Cele mai grandioase cascade ale lumii!

Sigur ai auzit de Cascada Niagara, Cascada Yosemite sau de Cascada Victoria. Însă, ai avântat vreodată pe traseele râurilor curgătoare ale cascadelor din Islanda? Ai văzut cea mai înaltă cascadă din Australia? Ai străbătut drumurile din junglele Americii de Sud? Dacă nu, ia-ți în picioare niște sandale confortabile, pentru că vei avea multe de explorat…

Victoria Falls -Zambia
Chiar și în extra sezon, Cascada Victoria este uluitoare. Chiar și cu cel mai lent debit de apă, Victoria Falls este o atracție turistică puternică datorită dimensiunilor ei: 1.708 de metri lățime și 108 metri înălțime! Cascada se află în Africa de Sud, pe râul Zambezi, la granița dintre Zambia și Zimbabwe.

Cascada Kaieteur – Guyana, Amazon
O cascadă puternică, cu o singură cădere bruscă, în Guyana, Amazon. Ascunsă în inima pustie a Guyanei, Kaieteur Falls este una dintre cele mai puternice cascade cu o singură cădere bruscă din lume. Însă, pe cât este de grandioasă, pe atât este de greu accesibilă. Poți ajunge la ea doar printr-o călătorie de trei zile pe uscat sau pe râu, sau printr-un zbor charter. Trebuie să străbați pe jos 1.5 mile, prin junglă, neapărat cu o exchipă de ghizi. Ține minte că ești în mijlocul pustietății. Traseul este periculos. Pe alocuri, trebuie să mergi pe marginea unor prăpastii, unde nu ai nici măcar o frânghie de susținere. Așadar, dacă realmente iubești adrenalina, include în intinerariul tău și Kaieteur Falls. Merită.

Cascada Niagara – Canada
Peste margine. Nu există să ajungi în Canada și să nu vezi Niagara. Sunetul puternic al apei te fascinează, iar reacțiile turiștilor din vaporașele ce se perindă în josul cascadei sunt de-a dreptul distractive. Într-o zi plăcută de vară, alocă-ți timp și pentru o plimbare prin parcul din împrejurimi. Fii conștient, însă, că nu vei fi singurul care face asta. Cascada Niagara este aglomerată vara. Cele mai multe hoteluri și excursii sunt rezervate cu câteva luni înainte.

Cascada Iguazu – Iguazú, Argentina
Gâtlejul Diavolului. Sună terifiant și chiar așa este! Anumite lucruri din viață sunt, pur și simplu, imposibil de capturat într-o simplă fotografie. Este și cazul Cascadei Iguazu, din Iguazú, Argentina. Nu degeaba este poreclită și „Gâtul Diavolului”. Situată la granița dintre Brazilia și Argentina, cascada formează linia separatoare dintre cele două țări. Cascada Iguazu este mai ușor accesibilă prin partea argentiniană, prin Parcul Național Iguazú, de unde poți lua un mini-tren (Rainforest Ecological Train). Față de alte cascade din SUA și Canada, în partea sudică poți ajunge periculos de aproape de cursul zgomotos al apei. Sunetul este de-a dreptul asurzitor, stropii sunt ispititori (mai ales în fierbânțeala verii) și peisajele sunt de-a dreptul năucitoare. Ajuns în cel mai aproape punct de apă, simți cum inima începe să ți se zbată în piept. Este locul despre care localnicii spun că te „aruncă în gura diavolului”.

Canaima, Venezuela
Cascada Îngerului. Cea mai înaltă cascadă de pe Pământ. Călătoria spre această zonă fermecată îți inspiră groază și respect. Este o reală aventură, care se face în minimum câteva zile prin junglă. Ca sfat: oricât de curajos ai fi, nu te avânta singur. Asigură-te că străbați drumul alături de o echipă foarte bine pregătită de ghizi.

Dettifoss – Nord-Est, Islanda
Cascada hohotitoare. Sau cascada mereu veselă! Dettifoss a intrat pe lista mea de must-see în Islanda, imediat după ce am văzut prima scenă din Prometeu. Cascada Dettifoss se află în Parcul Național Vatnajokull, în nord-estul Islandei, și este una dintre cele mai puternice cascade din Europa întrucât volumul de apă ce cade în canion este atât de mare, încât face ca pietrele să se cutremure. Cascada are 100 de metri lățime și o cădere de 45 de metri până în canionul Jökulsárgljúfur. Dettifoss a devenit un major punct turistic începând cu 2012, după apariția câtorva imagini cu ea în filmul science-fiction Prometheus.

Cascada Browne – Parcul Național Fiordland, Noua Zeelandă
Cea mai înaltă cascadă australiană! Situată pe Insula de Sud din Noua Zeelandă, Cascada Browne oferă un sunet și un fundal sălbatic spectaculos. Deși îngustă, apa acesteia se repede aproape 840 de metri în jos. Recomandat este să o vizitezi toamna datorită peisajului în culori. O să-ți taie respirația.

