×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cum sa faci poze de vacanta, fara oameni in ele

Selfie in vacanta? Suna bine. Iar daca mai esti si pasionat de fotografie, sigur vrei sa iti iasa ca la carte. Insa, ce faci cand nu scapi de multime si in toate pozele iti apar si straini? Ei bine, am patit-o si noi. Asa ca, ti-am pregatit cateva sfaturi, care sa te ajute sa-ti faci poze, fara oameni in ele. La noi a functionat!

1. Viziteaza in zori Cine se scoala de dimineata, departe ajunge. Ei bine, nu cu noaptea in cap, dar cat de dimineata poti. Nu sunt o persoana matinala. Deloc. Dar am observat ca, dimineata, la deschiderea obiectivelor turistice, nu gasesti aproape nici un turist. Toti se ingramadesc parca dupa micul dejun. Daca esti gurmand, ia-ti un sendvis si porneste la drum. Daca, insa, te poti abtine, mananca traditional dupa vizita turistica. Pranzul e un moment perfect de relaxare.

2. Evita weekend-urile si sarbatorile “Unde este toata lumea? Oh, stai! E miercuri, seara!” Nu stiu de ce, dar cu totii tindem sa ne incepem vacantele in weekend. Si, daca se poate, dis de dimineata. E foarte bine si de miercuri seara, nu crezi? In weekend-uri si de sarbatori, transportul aerian si cel terestru este full. Incearca sa iti programezi vacanta in a treia zi a saptamanii, cu intoarcere la mijlocul celeilalte saptamani. Sa vezi ce suprinza placuta vei avea. Mai cu seama ca, spre finele saptamani, nici obiectivele turistice nu mai sunt atat de aglomerate. Turistii vor sa vada TOT in primele zile. Tu incearca altfel.

3. Nu pleca in mijlocul sezonulul turistic Ghici cati oameni isi aleg vacante in sezonul ploios? Foarte putini. Incearca lunile de toamna sau de primavara. Prinzi si soare suficient pentru plaja (in functie de destinatie), dar si vreme buna de explorat. Unde mai pui ca fotografiile tale vor fi aparte. Poti merge in Grecia toamna si sa faci plaja. De asemenea, poti urca pe Machu Picchu in sezonul ploios si face poze extrem de reusite. Nicaieri nu ploua in continuu si, in fond, cine te grabeste? Doar esti in vacanta…

4. Nu tinti o zona ultra populara Toata lumea sa fotografieze Taj Mahal din fata si aproape toata lumea se mandreste cu acelasi „portret” alaturi de alti zeci de turisti. Partea din spate este, de asemenea, impresionanta. Este la fel de atragatoare, are un punct de reper usor de recunoscut in fotografii si iti ofera posibilitatea unui selfie reusit.

5. Fii rabdator Uneori, chiar si o zona mai putin cunoscuta poate fi aglomerata. Ei bine, aici intervine rabdarea. Aseaza-te intr-un loc in care ai vizibilitate spre unghiul dorit si asteapta sa se elibereze. Daca am reusit sa facem asta dupa amiaza, la Marele Zid Chinezesc, atunci poti oriunde. Doar ca iti trebuie determinare si muuuulta rabdare.

6. Foloseste-ti capul ... literalmente Exista sanse mari ca oamenii sa nu se mute neam de langa tine, tocmai pentru ca si ei vor sa fotografieze acelasi loc. Ei bine, pozeaza-ti capul, din spate sau din lateral. Cum iti convine. Daca mergi des in vacante si esti macar putin pasionat de fotografie, Facebook sau Instagram :), sigur ai tot ce-ti trebuie pentru un selfie perfect. Asadar, ridica mana si pozeaza-ti capul din spate, prinzand si peisajul pe care toti doresc sa-l fotografieze. Doar asa vei reusi ca imaginea sa fie doar cu tine si cu peisajul dorit.

7. Spune nu camerelor foto mari… un smartphone e de ajuns Cand vezi imagini perfecte, sigur te gandesti ca tipul e profesionist si are ustensile tare. Ei, cu totii ne-am dori un aparat foto DSLR, care sa faca fotografii la rezolutii inalte si care sa prinda culorile intr-un mod spectaculos, asa ca profesionistii. Insa, pentru asta, trebuie sa ai bani si timp sa-ti comfigurezi aparatul, pozitia etc. Unele dintre cele mai bune fotografii facute de noi au fost cu un aparat mediu, de obicei GoPro Hero 4 negru, care se manevreaza usor si destul de rapid. De asemenea, folosim des si varianta iPhone, indiferent de numar. Fotografiile au o calitate destul de buna si rapiditatea cu care pozezi este incantatoare.

8. Foloseste unghiuri in avantajul tau, cu un bat selfie Pentru fotografii fara oameni in ele, ai nevoie de un „bat de selfie” cat de poate de lung. Chiar daca nu iti place, din punct de vedere estetic, „batul de selfie” poate face minuni pentru autoportrete luate din lateral. Asta, desigur, daca il folosesti corect. Ridica-l cat mai sus posibil, pentru a fi deasupra altor persoane sau a multimii. Nici macar nu trebuie sa apari in fotografie. Peisajul pe care il vei imortaliza, va fi, cu siguranta, unul de exceptie.

9. Roaga persoanele sa se dea la o parte (politicos, desigur) Daca ii rogi politicos, oamenii de dau la o parte. O spun din experienta. Intreaba politicos daca i-ar deranja sa faca un pas in spate, pentru a face o poza. De cele mai multe ori, un zambet si o vorba buna au mai mult efect decat o stare vizibila de nervi. Oamenii reactioneaza, de obicei, in functie de abordarea pe care o ai.

10. Daca toate de mai sus esueaza, incorporeaza multimea Sa fim sinceri. Ai 0% sanse sa fotografiezi Shibuya Crossing in Tokyo fara oameni. Conformeaza-te si pozeaza cu multime cu tot. Celebra intersectie aflata la iesirea din Shibuya Station este tot timpul aglomerata, fie si la trei dimineata. Multumeste-te ca o poti fotografia si asa.

Si, peste toate, tine minte ca acestea sunt doar sfaturi. Cine stie, poate mai gasesti si alte solutii in timpul shooting-urilor. Vorba aceea, experienta ne invata. Iar daca poza nu iti reuseste si pace, nu te enerva. Poti oricand folosi celebrul „crop” din Photoshop!

Rezerva acum!