia, și au o lungime de 11.9 kilometri, între orașul Hora Sfakion și platoul Anopolis – un sat mic, construit pe un platou mic, dar fertil, la o altitudine de 600 de metri deasupra nivelului mării, în zonele sudice ale Munților Albi.

Trecătoarea Kaliakouda
Această trecătoare se află la 2.000 de metri deasupra nivelului mării, în apropiere de Karpenissi, regiunea Evrytania, centrul Greciei. Este una dintre cele mai periculoase drumuri din Grecia, din cauza lipsei de bariere de siguranță și a lipsei asfaltului. E un drum de pământ, cu o lungime de 10 kilometri, la finalul căruia se află un refugiu pe vârf de munte, la intrarea în orașul Megalo Horio. Pentru a traversa unele secțiuni de drum trebuie să ai un 4WD și să fii un șofer cu experiență în tehnicile de antrenare 4WD. Drumul este pietros și pare solid, dar există curbe în zone cu ape curgătoare, în care mașina îți poate derapa.

Trecătoarea Pantokrator
Muntele Pantokrator (sau Pantocratorul) este o trecere de munte situată în nord-estul insulei Corfu, Grecia, la o altitudine de 906 metrideasupra nivelului mării. Este cel mai înalt munte de pe insulă. Șoseaua este asfaltată, însă drumul este destul de periculos din cauza multiplelor curme în zig-zag. La capătul lui se află o o cafenea pentru turiști, o stație de telecomunicații și o mănăstire – Mănăstirea Pantokrator, situată pe locul unei mănăstiri mai vechi „Angevina”, construită în 1347, distrusă la începutul secolului al 16-lea și complet reconstruită începând cu 1689, cu ajutorul contribuțiilor de la oamenii din satele din jur.

Șoseaua Livaniana
Se află pe coasta de sud a insulei Creta și este unul dintre drumurile aventuroase și periculoase deopotrivă din cauza curbelor și a lipsei de asfalt. Drumul are 9.3 kilometri lungime și 16 curbe extrem de strânse. În cazul în care îți dorești aventură off-road până la Livaniana, el se află în apropiere de Cheile Aradhena. Este complet neasfaltat, iar o porțiune de trei kilometri este acoperită doar cu piatră de munte.

Langada Pass
Langada Pass este o mare trecătoare de munte, la o altitudine de 1.524 metri deasupra nivelului mării, situată în Munții Taygetos, în regiunea Peloponez din Grecia. Drumul spre summit este asfaltat și oferă unul dintre cele mai pitorești trasee din regiune. Se numește Route 82 și leagă Sparta de Kalamata. Este una dintre rutele cele mai uimitoare din țară, cu stânci impresionante. Ținând cont de dificultatea drumului, pentru a-l străbate ai nevoie de experiență în șofat, de atenție sporită și de anvelope adecvate.

Aristi – Papingo
Șoseaua Aristi – Papingo oferă o imagine foarte pitorească a zonei Ioannina, Epir, Grecia, trecând prin Munții Pindului. Este unul dintre faimoasele drumuri-agrafe din lume. Drumului leagă orașele Aristi și Papingo, este abrupt și trece pe lângă marginea râului Voidomatis. El are o lungime de 10.8 kilometri – începe din Aristi, la o altitudine de 620 de metri deasupra nivelului mării, și se termină în Papingo, la 930 de metri.

Patiopoulo-Perdikaki
Perdikaki-Patiopoulo este un drum de munte, cu o lungime de 23.5 de kilometri, situat în partea de nord-est a Etolia-Acarnania, Grecia. Este foarte îngust și nu este semnalizat de trafic, ceea ce îl face extrem de periculos. Drumul începe în Perdikaki – un sat situat la o altitudine de 700 de metri deasupra nivelului mării – și duce spre Patiopoulo, ridicându-se la o altitudine de 1.160 de metri. Este un traseul extrem de periculos, nerecomandat șoferilor neexperimentați și nici celor cu experiență, care nu cunosc drumul. Dacă te bate gândul să-l traversezi, mergi cu o agenție specializată. Deși este plin de viață (traversat de localnici, de animale, camioane, autobuze si autoturisme), este periculos întrucât este acoperit cu pietriș și nu există marcaje care să-ți arate marginea. Nu ți-l recomandăm fără ghizi și șoferi locali, bine pregătiți.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Pregătit de distracție? Începe Carnavalul Syros!

Chiar dacă e iarnă, vacanta in Grecia înseamnă distracție. Nu o spunem pentru că iubim Grecia sau pentru că Google a hotărât să sprijine o campanie de promovare a țării ca destinație de vacanță all-season, ci pentru că, în această perioadă, evenimentele se țin lanț. Petrecerile de Carnaval au început în 1 februarie, înveselind întreaga […]

Noi vacanțe la 1 euro

A început nebunia! Mii de oferte, sute de vacanțe ieftine și zeci de vacanțe la 1 euro! Da, vezi bine. Am revenit cu vacanțe la 1 euro în Grecia, așa cum doar noi știm să le facem! Ți-am pregătit o mulțime de surprize și reduceri de până la 270 de euro la sejururile cu avionul […]

top 10 destinatii de primavara

Top 10 destinatii de primavara

Primavara este anotimpul vacantelor parfumate si relaxante. Lipsa aglomeratiei, dar si preturile mai mult decat convenabile, fac din acest sezon unul dintre cele mai potrivite pentru petrecerea unei vacante binemeritate dupa sezonul friguros. Europa Travel vine in sprijinul calatorilor cu 10 sugestii pentru un sejur primavaratic.   Insulele ABC, Caraibe Daca marea majoritate a insulelor […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 4 =