Cascada San Sebastián – San Sebastián, Puerto Rico
Ca la multe minuni ale naturii din Puerto Rico, și Cascada San Sebastián să la loc de cinste, bine ascunsă de vegetație și stânci greu de străbătut. Pentru a găsi Gozalandia, ar trebui să-l vizitezi mai întâi cu un localnic întrucât aflarea direcțiilor corecte este mai complicată. În ultima perioadă, localnicii au transformat zona într-un punct turistic un pic mai accesibil. Acum eștistă chiar și planuri de a transforma cascada într-o stațiune eco. Parcarea este ieftină și încearcă să ajungi acolo cât mai de dimineață, pentru a evita aglomerația. De asemenea, evită weekend-urile, tot din cauza îmbulzelii. Există mai multe căi pline de noroi care te duc la două cascade frumoase. Dacă alegi să le zivitezi în timpul sezonului umed (august-octombrie), fii pregătit să mergi doar în picioarele goale. Încălțările te vor încurca. Dacă nu crezi, stai să ajungi acolo. Îți vor explica localnicii mai pe îndelete.

Grădina cascadă La Paz – Heredia, Costa Rica
Cascada La Paz – Costa Rica. Dacă ai posibilitatea de a vizita Costa Rica, fă-o! Urcă până la cascada Alejuela. Iar odată de ai revenit jos, traseul până la Arenal este o binecuvântare. Dintre vulcanii din Costa Rica, acesta este încă activ. În drum spre vârf, poți face câte un popas pentru a încerca rafting pe râuri albe sau echitația. Trage pe dreapta și fă-le. Sunt experiențe rare.

Cascada Koleshino – Koleshino, Macedonia (FYROM)
Cea mai frumoasă cascadă din Macedonia. Cascada Koleshino se află deasupra satului Kolešino, în municipiul Novo Selo, din regiunea de sud-est a Republicii Macedonia. Pornind de la râul Baba, cascada se regăsește pe muntele Belasica. Apa ei cade ușor de la aproape 19 metri înălțime, peste stânci de piatră impunătoare, înconjurate de o pădure stufoasă. Aceasta este o atracție turistică majoră din sud-estul Macedoniei. Este deschisă pe tot parcursul anului, iar situl este dezvoltat și amenajat în permanență pentru a facilita intrarea turiștilor.

Cascada Krimmler – Krimml, Austria
După ce ai văzut-o, descoperi că alura istorică și culturală a Austriei poate fi întrecută doar de frumusețea naturală a țării. Cascada Krimmler, aflată în Parcul Național Hohe Tauern, are un joc audio și arhitectural unic. Apa glaciară se pripește parcă să alunece peste trei niveluri de piatră, creând un spectacol aparte. Căderea măsoară 381 de metri și poate fi admirată din mai multe puncte accesibile turiștilor. În oricare dintre ele ai fi, vei simți puterea stropilor de apă, care sar pe un fundal uimitor de păduri și lanțuri muntoase. Ca recomandare: ia prânzul la restaurantul Schoenangerl, situat la 1.280 de metri deasupra nivelului mării!

Cascada Goðafoss – Islanda
Semnificația numelui Goðafoss („Cascada zeilor”) indică clar modul în care acest sit a fost privit de localnici, de-a lungul istoriei islandeze. Situat între Akureyri și Mývatn, Cascada Goðafoss este, fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase din Islanda, având aproximativ 12 de metri lățime și un arc „electric” la bază, în formă de potcoavă.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Top cele mai frumoase destinații pe care le poți vizita în Anglia

Una dintre cele mai populare destinații europene de vacanță, Anglia este un loc încărcat de istorie și cultură, care se mândrește cu câteva dintre cele mai populare atracții ale lumii. De la sate pitorești la Londra de poveste, galerii de artă, castele, muzee și catedrale, Anglia are câte ceva de oferit fiecărui vizitator. Pornește cu […]

„La vie en rose”, în boemul Paris. Ce poți descoperi în 10 zile

Paris este mereu o idee bună, fie că ești un romantic incurabil sau dornic de experiențe culturale. Capitala Franței atrage peste 30 de milioane de vizitatori pe an, datorită obiectivelor de renume precum: Turnul Eiffel, Basilica Sacre Coeur sau Muzeul Luvru. Îți propunem să faci o Incursiune în Hexagon, unde vei pătrunde în atmosfera romantică […]

De ce iubim Croația? Top atracții all season

Vara, concediul nu înseamnă doar vacanțe la plajă. Este perioada din an în care multe țări europene înfloresc și dezvăluie cele mai frumoase atracții turistice. Astăzi, ne oprim la Croația. Una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații din Europa, care îți bucură ochii cu orașele sale bogate în istorie și varietatea peisajelor naturale. O […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − fourteen =