Gratis în Copenhaga

Te îndrăgostești ușor de Copenhaga, orașul istoric și modern laolaltă, care te fascinează prin gastronomia de top, prin designul inovator și prin atmosfera plină de relaxare. Este capitala scandinavă în care visezi să ajungi și pentru aerul boem, dar care nu este nici pe departe o destinație ieftină. Cu toate acestea, în mod surprinzător, aici vei găsi o multitudine de activități pe care să le experimentezi gratis. Tocmai de aceea, astăzi m-am oprit la a prezenta câteva dintre lucrurile pe care le poți face gratis în Copenhaga:

Explorează zona Nyhavn
Culorile vibrante și navele istorice înalte transformă Nyhavn în una dintre cele mai faimoase destinații din Copenhaga. Pentru cele mai frumoase peisaje și fotografii, plimbă-te în josul străzii mai puțin aglomerate și admiră celebra navă-far Geyser Rev, precum și casa cu numărul 20, unde a trăit celebrul autor danez Hans Christian Andersen, în 1835, când a publicat primul său volum de basme. Iar dacă ți se face foame, nu te avânta în restaurantele din port. Sunt extrem de costisitoare. Mănâncă și bea o bere alături de localnici, la un picnic pe marginea apei.

Admiră peisajele din Christiansborg
Palatul Christiansborg găzduiește Parlamentul danez. Deși există o taxă pentru turul palatului Christiansborg în sine, intrarea în turn și în biserică sunt gratuite. Christiansborg Tårnet este cel mai înalt punct de vedere al Copenhagăi, cu o priveliște panoramică uimitoare. De aici, poți vedea întregul peisaj urban și chiar traseul apei spre Suedia.

În vecinătate se află Christiansbourg Kirke, biserica oficială a Familiei Regale daneze, situl de evenimente formale cum ar fi botezuri, nunți și înmormântări. În spatele turnului se află Royal Riding Ring, unde poți vedea unii dintre cei 20 de cai albi ai reginei, pregătiți adesea pentru sarcinile regale.

Plimbă-te de-a lungul portului
Este, probabil, cea mai aglomerată zonă în vârful sezonului turistic. Nu de alta, dar cu toții vor să vadă ”The Little Mermaid” – cel mai faimos rezident din Copenhaga, al celebrului Hans Christian Andersen. Cocoțată pe stâncă, sculptura frumoasei Mica Sirenă este mult mai mică decât majoritatea turiștilor se așteaptă, iar unii spun chiar că este o atracție supraevaluată. Cu toate acestea, viziteaz-o, mai ales că în imediata apropiere se află Fântâna Gefion – cel mai mare monument al orașului, inspirat dintr-o veche legendă nordică. În spatele fântâni este Kastellet, o cetate în formă de stea, construită în anii 1600 cu scopul de a apăra orașul. Aici te poți plimba în voie printre clădirile sale istorice.

Vizitează muzee de clasă mondială
Copenhaga este casa unei game impresionante de muzee istorice și de artă. Poți vedea opere de artă uimitoare, fără a plăti taxe de intrare. Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek este plin cu sculpturi și picturi realizate de Rodin și Van Gogh, precum și cu artefacte istorice. Intrarea este gratuită în zilele de marți. Muzeul Thorvaldsens, aflat lângă Palatul Christiansborg, este în întregime dedicat operelor și colecțiilor sculptorului danez Bertel Thorvaldsen, iar intrarea este liberă în zilele de miercuri. Tot miercurea, ai liber și la Nikolaj Kunsthal din apropiere, un centru de artă contemporană, găzduit într-o fostă fabrică. Toate cele trei muzee sunt adăpostite în clădiri frumoase și oferă o colecție de lucrări impresionante, pentru care multă lume alege Copenhaga ca destinație de vacanță.

Strøget
Pedestrianised Strøget este hub-ul centrului plin de viață din Copenhaga. Una dintre cele mai lungi și mai vechi străzi pietonale din lume, Pedestrianised Strøget este un paradis al shoppingului, mai ales datorită celebrului design danez. Traversează strada agale de la un capăt la celălalt, și vei descoperi clădiri istorice, piețe și fântâni. La capătul de jos răsare Rådhuspladsen, unde vizitatorii pot admira lobby-ul ornat și World Clock Jens Olsen, o piesa incredibil de complicată de cronometrie. Tot în Rådhuspladsen, vezi Dragon Fountain, populara statuie a lui Hans Christian Andersen.

O gură de aer proaspăt
Orașul Copenhaga este plin de spații verzi, iar Grădinile regelui sunt deosebit de frumoase. Ele înconjoară Rosenborg Castle, construit drept casă regală de vară în 1600 și devenit acum muzeu. Grădinile sunt locul perfect pentru o plimbare liniștită printre flori și alei flancate de copaci și sculpturi. Vara este, de asemenea, un loc popular de picnic. Iar dacă ești pasionat de natură, Grădinile Botanice din apropiere se întind pe o rază de 10 hectare și oferă peste 13.000 de specii de plante, flori, copaci, laături de un lac.

Palatul Amalienborg
Palatul Amalienborg este orașul reședința oficial al reginei Margrethe a II-a și a familiei regale daneză. Este unic prin structură, fiind format din patru foste vile, care se confruntă cu o piață centrală. Vizitează-l Amalienborg la prânz pentru a asista la schimbarea Gărzii. Marșul soldaților îmbrăcați în uniforme albastre, cu căști de protecție distinctive, este un spectacol de-a dreptul fascinant, cu atât mai mult atunci când regina este în reședință, întrucât el este urmat și de o fanfară.
Biserica Frederik este, de asemenea parte din complexul Amalienborg, și este deschisă publicului. Intră și vezi cupola ornată, cea mai mare din Scandinavia.

Savurează aromele din piața Torvehallerne
Torvehallerne este un paradis gastronomic, sursa produselor proaspete, locale. Complexul are două săli din sticlă și multe standuri în aer liber, unde tarabele sunt pline cu bunătățuri precum vinuri, ceaiuri și bomboane de ciocolată. Dacă vrei să încerci un preparat tradițional, ia-ți smørrebrød sau un pølse (hot dog danez), de la Pølse Kompagniet.

Parcurge ambele părți ale Bibliotecii Regale
Insula Slotsholmen, sediul guvernului danez, este casa multor atracții demne de explorat. O caracteristică unică este Biblioteca Regală, formată din două secțiuni: clădirea originală, fondată în anul 1648, și extensia modernă, finalizată în 1999. Partea nouă a bibliotecii răsare strălucitoare pe malul portului Copenhaga și este cunoscută sub numele de ”Negru de diamant”, datorita exteriorului lucios de marmură.

Biblioteca deține aproape fiecare carte tipărită în limba daneză, ce datează din 1482. Interiorul este o piesă fascinantă de arhitectură, a cărei sală centrală este accesibilă publicului. Cărțile, însă, trebuie rezervate în prealabil și citite doar în una din sălile de lectură. Între latura istorică a bibliotecii și intrarea în Parlamentul danez este o grădină ascunsă, unde te poți relaxa lângă fântână.

O viață puțin obișnuită la Christiania
Aflat pe lângă cartierul Christianshavnul, Orașul Liber (Free Town) din Christiania este o parte unică și oarecum controversată din Copenhaga. El a fost înființat în 1971, când, în mijlocul unei crize privind lipsa de locuințe, intrușii au preluat o bază militară abandonată și au format o societate alternativă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ținuta în avion. Ce să porți în timpul unui zbor

Chiar dacă ți se pară fiță, când vine vorba de ținuta în avion, moda are rostul ei. Ținuta în avion greșită nu doar că-ți poate cauza disconfort, ci îți poate provoca și probleme de sănătate. Întreab-o pe Lady Gaga. În 2010, starul pop a urcat în avion încălțată cu pantofi Alexander McQueen și îmbrăcată într-un […]

Sfaturi pentru zborurile lungi cu avionul, cu copil mic

Vacanță cu copilul mic? Pun pariu că ți se pare imposibil. Mulți visează, însă nu îndrăznesc să-și facă planuri, mai ales dacă drumul implică și un zbor lung, de opt sau zece ore. Cu toate acestea, așa cum spune și o vorbă din bătrâni, nu-i dracu’ așa negru. Dacă te organizezi cum trebuie, poți avea […]

festivaluri europene

Cele mai tari festivaluri europene de toamnă, în 2016!

Chiar dacă vremea de plajă nu a trecut încă, schimbăm un pic macazul și intrăm în ritmul petrecerilor de toamnă. Mai exact, urmăm calea spre destinațiile gazde ale celor mai tari festivaluri europene de toamnă ale anului 2016. Scoția, Italia, Anglia, Germania și Spania sunt doar câteva dintre țările care dau, anul acesta, startul paradelor, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + one =